Kapua-matka haastaa hyvään

Yhä useampi matkailija haluaa bailaamisen sijaan lähteä kokemukselliselle aktiivimatkalle. Kapua tarjoaa paljon maailmaa nähneille vaihtoehdon tehdä yhdessä hyvää.

Joukko hyväntekeväisyysjärjestöjä lähtee ensimmäistä kertaa mukaan matkamessuille. He ovat huomanneet kasvavan trendin. Vapaaehtoistyömatkailu on selvästi tulevaisuuden tuote.

– Uskon, että Kapua kiinnostaa sellaisia, jotka ovat matkustaneet jo aika paljon sekä niitä, joiden matkailun päätavoite ei ole uusien paikkojen valloittaminen tai auringon palvominen. Yhtä autenttisiin tilanteisiin ja paikallisten kohtaamiseen ei tavallisella matkalla pääse, perustelee Suvi Aarnio, Kapuan toiminnanjohtaja.

Viidettä kertaa toteutettavan Kapuan vaiheita seuratessaan Aarnio on huomannut, että moni matkailija haluaa auttaa muutenkin kuin tuomalla rahaa ja turismia kohteeseen. Vapaaehtoistyöhön ei lähdetä siksi, että se olisi halvempi tapa matkustaa. Kaikki kapuajat maksavat kulunsa sekä matkansa itse ja lisäksi keräävät varoja kehityshankkeisiin. Lähtijät haluavat erityisen kokemuksen yhdessä tekemisestä.

Rohkeimmat kiipeäjät ovatkin yllättäen naisia. Aktiivimatkat toteuttavan Mandala Travel -matkatoimiston myynti- ja markkinointijohtaja Kalle Viira kertoo, että vuorimatkailijat eivät suinkaan ole pelkästään nuoria urheilijamiehiä vaan useimmiten viisikymppisiä reippaita naisia.

Tänä vuonna Kapua Guatemala -hankkeessa vuoren huippua tavoittelee rempseä naisporukka. Huhtikuussa 2013 ryhmä matkustaa Guatemalaan kokemaan kehitysmaan arkea ja valloittamaan Väli-Amerikan korkeimman vuoren, Tajumulcon (4223m).

Kapua kerää varoja yhteistyössä Väestöliiton, Taksvärkki ry:n ja Kynnys ry:n kanssa. Kapuan pisteellä voi tutustua, miten tehdä aktiivimatka hauskalla porukalla hyvän asian puolesta sekä haaveilla huomisesta ripustamalla oman toiveensa yhteiseen lippuketjuun.

Yhteys: Suvi Aarnio, Kapua koordinaattori, p. 050 440 5534, suvi@kapua.fi
Kapua: www.kapua.fi, www.kapua.fi/oma, www.facebook.com/aidventures
Kapuan Matkamessujen osasto: 6f81

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top