Kapuajat kohti Etiopiaa – kehitysyhteistyötä tukevien vapaaehtoisten keräyspotissa jo yli 90 000 euroa

Ryhmä suomalaisia vapaaehtoisia kerää Kapua 2019 Etiopia -kampanjassa varoja terveyden ja koulutuksen edistämiseksi Etiopiassa ja Malawissa. Yksi Kapua-vuoden haasteista on myös kiipeäminen Etiopian korkeimmalle vuorelle.

Kapua-hanke on koonnut yhteen 20 vapaaehtoisen kehitysyhteistyön tukijan tiimin, jolle tämän vuoden kohokohta on 3.11. alkava matka Etiopiaan tutustumaan Kapuassa tuettaviin kohteisiin. Ryhmä myös haastaa itsensä vaeltaen ja kavuten Etiopian korkeimmalle vuorelle, Ras Dashenille (4550m).

“Tämä on ensimmäinen matkani Afrikan mantereelle, ja uusi kulttuuri on jo itsessään hienoa, mutta itselleni on tärkeää päästä konkreettisesti näkemään, mihin keräämiämme varoja käytetään”, Järvenpäästä kotoisin oleva Sari Kortesoja Kapua 2019 -tiimistä kertoo.

Kapuajat keräävät varoja kolmen suomalaisen järjestön kehitysyhteistyöhankkeisiin vuoden 2019 ajan. Tähän mennessä ryhmän yhteisestä 100 000 euron tavoitteesta on kerätty yli 90 000 euroa. Kunkin Kapuajan henkilökohtainen keräystavoite on euro joka metriltä Ras Dashenin huipulle, yhteensä 4550 euroa. Osallistujat maksavat itse matkakulunsa Etiopiaan.

“Kapua-vuosi on ollut erittäin paljon mieltä kohottava ja piristävä. Olen tutustunut uusiin ihmisiin ja on ollut todella mukavaa kuulua johonkin porukkaan, jolla on yhteinen tavoite”, sanoo Tampereelta kotoisin oleva Kapua 2019 -tiimin jäsen Kaisa Pitkänen.

Kuopiosta kotoisin oleva Kapuaja-pariskunta Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo kertoo varainhankinnan tuoneen vuoteen yllättäviä kohtaamisia kuten yläkouluikäiset nuoret, joille he ovat pitäneet luentoja. “Lisäksi vuoteen on mahtunut tavoitteellista liikkumista, joka onkin tarpeen tässä iässä”, he jatkavat.

Kapua-hankkeen tavoitteena on globaalin oikeudenmukaisuuden edistäminen. Kapua lisää suomalaisten tietoa kehitysmaissa asuvien ihmisten arjen haasteista sekä kerää varoja koulutuksen ja terveyden edistämiseen. Kapuajien tuella Kynnys ry edistää vammaisten naisten voimaantumista Etiopiassa. Malawissa Väestöliitto edistää nuorten seksuaaliterveyttä ja Taksvärkki ry tyttöjen oikeuksia ja koulutusta.

Keräykseen voi osallistua täällä. Tiimin blogissa julkaistaan myös kapuajien matkapäiväkirjaa suoraan Etiopiasta koko matkan ajan 3.–17.11.2019.

Kapua 2019 Etiopia -tiimissä kapuavat Riitta Djupfors, Lieto; Lea God, Espoo; Marianne Hallamaa, Turku; Tarja Helppikangas, Kuopio; Suvi Immonen, Tornio-Haaparanta; Sari Kortesoja, Järvenpää; Katja Koskela Tornio/Oulu; Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo, Kuopio; Terhi Lehtovaara, Turku; Mervi Leivo, Helsinki; Reetta Lukka, Lohja; Minna Manninen, Helsinki; Ulla Niemi-Pynttäri, Helsinki; Pia Piispanen, Hailuoto; Kaisa Pitkänen, Tampere; Reeta Rouhiainen, Raisio; Jouni Tanninen, Oulu; Merja Varjus, Hyvinkää ja Laura Vehkaoja, Helsinki.

Lisätietoa Kapuasta: 
Koordinaattori Suvi Aarnio, +358 50 440 5534, suvi@kapua.fi

Järjestöjen kehitysyhteistyöhankkeista vastaavat:
Kynnys ry: Veera Pensala, 050 383 9282, veera.pensala@kynnys.fi
Taksvärkki ry: Emmi Chaguaro, 050 369 1790, emmi.chaguaro@taksvarkki.fi
Väestöliitto ry: Laura Lipsanen, 040 180 1116, laura.lipsanen@vaestoliitto.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top