Vapaaehtoiset Kapuajat osallistuvat Kapua-triathloniin Malawissa ja keräävät varoja tyttöjen ja nuorten naisten oikeuksien edistämiseksi. Haku Kapua-tiimiin on käynnissä 1.7–11.9.2022.

Vuoden mittaiseen kampanjaan haetaan juuri nyt eri-ikäisiä suomalaisia. Etsimme rohkeita hyväntekijöitä, joita yhdistää kiinnostus osallistua kehitysyhteistyöhön ja halu haastaa itsensä pyöräillen, meloen ja vuorelle vaeltaen. Kapua-triathlon huipentuu Malawin korkeimmalle huipulle Mt. Mulanjelle (3002m) kapuamiseen.

Kapua Malawi tiimi matkaa elokuussa 2023 eteläisessä Afrikassa sijaitsevaan pieneen sisämaavaltioon Malawiin tutustumaan, kuinka suomalaisten järjestöjen tuella edistetään tyttöjen oikeuksia. Matkan aikana tiimi osallistuu Kapua-triathlonille pyöräillen halki kylien, meloen Malawijärvellä ja kavuten maan korkeimmalle huipulle. Aiempaa kokemusta vuorivaelluksesta ei tarvita.

”Kapujien tekemä vapaaehtoistyö on meille äärimmäisen tärkeää, ja olemmekin tehneet yhteistyötä Kapuan kanssa jo 12 vuotta. Jokaisen ryhmän kanssa on ollut suuri ilo työskennellä. Malawin kumppanimme CYECE tekee todella vaikuttavaa työtä, ja siihen tutustuminen on Kapua Malawi -tiimille varmasti suuria tunteita ja ajatuksia herättävä kokemus”, kertoo Väestöliiton kehitysyhteistyön asiantuntija Laura Lipsanen.

Kapuajat keräävät varoja ja tiedottavat tyttöjen ja nuorten naisten oikeuksia edistävästä kampanjasta vuoden ajan. Kapua Malawi -tiimin tavoitteena on kerätä yhteensä 100 000 euroa järjestöjen kehitysyhteistyöhön. Osallistujat maksavat itse matkakulunsa Malawiin.

Kapua-vuosi oli ikimuistoinen. Sain varoja hankkimalla tukea ja tutustua kohdemaassa tärkeään työhön vammaisten ihmisoikeuksien edistämiseksi. Tapasin uusia ihmisiä ja koin voimaantuvani. Lyhyessä ajassa sain ihania ystäviä ja opin lisää kehitysyhteistyöstä. Bosnia ja Hertsegovinan huikeat vuorimaisemat ja konkreettinen kapuaminen vahvisti niin ruumista kuin sielua”, kertoo Kapua Balkan -tiimin vapaaehtoisena toimiva Jaana Rauhansalo.

Kapua Malawi -kampanjan yhteistyökumppanit ovat Väestöliitto, Taksvärkki ry ja Kynnys ry. Kapuan kumppanijärjestöillä on pitkä kokemus kehitysyhteistyöstä ja ne toimivat yhteistyössä paikallisjärjestöjen kanssa. Kokemus ja paikallistuntemus takaavat laadukkaan ja vaikuttavan kehitysyhteistyön.

Hakuaika Kapua Malawi -tiimiin on 1.7-11.9.2022.

Hakuohjeet ja lisätietoa Kapuasta:
Kapua-koordinaattori Suvi Aarnio, +358 50 440 5534, suvi@kapua.fi

Järjestöjen kehitysyhteistyöhankkeista vastaavat:
Väestöliitto ry: Laura Lipsanen, 040 180 1116, laura.lipsanen@vaestoliitto.fi
Kynnys ry: Sanni Purhonen, 045 7732 4116, sanni.purhonen@kynnys.fi
Taksvärkki ry: Veera Blomster, 050 495 3778, veera.blomster@taksvarkki.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top