Kiipeämistä, auttamista, pohdintaa, uusiutumista ja ahkerointia; muun muassa näillä sanoilla voisin kuvata projektia, johon olen lähtenyt sydämestäni mukaan. KAPUA 2013 Guatemala on minulla vielä lähtökuopissa, mutta sanotaanhan, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Kiipeäminen on minulle tuttua mm. Tansaniasta, sillä vuosi sitten kiipesin kuuden naisen kanssa Kilimanjarolle. Siellä kuulin useaan otteeseen kannustuksen pole pole, joka tarkoittaa hitaasti, hitaasti. Kiipeämisen aikana saattoi nauttia luonnon monimuotoisuudesta ja siitä tunteesta, että näin etenemällä tavoitekin on saavutettavissa. Kiipeäminen Tajumulcolle on taas uusi haaste.  Kunto-ohjelma on valmiina; kuntosalia, pitkäkestoista liikuntaa ja välillä arkiaskareita. Kun itse on hyvässä kunnossa, on voimia auttaa muita.

Auttaminen on sitä tukea, mitä me 14 eri puolilta Suomea olevaa naista haluamme antaa. Useasti olen miettinyt syksyn aikana, mitä auttaminen tarkoittaa. Lähellä voin olla läsnä, mutta kauempana taloudellinen tuki ja paikan päällä vaikkapa vain lyhyen aikaa oleminen mahdollistavat auttamisen. Auttamista pohdin edelleen.

Pohtimista minulla on vielä koko Kapua-projektissa, sillä koen tämän prosessiksi, jota elän ja joka tulee osaksi minua. Uskon, että prosessin aikana löydän uusia asioita, jotka kasvattavat minua ihmisenä.

Uusiutuminen on löytöretki itseen ja muuttumista ajan kanssa. Muutos luo monenlaisia mahdollisuuksia, kunhan avoimesti katsoo maailmaa.

Ahkerointia tässä projektissa tarvitaan. Kuntoilu on pikku hiljaa lisääntymässä. KAPUA 2013 Guatemala esitteitä on ollut jaossa ystäville ja yhteistyökumppaneille. Kahdessa paikallisessa lehdessä on jo ollut maininta asiasta. Olen ollut kertomassa asiasta yhdessä yhdistyksessä. Suunnitelmat myyjäisistä, kirpputorista ja arpajaisista on tehty. Tiedossa on mahdollisuus osallistua suureen Naistenpäivä-tilaisuuteen.  Ahkerointi projektin ympärillä jatkuu ja tiivistyy. Vien tietoa KAPUA 2013 Guatemala -projektista yhdessä muiden kanssa eteenpäin iloisella mielellä!

Tässä on meille kaikille pieni ajatus, joka oli saamassani kortissa.

TEE SE!

Kun ajattelet jotain hyvää asiaa, jonka voisit tehdä jonkun hyväksi,
älä pelkästään ajattele sitä. Tee se!
Kun Sinulla on ystävällinen ajatus, ilmaise se. Puhalla siihen elämä.
Toteuta se käytännössä.
Kun ihailet jotakin, jonka joku on sanonut tai tehnyt, avaa suusi ja
sano se. Se rikastuttaa teidän kummankin elämää.
Älä koskaan tyydy pelkästään ajattelemaan hyviä ajatuksia. Ilmaise
ne ja toteuta ne.

Sirkka, kapuaja Satakunnasta

1 ajatus aiheesta “KAPUA – mitä se minulle on?”

  1. Siru!

    Mahtavia ajatuksia, sykähdyttäviä sanoja.
    Kiitos.

    Ihailen sinua kovasti, vaikken sitä ole ennen tainnut sanoakaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top