Aamulla herätys Dedzassa jossa vietimme matkamme kuudennen yön, vierailut avustuskohteissa ovat nyt ohi. Paljon tuli koettua ja nähtyä vierailuilla kohteissa, tuntemukset ja ajatukset köyhissä oloissa oleville ihmisille saivat ihan uuden näkökulman. Kouluissa ja kylissä ihmiset kuitenkin olivat iloisia ja todella ystävällisiä, karuista olosuhteista huolimatta. Nyt kun on itse nähnyt sen mihin keräämämme rahat käytetään, tietää että työ ei ole mennyt hukkaan ja kannustaa jatkamaan keräystä.

Aamupalan jälkeen matkamme jatkui kohti Cape maclearin lahtea josta meloisimme Domwen saarelle, ihan heti matkaan ei kuitenkaan päästy. Hotellille ilmestyi mies ison pahvilatikon kanssa jossa oli käsintehtyjä paikallisia tuotteita. Sairastupamme potilaat olivat eilen käyneet miehen työpajalla, ihastuneet käsitöihin ja halusivat jakaa tämän myös meidän kanssamme. Joten mies oli lupautunut tulemaan aamulla tuotteiden kanssa luoksemme, voitte kuvitella kun 15 naista hyökkää käsitöiden kimppuun. Tavarat vaihtavat omistajaa ja kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä kaupankäyntiin, vihdoin päästään matkaan.

Matka kulkee läpi kylien ja komeiden maisemien, tiilikasoja näkyy jokapaikassa ja ihmiset hoitavat arki rutiinejaan. Tie muuttu asfaltista hiekaksi ja nimismiehen kiharaa riittää koko tien leveydeltä, hiekkatie muuttuu taas jälleen asfaltiksi. Jylhien kallioiden välissä puikkelehtiva mäkinen tie muuttuu tasaiseksi ja edessä siintää Lake Malawi, Cape Maclearin lahti sekä paikalliset asutukset alkavat. Tie kääntyy kohti rantaa missä näkyy iloisia ihmisiä sekä majoitusliikkeitä, käännymme Kajak Afrikan pihaan jossa isäntäväki jo on vastassa. Lastaamme tavarat veneeseen ja valikoimme kajakit rannasta, opas pitää pikakoulutuksen melontaan ja matka voi alkaa.

Domwen saari näkyy edessä, on outoa meloa järvessä mikä muistuttaa merta mutta tuoksu paljastaa huijauksen sillä meren suolainen tuoksu ja olemus puuttuu. Saavumme saarelle joka on todella upea, rannoilla on hiekkarantoja sekä isoja kiviä joiden välistä siintää muutama heinäkattoinen rakennus jotka ovat majapaikkojamme. Hetken ihmettelyn jälkeen valitsemme majapaikat ja siirrämme tavaramme niihin, lounas on valmistettu joten siirrymme ruokapöytään nauttimaan ateriasta. Maittavan aterian jälkeen hieman uintia ja rentoutumista ennen auringonlaskua, osa porukasta lähtee rinteeseen isolle kivelle nauttimaan Malawin upeasta auringonlaskusta ja osa jää rannalle. Tähän on hyvä päättää tämän päivän kertomus ja nauttia auringon painumisesta horisonttiin.

1 ajatus aiheesta “Melontapäivä”

  1. Terveiset saaren kuninkaalle Paavo paviaaniille, hän oli 2010 hieman röyhkeä varastamalla pöydästä ruokaa. Mutta muuten kiva kaveri. Auringonlasku siellä kivellä on loistava kokemus

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top