Noin vuosi sitten olin juuri laittanut hakemuksen tämän vuoden Kapua-projektiin ja saanut kutsun haastatteluun. Haastattelussa tapasin muutaman tulevista kapuajakollegoistani, joskaan en sitä vielä silloin tiennyt. Enkä myöskään tiennyt, mihin kaikkeen Kapua minut johdatteleekaan tulevana vuonna.

Kuluneen vuoden aikana olemme tehneet varainkeruuta yksin, pareittain, pienissä joukkioissa ja koko porukalla. Olemme tarjoilleet brunssia ja lounasta ravintolapäivinä, pitäneet kirpputoreja, järjestäneet konsertteja, jumppia, soittaneet posetiivia, myyneet pikkuleipiä ja nimiä paitaan jne. Kukin omien taitojensa, kekseliäisyytensä ja kontaktiensa mukaan.

Kaikkea tuota osasin ehkä kuvitellakin, mutta sitä en arvannut, että pääsisin tekemisiin maailmanmestareiden kanssa. Heinäkuussa osallistuimme Eukonkannon MM-kisoihin Juhan ja Emman hoidellessa kilpailupuolen ja meidän muiden keskittyessä yleisön ravitsemiseen. Juha ja Emma ylsivätkin sarjassaan upeasti viidenniksi. Kisatunnelmista onkin kerrottu aiemmin täällä blogissa Minnan kertomana.

Viikon päästä ollaan MM-tunnelmissa toisenlaisissa ympyröissä. Kallion kirkossa järjestetään ensi perjantaina 3.10. hyväntekeväisyyskonsertti Kapuan hyväksi. Konsertoijana on kesällä kuorojen maailmanmestaruuden voittanut Philomela. Kuoro otti osaa World Choir Gamesiin eli kuorojen MM-kisoihin tänä kesänä. Kilpailuun osallistui 460 kuoroa ympäri maailmaa. Kuoro voitti omassa naiskamarikuorojen sarjassaan mestaruuden.

Philomela_Riika_patsas
Philomela-kuoro Riikassa MM-voiton jälkeen

Kallion kirkossa pidettävä konsertti on kuoron ensimmäinen julkinen konsertti maailmanmestarina. Kuoron puheenjohtaja, niin ikään kalliolainen Johanna Sauramäki kertoo syntyneensä Hakaniemen Pepsi-talossa. Hänet on myös on kastettu Kallion kirkossa. Siksi Johannasta onkin hienoa palata kirkkoon nyt maailmanmestarina.

Hienoa ja upeaa se on myös meistä kapuajista. Olemme todella iloisia ja otettuja, että Philomela haluaa olla tukemassa hankettamme tällä tavalla. Toivon, että tämä tapahtuma saavuttaa mahdollisimman suuren yleisön. Enkä yksistään meidän kapuajien, tai kehitysmaiden tyttöjen ja naisten vuoksi, vaan myös upean Philomela-kuoron puolesta!

Konsertti alkaa kapuamalla yhdessä kirkon portaat kirkon sisälle. Kapuaminen alkaa puoli seitsemältä Hakaniemen metroaseman puoleiselta ovelta. Kirkon ovelle on kaksikymmentä porrasaskelmaa, näin jokainen kavuttu porrasaskel tuottaa yhden euron kehitysmaihin. Jos ei halua osallistua yhteiskapuamiseen voi kirkkoon myös saapua suoraan.

Lipun voi ostaa ennakkoon Lippupisteestä (á 22,50€, sis. palvelumaksun). Lippuja myös kirkon ovella (á 25 €) klo 18.30 alkaen. Konsertin kesto on noin 1 h 45 min, konsertissa on väliaika. Tervetuloa siis nauttimaan hienosta laulusta ja samalla auttamaan tyttöjä ja naisia kehitysmaissa!

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top