Tänään on se päivä, jota olen odottanut vuoden alusta saakka. Tämän päivän kohdevierailulla tutustuimme Taksvärkin tukemaan St. John’s alakouluun Salimassa. Näiden tyttöjen koulunkäynnin mahdollistamiseksi olemme keränneet jo yli 75.000 euroa.

Itselleni tärkeimpänä varainkeruuprojektina toimi lukuralli, jonka toteutin keväällä Espoo International Schoolissa. Lukurallissa koululaiset hankkivat itselleen sponsorit, jotka sitoutuivat maksamaan tietyn summan jokaisesta lukutunnista neljän viikon aikana. Näin kerätyt varat menivät puoliksi Malawin tyttöjen koulunkäyntiä tukemaan ja puolet luokkakassaan. Tämän lukurallin aikana koululaisia Suomessa innostettiin lukemaan enemmän ja samalla moni tyttö Malawissa sai jatkaa koulunkäyntiään.

Oli erittäin innostavaa nähdä tänään mihin kerätyt varat menevät. Jo matkalla kohteeseen näimme valtavia määriä lapsia isojen puiden varjossa viettämässä koulutuntejaan. Perillä meidät toivotti tervetulleeksi massoittain juoksevia ja innoissaan huutavia lapsia, jotka liimautuivat kiinni meihin lähes koko vierailun ajaksi. Koulussa on 1029 oppilasta ja 12 opettajaa. Myös aivan perusvälineille olisi tarvetta ja koulu jää monilta, varsinkin tytöiltä, kesken jo alaluokilla. Näimme koulun nuorisokerholaisissa paljon lapsi- ja teiniäitejä, jotka kantoivat vauvojaan selässä koko ajan.

Näiden lasten kohtaama arki ja ongelmat ovat aivan toisenlaisia kuin Suomessa ja saivat meidän ryhmäläiset kovin hiljaisiksi. Kuitenkin hyvä lukutaito on avain parempaan elämään niin Malawissa kuin Suomessakin. Siksi haastamme ensi vuonna kaikki Suomen koulut mukaan lukuralliin ja tukemaan Malawin tyttöjen koulunkäyntiä!

4 kommenttia
  1. Annika says:

    Hienoa työtä! Kunpa kaikkialla maailmassa ymmärrettäisiin, kuinka tärkeää olisi opettaa kehitysmaiden tytöt ja naiset lukemaan. Valitettavasti sitä paikoin myös vastustetaan – onhan nainen parempi pitää tietämättömänä. Mutta jospa maailma tältäkin osin muuttuisi, vaikka askel kerrallaan.

    Vastaa
  2. Matti Erätuuli says:

    Opettajaa kohti oppilaita on paljon. Millainen koulutus opettajilla mahtaa olla? Onko opettajissa miehiäkin?

    Vastaa

Jätä kommentti

Haluatko aloittaa keskustelun tai tietää lisää?
Kirjoita mielipiteesi ja kannustuksesi alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.