Aika kuluu uskomattoman nopeasti. Tammikuun lopulla aloitettua keräystä on takana jo reilu viisi kuukautta, ja itse Malawin matkakin häämöttää jo alle kolmen kuukauden päässä. Muistan vielä elävästi sen innostuksen ja jännityksen, joka vallitsi tiimimme ensimmäisessä tapaamisessa tammikuussa ja sen tunteen, kun ensimmäisen lahjoitus tipahti keräystilille tuon viikonlopun aikana! Tuolloin kaikki oli vielä uutta ja matka vasta alussa. Osaan tiimiläisistä oli ehtinyt jo hieman tutustua haastattelutilaisuudessa marraskuussa, mutta suurin osa oli vielä tuntemattomia tuossa vaiheessa. Vaikka toisaalta aika onkin kulunut nopeasti, tuntuu samalla, että olisimme tämän porukan kanssa tunteneet kauemminkin. Niin helppoa on ollut solahtaa mukaan tähän porukkaan ja tehdä yhdessä tätä matkaa. Tiimi tukee hyvin toisiaan; kannustaa, innostaa ja auttaa tarvittaessa. Odotan innolla vuotemme kohokohtaa, eli Malawin matkaa!

Kolmen kuukauden kuluttua tosiaan olemme jo Malawissa, tarkemmin Dedzan kylässä tutustumassa Väestöliiton kohteisiin. Matkamme alkaa siis 21.9. ja Malawin pääkaupunkiin Lilongween saavumme päivää myöhemmin. Lilongwesta matkaamme suoraan Salimaan tutustumaan Taksvärkin avustuskohteisiin. Saliman vierailun jälkeen vuorossa on pyöräily Dedzaan. Matkaa tulee taitettavaksi pyörällä 50-80 km (loput 60 km matkaamme autolla). Dedzan jälkeen ohjelmassa on vielä melonta Malawi-järvellä, safari Liwonden luonnonpuistossa sekä neljän päivän vaellus Mulanje-vuoren korkeimmalle huipulle Sapitwa Peakille. Takaisin kotiin palaamme 7.10. Matkaohjelma kuulostaa niin mahtavalta, että en tiedä mitä odotan eniten! Ehkä vierailuja kylissä ja telttailua Domwen saarella Malawi-järvellä.

Matkan lähestyessä alkaa olla myös viimeiset hetket hoitaa tarvittavia käytännönasioita: valita viimein mitkä vaelluskengät ja makuupussi lähtee mukaan, miettiä mitä varustehankintoja tarvitsee vielä tehdä, hoitaa rokotukset ja lääkityksen kuntoon. Ja ehkä tärkeimpänä: hoitaa oma vaelluskunto sopivalle tasolle! Itselläni lähti pyöräily ja porraskävely vauhdikkaasti käyntiin toukokuussa. Suunnistamassa olen myös käynyt säännöllisesti. Viime aikoina on tullut vähän takapakkia, kun ensin loukkasin polven kaatuessani pyörällä ja sen jälkeen satutin molemmat kantapääni niin pahasti Jukolassa, etten ole voinut käyttää kunnon kenkiä. Mutta eiköhän tämä tästä! Kohta pääsee taas pyöränselkään ja kohti  kilometritavoitettani, 1000 km ennen Malawin matkaa.

Ajatuksia kirjoitteli Kapuaja Jessica

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top