Ei pelkkää ruusuilla tanssimista

Kirjoitin FB-kampanjasivulleni kuukausi sitten, kun reissuumme oli tasan puoli vuotta aikaa, muistutuksen itselleni ja muillekin, mikä maa on Malawi, miksi Kapua-hanke on olemassa ja miksi minäkin olen mukana keräämässä varoja juuri Malawissa tehtävään kehitysaputyöhön. Päivitys lähti leviämään somessa varsin mukavasti ja teksti on tavoittanut jo 656 henkilöä! Määrä on moninkertainen muihin päivityksiini verrattuna ja toivottavasti se on herättänyt lukijoissa uusia ajatuksia ja levittänyt tietoa niin Malawin tilanteesta kuin Kapuastakin.

Väestöliiton, Taksvärkin ja Kynnyksen tekemä työ on äärimmäisen tärkeää jo pelkästään inhimillisesti ajatellen – jokaisen luvun ja prosentin takana on ihminen ja hänen ainutkertainen elämänsä, mutta myös ajatellen koko ihmiskuntaa ja maailman kantokykyä. Tyttöjen ja naisten koulutus on tehokkain ja ainoa keino hillitä väestönkasvua ja rakentaa kestäviä yhteiskuntia.

Kapua-varainkeruun riemua on huomata, miten tietyt henkilöt ja tahot haluavat lähteä mukaan, ovat kiinnostuneita aiheesta ja raottavat kukkaron nyörejä varsin avokätisesti. Pettymykseksi tällä matkalla on joutunut myös huomaamaan, että ennakkoajatuksista ja -suunnitelmista poiketen aika monella läheiselläkään ihmisellä ei omien sanojensa mukaan ole, aikaa, varaa, halua tai kiinnostusta lähteä tukemaan – jos ei tätä asiaa – niin edes minua saavuttamaan omaa keräystavoitettani. Välillä mieleen hiipii apeus ja näin kevään korvalla jo pienoinen paniikki siitä, että tavoite tuntuu olevan vielä ihan älyttömän kaukana. Onneksi tässä veneessä kukaan ei ole yksin ja Kapua2018Malawi-ryhmämme on porukka, joilla on upeita verkostoja, innovatiivisia ideoita ja loistavaa tekemistä. Tästä ryhmästä saa voimaa ja sopivassa kohden pukkauksen jatkaa matkaa kohti yhteistä tavoitetta.

Niin, entä millainen vaikutus mukavasti näkyvyyttä keränneellä kirjoituksellani oli keräyssaldoon. Vastaus: 0 €.

Matka jatkuu.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top