MaterKehitysmaiden naisten elämässä vaarallisimmat päivät ovat ne, jolloin hän syntyy tai synnyttää. Näyttely on ylistys äitiydelle, naiseudelle, tytöille, äiti maalle, rohkeudelle ja kaikille niille, jotka uhmaavat kuolemaa elämällä. Näyttely avataan Maailma kylässä -festivaaleilla Helsingissä 25.-26.5.

Valokuvanäyttely pohjautuu kuviin, jotka on koottu KAPUA 2010 ja 2011 –hankkeiden matkoilta Malawissa ja Nepalissa. Kapua kerää vuosittain suomalaisten vapaaehtoisten voimin varoja kehitysmaiden tukemiseksi sekä kiinnittää huomiota kehityspoliittisiin kysymyksiin kiipeämällä maailman vuorille. Vuodesta 2006 lähtien on kapuamalla kerätty yli 350 000 euroa.

Valokuvanäyttely kutsuu kanssaihmiset kokemaan osan siitä, minkä vapaaehtoiset kapuajat kokivat Nepalissa ja Malawissa. KAPUA 2010 ja 2011 -hankkeilla kerättiin yhteensä noin 180 000 euroa Malawin ja Nepalin ihmisten ja luonnon tukemiseksi. Näyttelyn tarkoituksena on avata katsojan silmät, korvat ja sydän. Näyttely kiertää ympäri Suomea loppuvuoden 2013 aikana. Näyttelyaikataulun löydät täältä.

Viides hanke, KAPUA 2013 Guatemala on parhaillaan käynnissä, ja hankkeella on kerätty jo yli 62 000 euroa kehitysmaiden nuorten ja naisten tukemiseksi. Keräys jatkuu vielä kesäkuun ajan. KAPUA 2013 Guatemala toteutetaan yhteistyössä Väestöliiton, Taksvärkki ry:n ja Kynnys ry:n kanssa. Taksvärkki ry tukee kapuamalla kerätyillä varoilla Guatemalan nuorten aktiivista vaikuttamistyötä, Väestöliitto Nepalissa nuorten seksuaaliterveyden sekä ympäristön tilan kohentamista ja Kynnys ry vammaisia naisia Keski-Aasiassa.

Kapuan osastolla Maailma kylässä -festivaaleilla voi tutustua, miten itse voi tehdä Oma Kapua -matkan hyvän asian puolesta. Oma Kapuan kautta on helppoa kanavoida hyväntekeväisyysvarat kotimaisten järjestöjen kautta turvallisesti perille. Myynnissä on myös reiluja Kapua-tuotteita, joilla kartutetaan KAPUA 2013 Guatemala keräyskassaa sekä arpajaiset. Kapuan osasto G 439 on Kaisaniemen puistossa. Maailma kylässä -festivaali on auki lauantaina 11–20 ja sunnuntaina 11–18.

Lisätietoja:
Kapua koordinaattori Suvi Aarnio, Aidventures Oy, 050 440 5534, suvi@kapua.fi
www.kapua.fi
Näyttelykoordinaattori Salla Tuominen, Wimma Liikuttaa ry, 040 575 1547, salla.tuominen@helsinki.fi
www.wimma.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top