Huh hellettä! Lämpötila on hellinyt ja imenyt energiaa ihan huolella. Onneksi töissä on ollut mukavan viileätä, niin on saanut jäähdytellä myös välillä. Juhannusaattona sain idean testata tuota työmatkaani ja uusia vaelluskenkiäni. Pelkäsin, etten ehdi ollenkaan sisäänajaa kenkiä ennen Mulanjelle kapuamista, joten mikä sen helpompaa kuin kävellä kotiin. Työmatkani on noin 8,5 kilometriä eli ei mikään pieni kävelylenkki. Yllätin itseni, kun jaksoin kävellä koko matkan kotiin turvautumatta vieressä kulkeviin busseihin. Seuraavina päivinä jalat kyllä olivat aivan muussia, mutta mitä pienistä.

Tuon alun jälkeen innostuin ja olen noin kaksi kertaa viikossa kävellyt töistä kotiin (satoi tai paistoi) ja muutaman kerran on siskoni tullut vastaan, ettei ole tarvinnut kävellä yksin koko matkaa. Kerran kaveri laittoi viestiä, kun oli kotimatkalla bussista bongannut menoni. Muutamia poikkeuksia on tullut, etten töistä ole päässyt kävelemään, mutta viikolla on ollut muita tasottavia askelia kerryttäviä tapahtumia kuten reissu Tallinnaan sekä kaverin kanssa kaupungilla edestakaisin kävely. Toisen kaveriporukan kanssa osallistuttiin kaupunkipakopeliin ja jopa juostiin välillä. Ei aivan kunto-ohjelman mukaista matala sykkeistä toimintaa, mutta sitäkin hauskempaa. Nyt on ensimmäinen viikko menossa, kun en ole päässyt kävelemään töistä kotiin (yöllä en halua kävellä viikolla) ja on ollut muutenkin rankempi viikko. Kyllä harmittaa, kun ei pääse liikkumaan ja hyvin huomaa kuinka jaksaminen kävelyssä on noussut viimeisen kuukauden aikana.

Tuossa kuvassa on itse tekemiäni Mtedza -keksejä. Tein niitä heinäkuun alussa pidettyihin Fest Arfika -tapahtumaan. Ohjeen otin suoraan infolapustamme. Hyvin oli helppoja tehdä. Ainoa aikaa vievä tehtävä oli pallojen pyörittäminen. Keksit ovat hyvin makeita eli montaa palloa ei tarvitse syödä, jotta makean nälkä lähtee pois. Myönnän kyllä, että ensin piti tehdä harjoituserä ennen kuin tein myyntiin menevän erän. Töissä ainakin tekivät kauppansa nopeasti, kun ensin olivat varovasti maistelleet. Suosittelen siis muitakin rohkeasti kokeilemaan noiden keksien tekemistä!

Itse iloisena seuraan muiden kapuajien tekemistä ja ihailen sitä kuinka rohkeasti moni toteuttaa ideoitaan. Itselläni on vielä paljon tehtävää sen eteen. Inspiraation tuohon kävelyynkin sain kanssa kapuajilta ja heidän matkaansa seuraamalla. Moni on pyöräillyt ja käynyt vaeltamassa metsässä, joita itsekin haluaisin kokeilla vielä ennen matkaa. Toistaiseksi tyydyn tähän töistä kotiin kävelyyn ja mahdollisesti lisään ylimääräisiä lenkkejä matkaan, jotta saan enemmän harjoitusta. Vaelluskengistä en ole hetkeen saanut rakkoja, joten matkan pidentäminen yli 8,5 kilometriin ei pitäisi tuottaa ongelmia. Katsotaan riittääkö aika ja rahkeet mihin asti!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top