Jarruhaleja, vauhtihaleja

Viime viikolla bloggasin omaan ullakapuaa.weebly.com – päiväkirjablogiin otsikolla ”Kahella renkaalla kallellaan …suoria mutkiksi.”.
Päivä oli ollut aivan kaamea. Hirveää haipakkaa, hyvä että kyydissä pysyin. Mutkittelua voi siis ehdä itse ihan omasta ilostaan, tai sitten niitä mutkia vaan tulee matkalle halusit tai et. Kanssaihmiset, systeemit, politiikka, byrokratia, sairaus… itsestä riippumattomat asiat voi tehdä elämän turhankin kinkkiseksi. Toisinaan, kuten minulla tuolloin, syy löytyi suoraan peilistä. Kun menee jo monettako mutkaa saman päivän aikana ja vauhti vaan kiihtyy, arvata saattaa mikä on parasta. Se, kun löytyy jarrumies. Ja halaa. Tiukasti.
Kapuassa hyväntekeväisyyden tarkoituksena on olla antamassa rakentamisen apuvälineitä, että elämään ja yhteiskuntaan voisi muodostua teitä, oikopolkuja mutta tarvittaessa myös olennaisia mutkia. Autettavat ihmiset, nuoret, naiset, vammaiset, ovat kukin ajattelevia yksilöitä, joilla on halu muuttaa omaa yhteiskuntaansa sekä omia vaikutusmahdollisuuksiaan siinä. He rakentavat omaan yhteisöönsä mahdollisuuksia, sillä niille on sekä tarve että tilaus.
Kapuan kohteissa ei tarvita niinkään jarrumiestä, siellä tarvitaan sparraamista, kouluttamista ja eväitä löytää ja ylläpitää vauhti. Siellä tarvitaan monia vauhtihalauksia, jotka antavat voimaa jatkaa kehittämistyötä parempaa tulevaisuutta varten.

1 ajatus aiheesta “Jarruhaleja, vauhtihaleja”

  1. Omien reissujen tiimoilta olen kaikille sanonut, jotta en ole tämän perheen ainut hullu. Hulluutta voi olla monenlaista tämä vaimon efortti taitaa olla sieltä parhaimmasta päästä. Onnea ja menestystä, koetan auttaa matkaan, matkassa ja matkan varrella.
    Terkuin
    Ilpo

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top