KAPUA ETIOPIA – TÄÄLTÄ TULLAAN

Aivan huikea viikonloppu takana ihanien Kapuajien kanssa …tästä se matka sitten alkaa!

Tai kyllähän tämä tarina alkoi jo syyskuussa kun pitkän pähkäilyn jälkeen päätin hakea mukaan kapuajiin. Siinä jo hakemuksen kirjoitusvaiheessa mietin, että mihinkähän tässä taas ollaan sotkeutumassa. ”Miksi olisin hyvä kapuaja” –kysymys laittoi pohtimaan itse fyysistä vuorelle kiipeämistä ja sitten sitä varainhankintaa. Vuorelle kiipeäminen tuntui heti siltä että kyllähän kovalla etukäteen harjoitellulla sellaisen selvitän, mutta entäs se varojen kerääminen sitten. Ajattelin asiaa hetken varainkeruun vaikeudesta ennekuin painoin ”Hae mukaan” –painiketta.

Eihän siinä sitten kauan mennytkään kun jo lokakuussa olimme joukko innokkaita kapuajakandidaatteja tekemässä ryhmätyötä ja miettimässä varainhankintatapahtumia. Noin kolmen tunnin rutistuksen jälkeen, kun tilaisuus oli ohi, jäi vain jotenkin niin tyhjä olo. Oli kuin kaikkensa olisi antanut. Itse haastattelutapahtuman jälkeinen odotuaika tuntui ikuisuudelta kun odotti tietoa että mites tässä mulle käykään. Siinähän sit vierähti runsaat kaksi viikkoa kun ilosanoma saapui. Olipa onni että Kapua Etiopia –tiimin tapaamiseen varattu viikonloppu oli vapaa enkä ollut buukannut sitäkin täyteen kuten mulla on tapana tehdä. Sitten vaan valmistautumaan tapaamisviikonloppua varten. Tässähän piti ihan uusia juttuja alkaa opettelemaan ja itsensä tuonne naamakirjaan rekisteröityä. Kyllähän fb on oiva viestintäkanava kun sitä ensin oppii käyttämään. Apua olenkin pyytänyt pojaltani, jolle nyt on itsestään selvää olla jokaisessa mahdollisessa sosiaalisessa viestintäkanavassa mukana. Pian oli kiihkeä keskustelu käynnissä omassa kapuaja-ryhmässämme liittyen viikonlopun ruokiin ja varusteisiin. Meille oli annettu tehtäväksi hommatta tietyille aterioille ruokatarvikkeet ja valmistautua rekvisiitalla Kapua-videon tekoon.

Viikonloppuna paikalle saapuikin melkein kaikki uudet kapuajat. Olikin mielenkiintoista tutustua eri puolilta Suomea tulleisiin ihmisiin joilla oli kuitenkin lähtökohtana sama päämäärä, Etiopia ja varainkeruu vai oliskos ekana varainkeruu ja sit huipennuksena vuoren valloitus Etiopiassa ja avustuskohteeseen tutustuminen. Joukossamme on neljä mies- ja 13 naiskapuajaa ja tietenkin Mama-Kapuaja. Viikonloppuna tuli tietoa tuutin täydeltä avustusjärjestöistä ja varojen hankinnasta. Lisäksi tehtiin kivoja ryhmäaktiviteettejä. Ulkona tapahtuvista tiimitehtävistä jäi mieleen lause ”ensin mietitään ennekuin kuin hutkitaan”. Ei kannata heti suin päin mennä asiaa ratkaisemaan, vaan hyvällä suunnitellulla saadaan homma heti toimimaan.

Seuraavan päivän aikana saimme paljon tietoa avustusjärjestöjen toiminnasta, kun avustusjärjestöjen edustajat kertoivat projekteistaan. Tässä Kapuassa kerätään varoja nimenomaan tytöille ja naisille. Itse varojen kerääminen lienee se hankalin ja vaativin osa Kapua-projektissa yleensäkin. Mama-Kapua perehdytti meidät varainkeruun syövereihin. Illan aikana paikalle saapui meitä ”opastamaan” ns konkari-kapuajia. Heidän vinkkinsä varojenkeräämisestä painetaan tarkasti mieleen. Jos joku keino on toiminut ennenkin niin miksipä ei hyödyntää samaa. Meille uusille kapuajille nimettiin näistä konkari-kapuajista omat henkilökohtaiset tuutorit. Näiden tuutorien jo henkinen apu tulee olemaan todella tärkeää.

Loppuillasta saunassa miettittiin kuvattavaa videota. Ehdolla oli monia hyviä ideoita, joista sitten hurjimmalta tuntuvin idea jäi elämään. Videon suunnittelu jatkui saunan jälkeen ja jatko-osaakin on jo mietitty valmiiksi. Seuraavana aamuna paikalle saapuivat videon kuvaaja ja avustaja. Siinä saattoi jo moni miettiä videoidean mielekkyyttä. Ilma olikin jo valmiiksi ankea ja oikein sopiva luontofilmin kuvaamiseen. Luontotoimittajan roolia hoitamaan tarjoutuikin kapuaja, jota kylmä vesi ei oikein houkutellut. Jo itse sopiviin vaatteisiin pukeutuminen ja kasvomaalauksen tekeminen nostattivat jännittynyttä ilmapiiriä. Sade, syksyinen sää, kylmä vesi ja vähäpukeiset kapuajat onnistuivat saamaan aikaiseksi, kiitos kuvaajan ja avustajan, huikean videopätkän harvinaisesta kapuaja-lajista. Tämä videonpätkä on kaiken kaikkiaan niin huikea suoritus, että se pitää laittaa laajaan jakeluun. Videosta näkyy yhdessä tekemisen meiniki ja se että kaikki laittavat itsensä ”likoon”.

Katso Kapua Etiopia -tiiimin video tästä!

Elämä jatkuu tämän huikean viikonlopun jälkeenkin ja nyt joka toinen ajatus on Kapua! Kapua – Apua, mihinkähän sitä on itsensä laittanut.

Katseet kohti Ras Dashenin huippua!
Katseet kohti Ras Dashenin huippua!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top