”Huh mitkä maisemat! Tienšanvuoristo Kirgisiassa on seikkailijan kerran elämässä -kohde.” Näillä sanoin matkailulehti Mondo hehkutti taannoin Facebook-sivullaan kohdetta, jonka me tämän vuoden kapuajat saamme pian nähdä omin silmin. Tosiaan pian, sillä tasan kuukauden kuluttua on lähtöpäivämme!

3. elokuuta nousemme koneeseen ja lennämme Istanbulin kautta Kirgisian pääkaupunkiin Bishkekiin. Siellä vierailemme kahdessa järjestössä sekä lasten kuntoutuskeskuksessa ja näemme konkreettisesti sen, mihin keräämämme varat ohjataan. Bishkekistä matkamme jatkuu Karakolin kaupunkiin, jonne meille on niin ikään järjestetty vierailu avustuskohteessa. Karakolista suunnaksi otamme sitten Tienšanvuoriston, jossa vaellusreittimme kulkee niittyjen ja jäätikköjen halki kohti Pesnja Abayan lähes viisitonnista huippua.

Yllättävän vähän jännittää vielä tässä vaiheessa. Varusteet ynnä muut tarpeelliset hankinnat ovat jo kunnossa, muutamia matkaan liittyviä asioita, esimerkiksi vakuutus, on vielä hoidettavana. Valmista on jo kuitenkin pääosin. Ehkä jännitys putkahtaa pintaan sillä hetkellä, kun tavaroita alkaa pakata ja tajuaa, että on ihan oikeasti lähdössä Kirgisiaan.

Enää – vai vielä? – kuukausi lähtöön! En malttaisi odottaa…

Kuva: Ville Palonen, Mondo 5/2017
Kuva: Ville Palonen, Mondo 5/2017

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top