Kapuajat keräsivät lähes 95 000 euroa kehitysmaiden tytöille ja naisille

Kapua 2015 Bolivia -kampanjassa suomalaisten vapaaehtoisten joukko keräsi tempauksilla ja tapahtumilla kaiken kaikkiaan 94 419 euroa järjestöjen kehitysyhteistyöhön ja valloitti vuoren Boliviassa.

Vuonna 2015 seitsemättä kertaa järjestetyssä Kapuassa seitsemäntoista suomalaista keräsi vuoden ajan erilaisilla tapahtumilla ja tempauksilla 94 419 euroa Kynnys ry:n, Plan International Suomen, Taksvärkki ry:n ja Väestöliiton kehitysyhteistyöhön kehitysmaiden tyttöjen ja naisten tukemiseksi. Syksyllä kapuajat matkustivat Boliviaan tutustumaan yhteen avustuskohteeseen ja kiipesivät Huayna Potosi -vuoren huipulle.

DSC_0176
Suomalainen mökkimaisema piirtyi varhaiskasvatuskeskuksen seinään Boliviassa.

– On hieno tunne auttaa kehitysmaiden lapsia ja naisia kouluttautumaan paremman tulevaisuuden puolesta. Kapuaa ei voi sanoin kuvata, se pitää elää ja kokea, kapuaja Marja-Leena Elomäki muistelee viime vuotta.

Kapuajat järjestivät vuoden mittaan runsaasti tapahtumia ympäri Suomen aina elokuvista ja teatterista koirankoulutukseen sekä jumpista ja matkailloista lastentapahtumiin.

– Osa kapuajista hyödynsi varainhankinnassa kädentaitojaan ja esimerkiksi virkkasi tiskirättejä tai valmisti sirpaleista koruja, Kapua-koordinaattori Suvi Aarnio kertoo.

Kapua 2015 Bolivia -kampanjassa kerätyillä varoilla Kynnys ry vahvistaa vammaisten naisten oikeuksia Etiopiassa ja Keski-Aasiassa. Plan tarjoaa tuhansille lapsille laadukasta varhaiskasvatusta Boliviassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Taksvärkki ry tukee katulasten ja -nuorten koulutusta ja turvallista arkea Sambiassa ja Keniassa. Väestöliitto tukee nuorten seksuaaliterveyttä Nepalissa ja Malawissa.

Kapuajat ilahduttivat bolivialaisia lapsia ilmapallokoirilla.
Kapuajat ilahduttivat bolivialaisia lapsia ilmapallokoirilla.

Osana Bolivian-matkaa kapuajat tutustuivat Planin varhaiskasvatustyöhön Altiplanon ylängöillä. Vierailun aikana ryhmän jäsenet maalasivat seinätauluja varhaiskasvatuskeskuksiin sekä leikkivät ja ruokailivat yhdessä paikallisten lasten kanssa. Plan myös opastaa hankkeessaan lasten vanhempia terveelliseen ravintoon, hygieniaan sekä tasa-arvoon liittyvissä asioissa.

– Minulle matka näytti miten erilaisessa ja eriarvoisessa maailmassa elämmekään, mutta myös sen, ettei minun totuuteni tai elämäntapani ole se ainut oikea, kapuaja Tiina Vanne toteaa.

Ensi vuonna Kapua suuntaa Nepaliin. Vapaaehtoiset keräävät varoja Väestöliiton, Taksvärkki ry:n ja Kynnys ry:n työhön koulutuksen ja terveyden edistämiseen Nepalissa ja Keski-Aasiassa sekä vaeltavat Mount Everestin perusleiriin.

Vuodesta 2006 on kapuamalla kerätty jo 600 000 euroa. Tämän vuoden keräystulos on Kapuan historian toiseksi suurin potti.

Lisätietoa Kapuasta:
Koordinaattori Suvi Aarnio, Aidventures Oy, +358 50 440 5534, suvi@kapua.fi

Lisätietoja järjestöjen kehitysyhteistyöhankkeista:
Plan International Suomi: Eva Anttila, 050 439 9515, eva.anttila@plan.fi
Kynnys ry: Mina Mojtahedi,  040 940 1962, mina.mojtahedi@kynnys.fi
Taksvärkki ry: Veera Blomster, 09 5845 5502, veera.blomster@taksvarkki.fi
Väestöliitto ry: Marina Wetzer-Karlsson, 0400 848 343, marina.wetzer-karlsson@vaestoliitto.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top