Ninnu Kapua Malawi 2018 tiimistä tässä moi!

Sattuipas mukavasti, että minulle osúi blogin kirjoitusvuoro tähän kohtaan vuotta. Malawi -hankkeen kannalta ajateltuna olemme menossa kovaa kyytiä jo yli puolivälin. Mietin blogin kirjoittamista ja aihetta. Jalkapalloa seuraavalle helposti lipsahtaisi ajatukset pelikentille. Sen verran kuitenkin kommentoin liittyen lajiin, että luonnollisesti Malawissakin pelataan jalkapalloa. Paikallisen jalkapallon keskusliiton nettisivut olivat nurin, mutta jotain sain googlettamallakin selville. Aikalailla yhtäläisyyksiä Suomen kanssa löytyy! Kuvittelen, että intoa ja halua varmasti molempien maiden jalkapalloilijoilta löytyisi MM -tasolle ja muihin arvokisoihin. Molempien maiden pelaajia yhdistää myös sellainen karu fakta, ettei kumpikaan joukkue ole selvinnyt MM -kisojen finaaliin. Pelataan ja seurataan kotikatsomoissa nämä kisat nyt ilman Suomea ja Malawia.

Koska nyt ollaan puolimatkan krouvissa, niin ajattelin ynnätä omia ajatuksiani ja fiiliksiä tässä kohtaa vuotta. Minulta kysyttiin haastattelussa viime syksynä, että mietityttääkö minua mikään tässä projektissa. Kyllä! Mietitytti, että 100 000 euroa on aikamoinen summa keräystavoitteena. Tässä vaiheessa vuotta täytyy sanoa kiitoksena kaikille Kapua -sisarille ja -veljille, että kyllä me olemme huikeaa porukkaa. Meillä on puolet eli yli 50 000 euroa jo kasassa. Matkaa tavoitteeseen on vielä jäljellä, mutta niin on vuottakin.

Tutustumme kokonaisvaltaisesti Kynnys ry:n, Taksvärkin ja Väestöliiton Afrikan kohteisiin ensin täällä Suomessa ja syyskuussa matkustamme omakustanteisesti Malawiin tutustumaan avustuskohteisiin. Minun motivaationi on ollut hakemusvaiheessa se, että miten lahjoitetut varat oikeasti konkretisoituu, vaikkapa siitä jalkapallosta kiinnostuneelle tytölle Dedzan kylässä. Jo nyt voin sanoa, että olen jo huomattavasti viisaampi kuin vuosi sitten. Ymmärrän jo vähän enemmän kehitysyhteistyöstä ja miten se toimii. Koska en ole ollut ennen Afrikassa, niin matkan jälkeisiä tunnelmia voin vain tässä vaiheessa aavistella. Uskon, että niistä pääsen jakamaan myöhemmin ajatuksia myös täältä blogin kautta.

Kapuan matkoihin kuuluu kohdemaassa vaellus. Meillä vaellus on ikään kuin mukailtu triatlon, jossa pyöräilemme, melomme ja kiipeämme 3002 m korkean Mt. Mulanjen huipulle. Tästä syystä kapuamiseen kuuluu myös kuntotesti ja sen myötä kunto-ohjelma. Itse podin flunssaa kevään kuntotestin aikana, mutta aikaisempien testien myötä tiedostin, etten ihan rapakunnossa lähde tavoitteeseen. Mutta kunto ei nouse pelkästään penkkiurheillen. Kapua -projektin myötä olen saanut säännöllisen liikunnan takaisin elämääni. Kiitos kuuluu korisjengilleni, jonka seurasta ei voi jäädä paitsi. Samoin työpaikan säbäjengi saa sykkeet nousemaan. Kuntosalia olen vähän viime aikoina vierastanut, mutta nyt motivaationi on noussut ja eikä kuntosalimaksut me hyväntekeväisyyteen.  Tästä liikunnan ilonkin vuoksi Kapua -projekti on ollut tähän asti huikea.

Meillä jokaisella on oma henkilökohtainen keräystavoite 6004 euroa. Kuten kokonaistavoitekin antaa osviittaa, niin oma varainhankitakin on lähtenyt ihan mukavaan liitoon. Kiitos kuuluu kaikille heille, jotka ovat löytäneet Kapuan ajatuksen omaksi ja lahjoittaneet Malawin tytöille ja naisille. Omaan varainhankintasuunnitelmaani on kuulunut pientä virtaa tuotemyynnin kautta, erilaisiin tapahtumiin osallistuminen ja ominen tapahtumien järjestäminen. Siitä tämä Kapua -projekti on mukava, että jokainen voi hyödyntää omaa tietotaitoaan ja intohimoa, kun suunnittelee ja toteuttaa varainhankintaa.

Vielä on matkaa jäljellä ja kaikesta huolimatta keräystavoitteeseenkin matkaa. Alla olevan linkin kautta löydät meidän Kapua Malawi 2018 -tiimin keräyssivut. Käy sinäkin tukemassa keräystä lahjoittamalla summa Malawin tytöille ja naisille. Jokaisella täytyy olla unelmia. Ehkä joku päivä Malawin naisten jalkapallojoukkue kohtaa Suomen naiset MM -areenoilla.

http://kapua.fi/hankkeet/kapua-2018-malawi/

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top