Suomen Somalia-verkosto ja Kapua yhdistävät voimansa Somalian nuorten puolesta! Kiipeämällä sammuneen tulivuoren Mt. Merun huipulle Tansaniassa parannetaan nuorten koulutusmahdollisuuksia Somaliassa. Vapaaehtoisten haku Oma Kapua-tiimiin on nyt auki!

Suomen Somalia-verkoston Kapua-tiimiä kootaan juuri nyt. Etsimme hyvää tekevään seikkailuun eri-ikäisiä henkilöitä, joita yhdistää kiinnostus tukea kehitysyhteistyötä Somaliassa ja kiivetä nelipäiväisellä vaelluksella Meru-vuoren huipulle Tansaniassa.

Kapuajat keräävät varoja nuorten koulutuksen edistämiseksi Somaliassa sekä osallistuvat tiedotuskampanjaan Suomessa vuoden ajan. Suositeltu minimikeräystavoite on 1000 euroa, mutta tavoitteen voi määritellä myös itse.

Tammikuussa 2025 ryhmä matkaa Itä-Afrikkaan, jossa Somalimaan tilanteen salliessa tutustutaan työhön, jota keräysvaroilla tehdään. Vaihtoehtoisesti vietämme nämä päivät tutustuen Etiopian pääkaupungin Addis Abeban vilinään. Tämän jälkeen Kapuajat siirtyvät Arushaan Tansaniaan ja osallistuvat nelipäiväiselle vuorivaellukselle nousten Mt. Merun (4566m) huipulle. Vaellus sopii hyvin ensikertalaisillekin, aiempaa kokemusta vuorivaelluksesta eikä varainhankinnasta tarvita. Osallistujat maksavat itse matka- ja muut osallistumisesta aiheutuvat kulut.

”Somaliassa noin 75 % väestöstä on alle 30-vuotiaita ja heistä valtava määrä, noin 70 %, on vailla työtä. Nuoret tarvitsevat koulutus- ja toimeentulomahdollisuuksia ja samaan aikaan erityisesti ammatilliselle osaamiselle on suuresti kysyntää. Näihin tarpeisiin vastaamme kolmella uudella ammatillisen koulutuksen hankkeellamme. Uskomme, että nuorta sukupolvea tukemalla rakennetaan koko Somalialle valoisampaa tulevaisuutta”, kertoo Somalia-verkoston toiminnanjohtaja Maiju Korpela.

Suomalainen Kapua on toiminut jo 17 vuotta maailman oikeudenmukaisuuden edistämiseksi. Vuodesta 2006 alkaen yli 300 vapaaehtoista Kapuajaa on kerännyt yli miljoona euroa maailman köyhimpien maiden hyväksi. Kapuajat ovat matkanneet viidessätoista maassa tutustumassa keräysvaroilla toteutettaviin hankkeisiin.

Hakuaika Oma Kapua Itä-Afrikka -tiimiin on 27.11.2023-15.1.2024. Lue lisää ja hae mukaan tiimiin!

Lisätietoa Kapuasta:
Kapua-koordinaattori Suvi Aarnio, +358 50 440 5534, suvi (at) kapua.fi

Järjestön kehitysyhteistyöhankkeesta vastaa:
Suomen Somalia-verkosto: Maiju Korpela, +358 44 777 9422, maiju.korpela (at) somaliaverkosto.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top