Päivämme alkoi anivarhaisella herätyksellä ja lennolla Gondariin.  Gondar on vanha historiallinen kaupunki Simien vuorten kainalossa. Tunnelma muuttui Addiksen suurkaupunkimaisen autokaaoksen ja ihmispaljouden jälkeen leppeämmäksi. Tavaraa kuljetetaan muulivankkureilla, ruokokattoiset kauniit savitalot lomittuvat uudenmpien rakennusten joukkoon. Kadulla kannetaan eläviä kanoja myyntiin ja välissä paimennetaan lampaita, lapsia ja vuohia. Ihmisten elämänrytmi vaikuttaa rauhallisemmalta täällä.
Hienon kuvan Gondarin ja samalla Etiopian historiasta saimme vierailulla maailmanperintökohteessa vanhojen kuninkaiden linnoituksissa. Gondarista on hallittu Etiopiaa yli 250 vuotta. Ja niin, sauna ei muuten ole alunperin suomalainen keksintö :)
Käynti paikallisilla markkinoilla on elämys. Kaikkea mahdollista vaatteista ja ruuasta  käsintaottuihin työkaluihin. Äärimmäisen köyhyyden ohella päällimmäiseksi jää lasten ilo ja keinot leikkiin –  olivatpa olosuhteet länsimaisesta näkökulmasta katsottuna minkälaiset tahansa. Kivan lisän päiväreissuihimme toi ajelu paikallisella tuctucilla eli kolmipyöräisellä mopolla. Tuctuc vetää sylikkäin ja lomittain neljä kapuajaa. Vierailimme myös katulapsityötä tekevän porukan myymälässä.

Tiukkaohjelmaisen, mutta jälleen kerran eriarvoisuutta valaisevan päivän ohjelmaan kuului vielä tutustuminen vuorivaellusoppaaseemme, pakkaaminen viikon vaellusta varten ja illallinen kulttuuriravintolassa. Huomenna se alkaa – odotettu vuoren valloitus!
SAM_1522

1 kommentti
 1. Heini says:

  Nauttikaahan matkasta.
  Mitä erikoisempaa näette ja tapahtuu, sitä unohtumattomampaa se on.
  Menkää ihmisiä lähelle.
  Tuntekaa ja vaikuttukaa.
  Koskettakaa sieluja.
  Aijalle spesiaaliterkut <3

  Heini (Malawi 2010)

  Vastaa

Jätä kommentti

Haluatko aloittaa keskustelun tai tietää lisää?
Kirjoita mielipiteesi ja kannustuksesi alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.