Kulunut vuosi on ollut itselleni Kapua-vuosi. Sen ovat myös monet läheiseni ja työkaverini saaneet samalla kokea. Mitä sitten on jäänyt tästä vuodesta mieleen? Tietysti matka Etiopiaan, tutustuminen avustuskohteisiin ja vaellus Simienin vuoristossa oli ehdottomasti hienoin kokemus tältä vuodelta. Mutta monia muitakin mieleenpainuvia asioita on matkan varrella tapahtunut

Läksin tähän vuoteen väliin hieman pelonsekaisin tuntein. Ras Dashenille kapuaminen ja fyysinen rasitus ei niinkään epäilyttänyt, mutta etukäteen varainkeruun onnistuminen hirvitti – enhän koskaan aiemmin ollut tehnyt mitään sellaista, ja noin 6000 euron kerääminen tuntui isolta tehtävältä. Siinä asiassa jouduin astumaan oman mukavuusalueeni ulkopuolelle. Mietin, miten saan asiaa vietyä eteenpäin, millä tavoin saan yritykset ja yksityiset henkilöt mukaan kampanjaan.

Oma varainkeruuprojektini pyörähti käyntiin mukavissa tunnelmissa. Kirjoitin töissä sisäiseen intraan jutun asiasta ja se sai heti mukavaa vastakaikua työpaikalla. Eräs työkaverini lahjoitti talon kustantaman merkkipäiväkakun Kapualle ja laitoinkin heti Kapua-kahvilan pystyyn. Myöhemmin toinen eläkkeelle jäävä työkaverini halusi lahjoittaa lahjakeräyksensä tuoton hyväntekeväisyyteen – Kapualle. On ollut hienoa huomata, että kollegat työpaikalla ovat olleet tukemassa tätä hanketta.

Toinen hauska tapahtuma kampanjan alkuvaiheessa sattui erään ystäväni lapsen ylioppilasjuhlissa itsenäisyyspäivänä. Eräs juhlavieraista kyseli minulta projektista ja kerroin, mitä silloin asiasta osasin ja tiesin. Taisin vähän valitella kokemattomuuttani siitä, miten lähestyä yrityksiä tässä asiassa. Vieressäni seisonut ylioppilastytön sukulainen sanoi: ”No, alapa lähestyä.”  Se lausahdus tuottikin sitten mukavan kertapotin keräykseeni.

Muita mieleenpainuvia keräystapahtumia vuoden varrelta on tietenkin osallistumisemme Eukonkannon MM-kisoihin, jossa Emma ja Juha kuittasivat viidennen sijan ikämiessarjassa. Me muut möimme makkaraperunoita, kahvia ja lättyjä kisavieraille. Hauska kokemus kaikin puolin ja saatiin kartutettua keräystämmekin ihan mukavasti.

Suurin keräysvirta on tullut pieninä lahjoituksina työkavereilta, ystäviltä ja sukulaisilta. Ne, yksityisten henkilöiden tekemät vastikkeettomat lahjoitukset ovat tuottaneet omaan keräykseeni noin puolet kerätystä potista. Yritysten ja yhteisöjen tekemät lahjoitukset kattavat viidenneksen, erilaisissa tapahtumissa kerätyt pääsymaksut ja keräykset tuottivat kassaan 15 prosenttia. Loput 14 prosenttia on tullut mm. kalenterien myynnistä ja kirpputorimyynnistä.

lahjoitukset
Oman keräykseni jakautuminen lahjoituslähteittäin

Kapua-vuoteni näin lähestyessä loppuaan haluan kiittää kaikkia teitä vuodessani mukana olleita. Ilman teitä en olisi onnistunut. Kiitokset lähtevät erityisesti työkavereilleni, jotka olette lahjoitusten lisäksi tukeneet pitämääni kirjakirppistä ja kestäneet juttujani Kapuasta. Kiitokset myös perheelleni, sukulaisilleni ja ystävilleni kaikesta tuesta, mitä olen teiltä saanut. Ne yritykset ja yhteisöt, jotka ovat lähteneet mukaan, teitä haluan myös kiittää. Ja lopuksi tietysti iso kiitos kaikille kapuajakavereilleni, kapuajakonkarilleni Reijolle (ilman sinua tuskin olisin lähtenyt mukaan) ja Suville. Tämä vuosi teidän kanssanne on ollut tosi hauska ja monella tapaa mieliinpainuva.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top