Kapua 2017 Kirgisia -vuosi alkaa

Olin seurannut vuosia Kapua-kampanjoita kehitysmaiden auttamiseksi. Minua viehätti ajatus siitä, että kampanjaan osallistuja kapuaa vuorelle ja kerää kehitysapua yhtä monta euroa kuin on vuoren korkeus merenpinnasta.

Vuosi 2017 on Kapuan yhdeksäs kampanjavuosi, ja pääkohteena on Kirgisian vammaisten naisten ja tyttöjen auttaminen. Haku ryhmään alkoi jo elokuussa. Sain tiedon, että minut oli valittu ryhmään marras-joulukuun vaihteessa. Ensimmäinen haasteeni oli osallistua viikonlopputapaamiseen Saksalaan joulukuun toisella viikolla. Googlasin tietoja Saksalasta. Se on seikkailukeskus ja sijaitsee  vajaat kaksikymmentä kilometriä Heinolasta. Suunnittelin matkustavani junalla ja siitä linja-autolla Heinolaan, mutta miten pääsisin Saksalaan? Otin yhteyttä sähköpostitse Kapua-Mamaan Suvi Aarnioon ja Facebook-ryhmän kautta muihin ryhmäläisiin. Kapualaisilta tuli neuvoja ja apua. Matkantekoni onnistui hienosti. Suoraan Lahden rautatieasemalta sain autokyydin niiden  järjestöjen edustajilta, jotka organisoivat kerättyjen varojen käytön kohteisiin siis Väestöliiton, Kynnys ry:n ja Taksvärkki ry:n asiantuntijoilta.

Lahden rautatieaseman ulko-ovella meitä oli kaksi kyytiä odottavaa kapualaisnoviisia. Oli mutkatonta jutella ja havaitsimme, että meillä oli monia yhdistäviä kiinnostuksen kohteita.

Viikonloppu perillä Saksalassa vahvisti uskoani yhteisen tavoitteen toteutumiseen. Meitä oli kuusitoista eri-ikäistä naista ympäri Suomea.

Luottavaisin mielin odotan yhteistä Kapua 2017 Kirgisia vuotta – yhdessä olemme enemmän.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top