Oma Kapua 2024 Nepal keräsi yli 17 000 euroa kuulo- ja näkövammaisten lasten tukemiseksi Nepalissa

Maaliskuussa 2024 tiimi matkasi Nepaliin tutustumaan Kapuan kumppanijärjestön Lääkärin sosiaalinen vastuu ry:n hankkeeseen, jota kerätyillä varoilla tuetaan, ja vaelsi Tamang Heritage Trailin vieden kapuajat 3 165 metrin korkeuteen.

– ”Matka oli elämäni Top 5 -kokemuksia! Vuoristovaellus samanhenkisten suomalaisten ja loistavan retkikunnan seurassa oli jotain, jonka uskon pysyvän kaikkine yksityiskohtineen tarkasti mielessä loppuelämän. Hyvältä tuntuu myös ajatus, että saimme kantaa kortemme kekoon pienten kuulo- ja näkövammaisten nepalilaislasten elämän helpottamiseksi ja pääsimme tapaamaankin heitä. Onneksi tuli lähdetyä!”, iloitsee Hannele Vestola Laukaalta.

Tiimin 14 vapaaehtoista kapuajaa keräsivät kampanjan avulla yhteensä 17 671 euroa vammaisten lasten tukemiseksi Nepalissa. Vammaisten lasten oikeuksia ei tunnisteta hyvin Nepalissa, minkä vuoksi vammaiset lapset jäävät useasti koulun ulkopuolelle ja ovat syrjäytymisvaarassa. Vammaisuuteen liittyy vahva stigma ja häpeä, jonka vuoksi perheet eivät hakeudu terveyspalveluiden piiriin. Nepalissa lasten kuuloa tai näköä ei seulota rutiinisti ja tietoisuus kuulon ja näön terveydestä on heikkoa.

– ”Jos unelmoit vuoristovaelluksesta, Kapua on tapa tehdä unelmasta totta! Samalla teet hyvää, opit uutta maailmasta ja itsestäsikin. Omiin varainkeruun huippukohtiin kuului esimerkiksi se, että tapasin vanhoja tuttuja, joita en ollut nähnyt vuosiin, kaikki nimittäin halusivat ostaa herkullista Kapua-lakua,”,kertoo tiimin jäsen Pauliina Pensikkala Turusta.

Kerätyt varat ohjataan hankkeeseen, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta näön ja kuulon terveydestä sekä edesauttaa kuulo- ja näkövammaisten 3-14-vuotiaiden lasten mahdollisuuksia koulunkäyntiin Baran ja Parsan maakunnissa Etelä-Nepalissa.

– “Kapuajat ovat keränneet hienon tuloksen hakkeellemme, äärettömän suuri kiitos. Olen iloinen, että he pääsivät tutustumaan paikallisen yhteistyökumppanimme B. P. Eye Foundationin toimintaan ja näkemään mihin keräysvarat käytetään. Kumppanillamme on vuosikymmenien kokemus aistivammaisten lasten kuntouttamisesta ja silmälääkärien sekä optikoiden kouluttamisesta Nepalissa. Kapuajien tuki on tärkeä, apu menee perille.”, kiittelee Lääkärin sosiaalinen vastuu ry:n toiminnanjohtaja Kaisa-Leena Juvonen.

Vuodesta 2006 on kapuamalla kerätty jo yli 1,2 miljoonaa euroa paremman maailman puolesta yli 300 vapaaehtoisen voimin.

Lisätietoa Kapuasta:
Koordinaattori Suvi Aarnio, Kapua, 050 440 5534, suvi@kapua.fi

Lisätietoja järjestön kehitysyhteistyöhankkeesta:
Ohjelmapäällikkö Mari Laaksonen, mari.laaksonen@lsv.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top