Hyväntekeväisyysyhteisö Kapuan vapaaehtoiset ovat keränneet jo yhteensä yli miljoona euroa kehitysmaiden ihmisten ja luonnon hyväksi. Vuodesta 2006 lähtien 250 suomalaista on osallistunut Kapuan kautta kansainväliseen kehitysyhteistyöhön keräämällä varoja ja kiipeämällä maailman vuorille.

Miljoonan euron rajan rikkoutuminen on konkreettinen esimerkki siitä, että pieniltäkin tuntuvilla asioilla voi olla lopulta valtava merkitys. Itse asiassa koko Kapua-hanke on todiste yhden ihmisen voimasta muuttaa maailmaa. Kapua syntyi halusta tehdä jotain konkreettista globaalin oikeudenmukaisuuden edistämiseksi.

”Mietin, mitä haluan elämässäni tehdä ja minkälaisen jäljen jättää maailmaan”, pohti perintätoimistossa vuonna 2005 työskennellyt Suvi Aarnio. Siitä se ajatus lähti ja nyt Mama Kapua on kerännyt ympärilleen jo merkittävän ja erittäin sitoutuneen joukon kapuajia.

”Kokonaisvaltaisen päräyttävä retki”

Kapuajat ovat tavallisia ihmisiä, joita yhdistää halu tehdä hyvää, edistää globaalia oikeudenmukaisuutta ja kokeilla omia rajojaan. Kapuajat ovat eri puolilta Suomea, kaikista ikäryhmistä ja ammateista. He ovat kiivenneet vuosien aikana jo 13 vuorelle Everestistä Kilimanjaroon ja keränneet varoja kukin tyylillään, kuten järjestämällä tapahtumia, myymällä käsitöitä ja tekemällä yhteistyötä yritysten kanssa. Kaikki eivät ole päässeet kohdevuoren tai rahavuoren huipulle mutta jokaisen panoksella on ollut merkitystä ja jokaisen elämään on Kapua vaikuttanut.

”Vuosi näytti, että ihmiset välittävät, ovat kiinnostuneita lähimmäisistä ja heillä on halu auttaa, osallistua ja antaa vähästäkin. Tiedän, että meidän tekemisillä on merkitystä ja meidän apu menee perille” kokoaa monen kapuajan tuntemukset vuonna 2015 Boliviassa kavunnut Tiina Vanne.

”Kapuajayhteisö on todellakin enemmän kuin osiensa summa. Jokaisen kapuajan panos on ollut merkittävä ja yhdessä kerätty potti sekä sen vaikutus lukemattomien ihmisten elämään maailman köyhimmissä maissa on lähes mahdoton käsittää”, riemuitsee Suvi. Kun otetaan huomioon Ulkoministeriön tuki kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyöhankkeille, on kohteisiin kanavoitu summa moninkertainen.

Kapuajien keräämät varat kanavoidaan kohteisiin luotettavien ja tunnettujen suomalaisten järjestöjen kautta. Kapuan kumppanijärjestöinä ovat toimineet mm. Pelastakaa Lapset ry, Väestöliitto, WWF Suomi, Plan Suomi, Taksvärkki ry ja Kynnys ry. Kapuan mahdollistamissa hankkeissa on mm. edistetty nuorten osallisuutta Guatemalassa, voimautettu vammaisia naisia Etiopiassa, parannettu äitiysterveyttä Malawissa ja tuettu koulutusta Nepalissa.

Lisätiedot:
Mama Kapua Suvi Aarnio, suvi@kapua.fi, 050 440 5534

Kapuajien tarinoita somessa tunnisteilla:
#kapuafi #huippuhetki #miljoonakasassa #millijengi #millikavuttu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top