Kävele tyttö kouluun

Oma matkani tyttöjen ja naisten oikeuksien ja seksuaaliterveyden puolestapuhujana alkoi muutama vuosi sitten sateisena syyskuun iltana. Liekki syttyi yhdestä kohtaamisesta ja kulminoitui oikeastaan yhteen lauseeseen. Tuona iltana kenialainen kollegani Helen kertoi minulle työstään naisten terveyden edistämiseksi itäisessä Afrikassa ja sanoi:

”Every morning I wake up happy because I know I can make a difference in somebody’s life.”

Helenin työ liittyy projektiin, jossa tarjotaan korjausleikkauksia vaikean tai pitkittyneen synnytyksen takia vammautuneille naisille.

Äitiyskuolemista 99% tapahtuu kehitysmaissa ja komplikaatiot kuten fistulat ovat yleisiä varsinkin tyttöjen ja nuorten keskuudessa, joiden keho ei ole vielä valmis synnytykseen. Fistulan myötä virtsan ja ulosteen pidätyskyky estyy ja ilman asianmukaista hoitoa kärsimys saattaa kestää koko elämän ajan ja johtaa pahimmillaan jopa yhteisön hylkäämiseen.

Tuona iltana ymmärsin, että paras lääke tämän estämiselle on ennaltaehkäisy ja tyttöjen oikeuksien edistäminen. Kaikista tehokkain yksittäinen keino on tyttöjen koulutus. Tyttöjä kouluttamalla ei muuteta pelkästään heidän elämäänsä vaan vaikutus ulottuu kokonaisiin yhteisöihin.

Haluankin kutsua sinut mukaan kampanjaan, jonka tavoitteena on koulunkäynnin mahdollistaminen tytöille Malawissa. Samalla voit haastaa itsesi ja ystävän mukaan liikkumaan hyvän asian puolesta. Tavoitteena on kävellä symbolisesti matka Malawiin ja samalla tyttö turvallisesti koulutielle. Tutustu kampanjaan ja seuraa matkan etenemistä tästä.

Tämä video antaa tärkeää lisätietoa koulutuksen merkityksestä ja siitä kuinka sen avulla voidaan mahdollistaa uusi suunta kehitysmaan tytöille. Yhdessä tekemällä tämä lause voi tulla osaksi myös heidän todellisuuttaan:

”Litte girls with dreams become women with vision”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top