Olen moneen kertaan pysähtynyt miettimään, mitä KAPUA minulle merkitsee. Kävin blogissani sitä sanaa läpi ja olen vielä vakuuttuneempi, että olemme etuoikeutettuja ja olemme tärkeällä asialla. Oikeastaan KAPUA on prosessi, jota koen käyväni. Alussa tutustuin asiaan ja minusta tuntui, että en oikein pääse alkuun. Kuntoilun aloittaminen takkuili. Oli monenlaisia syitä, miksi en ehtinyt eli minulla ei ollut aikaa. Varojen keräys ei oikein päässyt vauhtiin. Koko ajan kuitenkin uskoin siihen, mihin olin ryhtynyt. Kerroin KAPUAsta kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Sitten ennen joulua minusta alkoi tuntua siltä, että onnistun tavoitteessani. Tämä on ollut mahdollista vain teidän tukijoiden avulla.  Lämmin kiitos teille kaikille! Kiitos myös teille kanssakapuajille onnitteluista, kun olin saavuttanut ennakkotavoitteen! Jatketaan yhdessä eteenpäin ja tehdään parhaamme!

40 yötä ja sitten KAPUA-matkamme alkaa. Yhteinen tapaamisemme viime viikonvaihteessa tuntui jo siltä, että matka Guatemalaan on toteuttamista vailla valmiina ja voimme turvallisin mielin aloittaa rinkan pakkaamisen. Pinnistellään vielä vähän! Olemmehan jo tähän mennessä järjestäneet kirpputoreja, olleet mukana markkinoilla, käyneet puhumassa monissa tilaisuuksista KAPUAsta, olemme järjestäneet brunsseja, askarteluiltoja ja olleet mukana televisiossa. On ollut arpajaisia, ystävät ovat haastaneet toisiaan mukaan tukeakseen tärkeää hankettamme jne. Vain mielikuvitus on ollut rajana, kun olemme miettineet keinoja tehdä KAPUAa tunnetuksi ja saadaksemme tukea kampanjallemme.

Odotan mielenkiinnolla tutustumispäiviä kehitysyhteistyökohteissa. Olemme nähneet valokuvia ja kuulleet, miten hankkeet ovat edenneet. Tämä antaa hyvää pohjaa, kun menemme uuteen ja vielä tuntemattomaan. Toivon, että voimme omalla panoksellamme tehdä maailmaa ainakin hitusen paremmaksi.

Viikonvaihteen kuntotestin tulos kannusti liikkumaan vielä enemmän. Saimme ohjeita, jotka auttavat meitä selviytymään vaelluksellamme ja kiivetessämme Tajumulcon rinteillä. Oikeastaan hiihtäminen metsässä on hyvä ja monipuolinen tapa saada energiaa ja voimaa. Kannattaa varmaan laittaa reppu selkään, että totun taas kantamaan sitä.

Olen iloinen, että voin olla mukana KAPUA-ryhmässä teidän kapuajien kanssa ja osallistua näin kansainväliseen kehitysyhteistyöhön. Uskon, että tukemalla nuoria ja naisia hyvinvointi ja tasa-arvo lisääntyy aivan yleisestikin. Tuntuu hyvältä ja tärkeältä, että KAPUA 2013 Guatemalan kapuajat olemme haastaneet itsemme hyvään.

”Me tarvitsemme aikaa. Aikaa käsittää mittakaava ja etäisyys, ilmasto, kulttuuri ja rytmi, aikaa nähdä ja kokea ja tutustua, aikaa ymmärtää itsemme ja toisemme matkanteon ja uuden maailman keskellä. Aikaa ymmärtää, milloin törmätään vieraaseen kulttuuriin liian kovalla rytinällä ja mitkä ovat ne hetket, joista opimme eniten.”  Elisa Salo, KAPUA 2010

Ajatuksella,

Sirkka, kapuaja

1 ajatus aiheesta “40 YÖTÄ JA KAPUA-MATKA ALKAA”

  1. Minna Mari Virtanen

    TSEMPPIÄ ja VOIMIA KAPUAMISEEN ja ONNEA MATKALLE !!!!

    Terkuin Minttu :)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top