Tavoitteena rahavuori

20 suomalaista kerää tänä vuonna yhdessä 100 000 euroa koulutuksen ja terveyden edistämiseksi Nepalissa ja Keski-Aasiassa. Kapua 2016 Nepal -ryhmän jäsenet ovat tavallisia suomalaisia, joita yhdistää halu auttaa kehitysmaita ja kokeilla rajojaan.

Kahdeksatta kertaa toteutettaKapua Nepalva Kapua kerää tänä vuonna varoja kehitysyhteistyöhön yhteistyössä Väestöliiton, Taksvärkki ry:n ja Kynnys ry:n kanssa. Kapuajat ovat yksityishenkilöitä, jotka haluavat kerätä varoja järjestöjen hankkeille ja osallistua vuorivaellukselle Nepalissa. Kampanjassa kerätyillä varoilla Kynnys ry tukee vammaisten naisten voimaantumista Keski-Aasiassa, Taksvärkki ry kehittää Nepalin kyläkouluja yhdessä oppilaskuntien kanssa ja Väestöliitto edistää nuorten seksuaaliterveyttä Nepalissa.

Kapua-tiimi tapasi toisensa ensimmäistä kertaa kaksi viikkoa sitten ja pääsi heti suunnittelemaan tulevan vuoden ohjelmaa ja varainkeruuta.DSC_0228 (Case Conflict)

”Veikkaanpa, että tulossa on aikamoinen vuosi”, ennustaa helsinkiläinen Tarja Heinula.

Kapuajat matkaavat marraskuussa 2016 Nepaliin, jossa he tutustuvat Väestöliiton ja Taksvärkin työhön ja pääsevät näkemään, mihin kerättyjä varoja käytetään. Tämän jälkeen ryhmä kiipeää Mount Everestin perusleiriin ja Kala Patharin huipulle (5455 m).

Jokaisen kapuajan keräystavoite on euro jokaisesta metristä huipulle, eli 5455 euroa. Koko ryhmän keräystavoite on yhteensä 100 000 euroa. Tavoite on kova, mutta niin ovat myös kapuajat, jotka keräystavoitteensa lisäksi maksavat itse matkakulunsa.

jääkiipeilyLuvassa on vuoden aikana mitä erilaisempia varainkeruutapahtumia ja -tempauksia ympäri Suomea, kun kapuajat päästävät mielikuvituksensa valloilleen. Tapahtumakalenterista löytyy jo jääkiipeilyä, sointumeditaatiota ja ravintolapäivää. Kapualla on suuri vaikutus myös itse hyväntekijöihin.

”Olen valmis laittamaan itseni peliin sen vuoksi, että naiset saisivat tietoa terveydestä ja omista seksuaalioikeuksistaan tai että vammaiset naiset Keski-Aasiassa saisivat oman äänensä kuuluviin tai että Nepalin nuoret saisivat kouluihinsa puhdasta vettä ja vessoja sekä pystyisivät vaikuttamaan omiin asioihinsa”, pohtii kouvolalainen Elina Helmanen.

Lisätietoa Kapuasta:
Koordinaattori Suvi Aarnio, Aidventures Oy, 050 440 5534, suvi@kapua.fi

Lisätietoja järjestöjen kehitysyhteistyöhankkeista:
Kynnys ry – Mina Mojtahedi, 040 940 1962, mina.mojtahedi@kynnys.fi
Taksvärkki ry – Veera Blomster, 050 4953 778, veera.blomster@taksvarkki.fi
Väestöliitto ry – Marina Wetzer-Karlsson, 0400 848 343, marina.wetzer-karlsson@vaestoliitto.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top