Heräsimme leirikylässämme kauniiseen auringonpaisteeseen ja jylhiin vuoristomaisemiin. Ilmassa oli innostusta – tänään oli ensimmäinen vaelluspäivä. Meille kerrottiin, että edessä on 17 km, eli siis noin 6-7 tunnin trekkaus tasaisessa maastossa. Kivaa ja suhteellisen helppoa siis. Kuinkas sitten kävikään?

Vuorilta oli loppusesongin takia virrannut enemmän vettä kuin alkuperin ajateltiin, joten ensimmäinen vesieste ylitettiin suureksi iloksemme hevosilla. Tämän jälkeen matka jatkui mukavana. Pääoppaamme huomasi kuitenkin muutamia tunteja myöhemmin, että vettä virtasi valtoimenaan ympäri tasaista solaa jota matkasimme, joten hän päätti, että ylittäisimme vesiesteet ylärinteiden kautta. Tästä alkoikin varsinainen koettelemus. Kipusimme ylös,ylös korkeuksiin reidet maitohapoilla kapeita polkuja pitkin kunnes suuntaa vaihtui jyrkäksi alamäeksi. Huh, mikä koettelemus! Onneksi saimme tämän jälkeen nauttia lounaasta puiden varjossa.

Matkamme ei kuitenkaan jatkunut ilman haasteita tämän jälkeen. Kun viimeiset uupuneet vaeltajat saapuivat leiriimme, oli matkalla tapahtunut mm. seuravaa: köysikiipeilimme kalliota alas vältääksemme mutaisena riehuvat kosket ja pääoppaastamme kuoriutui varsinainen gentleman ja hengenpelastaja: hän kantoi muutamia vaeltajia syvän vesiesteen yli ja hän rakensi jopa pienen sillan kivistä koskeen. Jos uni ei tule tällaisen päivän jälkeen, niin se ei kyllä tule koskaan.

11 ajatusta aiheesta “Ensimmäinen vaelluspäivä: löysät pois”

 1. Tsemppiä vaeltajille toivottavasti tulevat päivät ovat kevyempiä. Erityisterkut mutsille, oot mun idoli! Mäkin haluun ensi kerralla mukaan :)

 2. Leena Kantola

  No todellakin löysät pois heti kättelyssä. Toivotaan, että ainakin osa seuraavista kahdeksasta kiipeilypäivästä koettelee maitohappoja hiukan hillitymmin. Olette te kyllä melkoinen joukko sisulla ja innolla marinoituja naisia! Kaikkea hyvää ja upeita elämyksiä koko joukkueelle!

 3. Heidi Kekkonen

  Luonnossa yllätyksiltä ei voi välttyä. Tsemppiä koko porukalle ja turvallista etenemistä!

 4. Sari de Nier

  Jaksamista koko porukalle! Mielenkiinnolla seuraan teidän reissua – tää matkapäiväkirja idea on loistava!

 5. Huh – kuulostaa hurjalta! Todelliselle seikkailulle olette lähteneet. Olette kaikki supersankareita! Valtavasti tsemppiä ja onnea vaellukseen koko jengille!

 6. Rauno Tikkanen

  Toivottavasti kaikki on hyvin? Kovin moneen päivään teistä ei ole kuulunut mitään! Turvallisesti! Erikoisterkut rakkaalle vaimolleni Tarjalle!

 7. Eija Ojanen

  Tarjalle tsemppiä, voimia ja jaksamista uskomattoman haastavalla ja mielenkiintoisella mvaelluksella. Tule turvallisestintakaisin

 8. Eija Ojanen

  Tarjalle vielä: sorry, kun tuli ämmää ja ännää välilyönteinä automatkalla ja tietty en tsekannut viestiä. Pääasia liene kuitenkin, että olet ajatuksissani ja sydämeni kärjellä. Siis, nautinnollisen turvallista kapuamista myös koko joukkueelle!

 9. Emilia Junkkonen

  Mikä seikkailu! Ja monta edessä! Paljon voimia jalkoihin, sitkeyttä kroppaan ja erityisesti henkistä kanttia! Sitä ei teiltä totta totisesti puutu! <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top