Kapua – mahdollisuus muuttaa maailmaa ja minua

Kun uskoo sattuman ja intuition voimaan, voi löytää itsensä huikealta matkalta. Niin minulle kävi Kapuan kanssa. Vaikka matka hyväntekemisen maailmaan on vasta alkuaskelissa, olen jo oppinut paljon. Tärkeitä oivalluksia olen saanut onnellisuudesta, yhteisöllisyydestä ja tekemisen tärkeydestä.

Onnellisuuden lähde

Kapuan myötä olen kohdannut ihmisiä, joita yhdistää toiveikkuus, tulevaisuususko ja positiivisuus. Nämä asiat ovat minulle tärkeitä sekä työssä että elämässä. Uskon optimistisuuteen ja sen voimaan. Sekä siihen, että ihminen voi valita oman ajattelun sävynsä. Valittamisen ja ruikuttamisen tie on kuljettu loppuun, on aika ottaa vastuu omista ajatuksista ja tunteista. Ja keskittyä onnistumisiin ja mahdollisuuksiin.

Kapuan vuoden 2013 seinäkalenterissa oli lause, joka pysäytti. ”Ihminen, joka ei omista mitään, voi omistaa kaiken. Tuon lauseen takana on Kapuaja Kari Falck vuosimallia 2010. Tämä ajattelumalli antaa pohjaa iloita, iloita pienistäkin asioista. Välillä tuntuu, että me hyvinvointivaltion kasvatit emme osaa arvostaa ja nauttia siitä, mitä olemme saaneet ja mitä jo on. Tarinat Guatemalasta, Nepalista ja Keski-Aasista antavat minulle mittakaavan, johon suhteuttaa onneani. Kapua matkallani haluan oppia ymmärtämään vielä syvemmin sitä, mikä tekee ihmisen onnelliseksi. Nyt jo ymmärrän, että tärkeä osansa siinä on kyky ajatella positiivisesti, usko tulevaisuuteen sekä toiveikkuus.

Yhteisöllisyyden voima

Tämä on valtava, valtava voimavara. Minulla on läpi elämän ollut mielessäni Mahatma Gandhin lause ”Meidän itsemme on oltava se muutos, jota maailmalta haluamme. Se vaatii meiltä rohkeutta ja jääräpäisyyttä”. Yhdessä maailman muuttaminen on paitsi tehokkaampaa, niin hauskempaa.

Olen saanut Kapuan myötä uuden perheen, näin voi sanoa. Ydinperheessäni on 14 uskomattoman ihanaa ja energistä naista. Tuntuisi väärältä sanoa, että Kapua-perheeni koostuu tavallisista suomalaisista. Koska näen heistä jokaisen ainutlaatuisena ja erityisenä. Persoonamme ja tarinamme ovat erilaisia, mutta pintakuoren alla jaan heidän kanssaan jotakin sellaista, joka yhdistää meitä syvästi.

Ydinperheen lisäksi olen saanut tutustua Konkari-Kapuajiin ja Kapuan yhteistyökumppaneihin. He voimistavat ja vahvistavat, auttavat matkallani ja kasvavat kanssani. Olen kiitollinen kumppaneille, niille jotka työnsä kautta antavat apua ja niille, jotka ovat lähteneet varainkeruun kautta auttamaan. Erityisen iloinen olen siitä, että minustakin tulee joskus Konkari. Alkanut matkani Kapuajana on täten ikuinen.

Tekemisen riemu 

Kapuan kautta olen haastanut itseni tekemään hyvää. Tekeminen on ollut konkreettisesti Kapuasta viestintää ja varainkeruuta. Tämän mennessä tekeminen on sisältänyt riemuloikkia ja kompastumisia, vaan aina tekeminen on ollut mielekästä. Joka kerta, kun teen Kapuan eteen työtä, koen tekeväni jotakin merkittävää, jolla jo itsessään on tärkeä vaikutus. Minuun, toisiin, nuoriin ja naisiin Guatemalassa, Nepalissa ja Keski-Aasiassa.

Luin kerran eräästä blogista lauseen ”Vain tekeminen ja rakastaminen ovat tärkeää”. Kapua antaa minulle mahdollisuuden olla mukana merkittävässä. Tehdä konkreettisesti jotakin sellaista, joka tuntuu lämpönä sydämessä ja hymynä huulilla. Kapua antaa minulle tilaisuuden jakaa omastani, laittaa hyvän kiertämään. Ja kuten olen leikkisästi todennut, se ei haittaa, että Kapua tekee minusta piirun verran paremman ihmisen.

Taivalta takana, taivalta edessä. Selvää on jo se, että tämä matka jättää minuun pysyvät jälkensä. Olen etuoikeutettu ja kiitollinen, kun saan olla mukana.

Kiitos Kapua, Kapuajat, Konkarit ja Kumppanit! Yhdessä teemme merkityksellistä hyvää.

1 ajatus aiheesta “Kapua – mahdollisuus muuttaa maailmaa ja minua”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top