Heräsimme leirikylässämme kauniiseen auringonpaisteeseen ja jylhiin vuoristomaisemiin. Ilmassa oli innostusta – tänään oli ensimmäinen vaelluspäivä. Meille kerrottiin, että edessä on 17 km, eli siis noin 6-7 tunnin trekkaus tasaisessa maastossa. Kivaa ja suhteellisen helppoa siis. Kuinkas sitten kävikään?

Vuorilta oli loppusesongin takia virrannut enemmän vettä kuin alkuperin ajateltiin, joten ensimmäinen vesieste ylitettiin suureksi iloksemme hevosilla. Tämän jälkeen matka jatkui mukavana. Pääoppaamme huomasi kuitenkin muutamia tunteja myöhemmin, että vettä virtasi valtoimenaan ympäri tasaista solaa jota matkasimme, joten hän päätti, että ylittäisimme vesiesteet ylärinteiden kautta. Tästä alkoikin varsinainen koettelemus. Kipusimme ylös,ylös korkeuksiin reidet maitohapoilla kapeita polkuja pitkin kunnes suuntaa vaihtui jyrkäksi alamäeksi. Huh, mikä koettelemus! Onneksi saimme tämän jälkeen nauttia lounaasta puiden varjossa.

Matkamme ei kuitenkaan jatkunut ilman haasteita tämän jälkeen. Kun viimeiset uupuneet vaeltajat saapuivat leiriimme, oli matkalla tapahtunut mm. seuravaa: köysikiipeilimme kalliota alas vältääksemme mutaisena riehuvat kosket ja pääoppaastamme kuoriutui varsinainen gentleman ja hengenpelastaja: hän kantoi muutamia vaeltajia syvän vesiesteen yli ja hän rakensi jopa pienen sillan kivistä koskeen. Jos uni ei tule tällaisen päivän jälkeen, niin se ei kyllä tule koskaan.
11 kommenttia
 1. Hilkka says:

  Tsemppiä vaeltajille toivottavasti tulevat päivät ovat kevyempiä. Erityisterkut mutsille, oot mun idoli! Mäkin haluun ensi kerralla mukaan :)

  Vastaa
 2. Leena Kantola says:

  No todellakin löysät pois heti kättelyssä. Toivotaan, että ainakin osa seuraavista kahdeksasta kiipeilypäivästä koettelee maitohappoja hiukan hillitymmin. Olette te kyllä melkoinen joukko sisulla ja innolla marinoituja naisia! Kaikkea hyvää ja upeita elämyksiä koko joukkueelle!

  Vastaa
 3. Heidi Kekkonen says:

  Luonnossa yllätyksiltä ei voi välttyä. Tsemppiä koko porukalle ja turvallista etenemistä!

  Vastaa
 4. Sari de Nier says:

  Jaksamista koko porukalle! Mielenkiinnolla seuraan teidän reissua – tää matkapäiväkirja idea on loistava!

  Vastaa
 5. Dimitri says:

  Huh – kuulostaa hurjalta! Todelliselle seikkailulle olette lähteneet. Olette kaikki supersankareita! Valtavasti tsemppiä ja onnea vaellukseen koko jengille!

  Vastaa
 6. Rauno Tikkanen says:

  Toivottavasti kaikki on hyvin? Kovin moneen päivään teistä ei ole kuulunut mitään! Turvallisesti! Erikoisterkut rakkaalle vaimolleni Tarjalle!

  Vastaa
 7. Eija Ojanen says:

  Tarjalle tsemppiä, voimia ja jaksamista uskomattoman haastavalla ja mielenkiintoisella mvaelluksella. Tule turvallisestintakaisin

  Vastaa
 8. Eija Ojanen says:

  Tarjalle vielä: sorry, kun tuli ämmää ja ännää välilyönteinä automatkalla ja tietty en tsekannut viestiä. Pääasia liene kuitenkin, että olet ajatuksissani ja sydämeni kärjellä. Siis, nautinnollisen turvallista kapuamista myös koko joukkueelle!

  Vastaa
 9. Emilia Junkkonen says:

  Mikä seikkailu! Ja monta edessä! Paljon voimia jalkoihin, sitkeyttä kroppaan ja erityisesti henkistä kanttia! Sitä ei teiltä totta totisesti puutu! <3

  Vastaa

Jätä kommentti

Haluatko aloittaa keskustelun tai tietää lisää?
Kirjoita mielipiteesi ja kannustuksesi alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.