Huayna Potosin juurella

Aamulla lähdimme jatkamaan matkaa maalaismaisemassa kohti läheistä kylää, josta lähdimme bussilla kohti Huayna Potosin base campia 4800 metrin korkeuteen. Tie oli kapea ja mutkikas ja bussi iso, mutta perille kuitenkin päästiin, vaikka muutama kauhistunut kiljaisu tiukimmissa mutkissa kuultiinkin.
Bussista ulos hypätessämme meille esiteltiin vuorioppaamme, jotka ohjeistivat meidät majoittumaan ja lounaalle. Lounaan jälkeen pidimme pienen venyttelytuokion, jonka jälkeen puimme päällemme ulkoiluvaatteet, nappasimme mukaan jäätikkövarusteet jä lähdimme oppaidemme johdolla kohti jäätikköä, jossa pääsimme harjoittelemaan varusteiden käyttöä. Matkalla jäätikolle satoi rakeita ja lunta, lisäksi ukkonen jyrisi komeasti.
Oppaat paljastuivat oikein mukaviksi, auttavaisiksi ja asiansa osaaviksi kavereiksi, joiden kanssa oli helppo harjoitella. Liikuimme jäätiköllä köysistössä hakkujen, jäärautojen ja kypärien kanssa harjoitellen nousemista, laskeutumista ja kaatumista. Halukkaat pääsivät myös kiipeilemään hakkujen ja rautojen kanssa jääseinämää.
Jäätiköltä palattuamme aloimme pakata reppuihin huiputusta varten tarvittavat varusteet ja siirryimme illalliselle, joka lämmitti mukavasti ulkona kylmettynyttä ryhmäämme. Heti illallisen jälkeen suuntasimmekin sänkyihin lepäämään, jotta jaksamme huomenna suunnata kohti rock campia ja Potosin huippua. Täytyy myöntää, että seuraavat pari päivää jännittävät!
Minna Tirinen

1 ajatus aiheesta “Huayna Potosin juurella”

  1. Takaisin luontoon. Elämme vain kerran.; Muumipapan sanoin teitä ajatellen!
    terveisin:Imatran ystävät/ Anu; Marja- Leenalle ja koko porukalle harkittuja askeleita kohti huippua!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top