KAPUAMINEN OTTAA KOVILLE

Arjen elämää, töitä, varainhankintaa, painon kevennystä sekä kunnon parannusta. Suuria ajatuksia ja auttamista, Guatemalan olojen tutkimista, väkivaltaista turistien ryöstelyä, rokotuksia ja tulivuoria. Matkatarvikkeiden hankkimista ja piparkakkutalojen kokoamista myyntiin, teatterilippujen myyntiä ja Kapua kynttiläpakkausten tekoa, riittääkö rahat kaikkeen ja onnistunko matkan fyysisestä koitoksesta, pitäisikö opetella edes vähän espanjaa.

Arki on palannut uomilleen täällä omassa päässä tuon Kapua projektin varainhankkijaksi valinnan ja tapaamisen jälkeen. Kaikki tuntuu menevän omaa rataansa ja vastoinkäymisiäkin on tullut vastaan tahoilta, joita ei heti odottanut kohtaavansa. Arki täällä kotona ja arki Guatemalassa on varmasti täysin erilaista mutta kummassakin on pääpiirteitä, jotka ovat samoja kummassakin maassa. Eroavaisuudet tulevat varmaakin siitä mitä pidämme arvokkaana ja tärkeänä.

Rahaa mekin vain keräämme ja ajattelemme sillä tekevämme monta ihmistä onnellisemmiksi. Rahan antaminen onkin sitten tosi vaikeaa. Kadunkulmassa olevalle romaanikerjäläiselle joku antaa ja toinen ei. Sama homma tässä meidän keräyksessä, joku yritys antaa herkemmin ja näkee sen tärkeäksi, joku toinen ottaa ehdottoman ein kannan ja perustelee sitä millä milloinkin.

Joulun aika lähestyy ja antamisen jaloa taitoa harjoitellaan taas useissa kodeissa. Kapualaisetkin haluavat oman osansa tästä antamisesta ja myyvät kaikkea mitä keksivätkään myydä joulun antamisen varjolla. Meillä on kiva antamisen ja saamisen meininki, jonka toivoisi tarttuvan kaikkiin ja sitä kautta ihmiset saisivat oman antamisen tunteen sille tasolle, jonka mekin haluamme saavuttaa.

Yksin tekeminen ja yhdessä puurtaminen isomman asian vuoksi onnistuu pikku hiljaa ja päivä päivältä helpommin. Kiva huomata keräystilillä niitä pieniä europuroja, jotka hiljalleen muodostavat isomman virran. Kiitos tässä vaiheessa kaikille lahjoittajille ja tukijoille tässä isossa urakassamme. Pääsponsin haku jatkuu ja näillä ajatuksilla mennään eteenpäin ja nautitaan vaiherikkaasta matkasta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top