Minä olen törmännyt Kapuan toimintaan muutamia vuosia sitten. Ehkä se oli joku lehtiartikkeli, ehkä se saattoi tulla eteen somekanavissa. Joka tapauksessa lähdin seuraamaan järjestöä ja ihailin pienen matkan päästä hankkeita ja aktiivisen tuntuista toimintaa. Haaveilin, että joskus elämäntilanne on sellainen, että tartun haasteeseen ja haen mukaan kapualaiseksi.

Miksi minä lähdin mukaan?

Olen syntynyt minun mielestäni tasa-arvoiseen maahan ja olla sellainen tyttö kuin on ollut luontevaa. Olen saanut käydä koulua, hankkia sellaisen koulutuksen kuin haluan ja työskennellä ammatissani. Olen nainen, joka saanut perustaa perheen ja mennä naimisiin silloin kuin minulle on tuntunut luontevalle ja mikä tärkeintä sellaisen ihmisen kanssa, jota rakastan. Ei lapsena, ei pakon edessä.

Toivoisin, että kaikilla maailman tytöillä olisi mahdollisuus koulutukseen ja ammattiin. Sekä sellaiseen elämään, joka olisi hänen näköinen ja että hän voisi toteuttaa omia unelmia. Kapua Malawi 2018 –hanke tukee lapsia ja naisia kohti heidän unelmia tukemalla koulutusta ja terveydenhyvinvointia. Meidän projektiryhmämme tavoitteena on kerätä yhteensä 100 000 euroa.

Mihin kaikkeen tämä kapualaisuus voikaan johtaa?

En ole mikään superkokenut matkustelija. Tulevan syksyn Afrikan matka tulee olemaan ensikosketus mantereelle. Vielä en edes osaa jännittää syksyn reissua. Uskon, että Kapua –vuodesta tulee muodostumaan tuota syksyistä matkaa suurempi matka. Matka, jonka määränpää mitä luultavammin tulee olemaan voimaannuttava kokonaiskokemus. Uskon, että tämä matka tulee vahvistamaan jo olemassa olevia ystävyyssuhteita. Mutta matkan varrella tulen luomaan uusia ja uskallan jopa ennustaa, että myös elinikäisiä ystävyyksiä.

Yksi varma fakta on se, että en olisi voinut ennustaa vuosi sitten olevani mukana kehitysyhteistyöhankkeessa ja sen vuoksi tulen olemaan myös maailmanmestari. Ensimmäinen väitteen olisin varmasti uskonutkin, mutta että oikein maailmanmestari! Molemmat ovat nyt totta ja ilman Kapua –hanketta tämä ei olisi toteutunut.

Haastoin vuoden alussa ystäväporukan ja osallistuimme hyväntekeväisyyskärjellä Lohjalla järjestettyihin Jääkarusellin rakentamisen maailmanmestaruuskilpailuihin. Kapua –tiimi voitti kilpailun ja samalla kerrytimme varainhankintapottia mukavalla summalla.

Niin että tosiaan mihin kaikkeen tämä kapualaisuus voikaan johtaa?

Maailmanmestarit saivat huimasti näkyvyyttä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top