Syyskuun alussa Boliviaan lähtenyt vapaaehtoisten ryhmä on palannut onnellisesti kotiin. Kapuajien tavoitteina oli kiivetä Huayna Potosi -vuoren (6088 m) huipulle ja tutustua kehitysyhteistyöhön, johon he ovat keränneet varoja. Tähän mennessä 100 000 euron tavoitteesta on kerätty jo 67 769 euroa. Keräys jatkuu vuoden loppuun asti.

Kapuassa kerätään varoja kehitysmaiden ihmisten tukemiseksi kiipeämällä samalla maailman vuorille. Matkan aikana ryhmä tutustuu projekteihin, joihin kerätyt varat kanavoidaan. Eri puolilta Suomea kotoisin olevat Kapua 2015 Bolivia -ryhmäläiset pääsivät tutustumaan Planin varhaiskasvatustyöhön Bolivian maaseudulla.

vuorilla
Kapuajat Bolivian vuorilla. Kuva: Päivi Hyvärinen

– Se mitä kannan mukanani reissulta on ajatus siitä, että on niin monia tapoja elää. Omani ei ole yhtään sen parempi kuin muidenkaan, kapuaja Sari Hälinen summaa kokemustaan.

Maalaus- ja kuvitustyöt, oppimateriaalit, leikit ja tasa-arvoasiat tulivat kapuajille tutuiksi kun he kolmen päivän ajan vierailivat Planin varhaiskasvatus- ja koulutuskeskuksissa. Kapuajat näkivät konkreettisella tasolla pitkäjänteisen toimintamallin, jossa tehdään yhteistyötä paikallisen hallinnon, koululaitoksen ja itse yhteisöjen ihmisten kanssa.

Kapua 2015 Bolivia -ryhmä haluaa lisätä suomalaisten tietoja tyttöjen ja naisten todellisuudesta kehitysmaissa sekä tehdä varainhankintaa heidän asemansa parantamiseen tähtäävään työhön. Kapuajien matkapäiväkirjaan ja tunnelmiin vuorilta voi tutustua täällä.

perroKerätyillä varoilla Kynnys ry vahvistaa vammaisten naisten oikeuksia Etiopiassa ja Keski-Aasiassa. Plan tarjoaa tuhansille lapsille laadukasta varhaiskasvatusta Boliviassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Taksvärkki ry tukee katulasten ja -nuorten koulutusta ja turvallista arkea Sambiassa ja Keniassa. Väestöliitto edistää nuorten seksuaaliterveyttä Nepalissa.

Kapuan suosio on kasvanut vuosi vuodelta. Ensimmäinen Kapua toteutettiin vuonna 2006, jolloin ryhmä suomalaisia kiipesi Kilimanjarolle ja keräsi yli 20 000 euroa Afrikan ja Aasian lasten tukemiseksi. Kapua 2015 Bolivia -ryhmän 17 aktiivista naisjäsentä on tähän mennessä saanut kasaan lähes 68 000 euroa. Kapuajat jatkavat varojen keräystä joulukuun loppuun.

Haku uuteen Kapuaan käynnistymässä

Kapua antaa tavallisille ihmisille mahdollisuuden osallistua kehitysyhteistyön tukemiseen yhdistämällä varainhankinta omakustanteiseen ”kerran elämässä” -matkaan.

Haku vuoden 2016 Kapuaan käynnistyy ensi viikolla. Kohteena on tällä kertaa Nepal. Kapua kutsuu tavallisia, eri-ikäisiä suomalaisia kapuamaan apua jo kahdeksatta kertaa. Lisätiedot hakuajan alettua löydät tältä sivustolta.

Tutustu Kapuajiin ja tue keräystä.

Lisätietoa Kapuasta:
Kapua-koordinaattori Suvi Aarnio, Aidventures Oy, +358 50 440 5534, suvi@kapua.fi

Lisätietoja järjestöjen kehitysyhteistyöhankkeista:
Plan: Eva Anttila, 050 43 99 515, eva.anttila@plan.fi
Kynnys ry: Mina Mojtahedi, 040 940 1962, mina.mojtahedi@kynnys.fi
Taksvärkki ry: Pamela Arslan, 09 5845 5505, pamela.arslan@taksvarkki.fi
Väestöliitto ry: Marina Wetzer-Karlsson, 0400 848 343, marina.wetzer-karlsson@vaestoliitto.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top