Jostain syystä, pitkästä aikaa aamu jolloin oli helppo herätä. Tosiasiasa jo paljon ennen kellon soittoa. Tänään se sitten viimein tapahtuu, matka kohti Malawia ja odotettua seikkailua alkaa. Töihin olen kuitenkin lupautunut lähtemään ja vain, jotta päivä menisi nopeammin ja jo pakattu laukku saisi rauhassa odottaa lähdön hetkeä. Tiimimme Facebook-ryhmä on suoltanut matkakuume, pakkaamis ja muuta viime hetken säätöä jo useamman päivän, mutta tänään se kertoo kuinka tiimimme jäsenet lähtevät liikkeelle kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää. Viimein klo 14.45 aikoihin mekin starttaamme konkarini (lue avovaimoni) Riikan kanssa kohti lentokenttää.

Helsinki – Vantaan lentoasemalla terminaali ykkösessä suurten kassien, rinkkojen ja reppujen takaa alkaa erottua tuttuja hahmoja, alkaa iloinen jälleennäkemisten kuhina. Hienoinen lähtöjännitys on aistittavissa, jopa oman jännittämisen läpi. On aika heittää hellät hyvästit avovaimolle ja keskittyä tiimiläisten kuulumisiin.

Hiukan tuumailua ja touhua aiheuttaa Tuijan kadonnut makuupussi. Se on päättänyt (siis pussi) jäädä tuttuun ja turvalliseen Suomeen. Hetken etsiskelyn ja selvittelyn jälkeen aletaan miettiä, mistä paenneelle pussukalle löytyisi korvaaja. Onneksi Jessica oli päättänyt vielä viime hetkellä mennä retkitarvikekauppaan etsimään itselleen hyttyssuojaa ja toi tullessaan Tuijalle uuden pussin. Nyt kaikilla alkoi olla pakaasit sillä mallilla, että pääsimme siirtymään lähtöselvityksen ja turvatarkastuksen kautta nauttimaan lomanalkajaisvirvokkeita lähtöportin läheisyyteen.

Ensimmäinen kuulutus, lento hiukan myöhässä, wc- käynti, vesipullon täyttö ja ”putkea” pitkin täpötäyteen koneeseen. Pitkästä aikaa lentokoneessa, ilmastoinnin huminaa, ruotsin ja englanninkielisiä kuulutuksia ja matkustamohenkilökunnan ohjeita kuunnellen, turvavyö kiinni. Kone siirtyy täristen kiitoradan päähän, kiihdytys ja taivaalle, nyt ollaan matkalla.

Pian saavumme Tukholmaan Arlandan kentälle. Nälkäisinä etsimme ruokapaikan, jossa ”tankkaamme” yön pitkää lentoa varten. Ruokailun jälkeen on aikaa tehdä pieniä hankintoja, vaikkapa herkkuja matkalle ja koittaa saada aika kulumaan. Klo 21.50 (Ruottinaikaa) jatkamme Ethiopian Airlinesin koneella kohti Addis Abebaa.

Lopetan tällä kertaa täältä tähän.

Adjöö

Jyri Ansa

4 ajatusta aiheesta “Lähtöpäivä”

  1. Reijo, Malawi team 2010

    Hyvää matkaa, sellainen teille tulossa.
    Me olimme samalla reissulla (jo) kahdeksan vuotta sitten!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top