Ensitapaaminen

Lento Istanbulista Bishkekiin tutustutti minut ihka oikeaan kirgisialaiseen. Jutustelimme vieruskaverini kanssa suunnilleen puoli yötä. Sinä aikana käsitykseni ystävällisestä kansasta vahvistui.

Aikaisin aamulla laskeuduimme (yhtä Kapua-laukkua lukuun ottamatta) tasangolle peltojen keskelle. Bussimatkan aikana hieman kauempana pilvien lomassa alkoi siintää korkeita vuoria, jotka nousivat suoraan tasamaalta. Näkyä ei oikein meinannut todeksi uskoa ja pelkäsinkin vuorten katoavan hetkenä minä hyvänsä.

Aamiaisen ja päiväunien jälkeen oppaamme kierrätti meitä monumentilta ja parlamenttitalolta toiselle (nykyisen lisäksi entisiä parlamenttitaloja on nimittäin kolme). Samalla kuulimme paljon maan historiasta ja kytköksestä mm. Mannerheimiin. Tähän liittyy henkilö nimeltään Kurmanjan Datka.

Ensimmäisen päivän perusteella maltan tuskin odottaa pääseväni tutustumaan paremmin tähän kiehtovaan ja minulle ennestään lähes tuntemattomaan maahan sekä sen ihmisiin ja luontoon.

1 ajatus aiheesta “Ensitapaaminen”

  1. Seija Paasi

    Hmmm, mielenkiintoista. Uteliaisuuden sait heräämään miten Mannerheim ja Kurmanjan Datka liittyvät toisiinsa. Täytyy varmaan googletella. Upeaa reissua !

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top