Kapua 2016 Nepal -tiimi Kala Patharin huipulla. Taustalla Mt. Everest. Kuva: Reko Ukko.
Kapua 2016 Nepal -tiimi Kala Patharin huipulla. Taustalla Mt. Everest. Kuva: Reko Ukko.

Kapua 2016 Nepal -kampanjan vapaaehtoiset keräsivät vuoden 2016 aikana kaikkien aikojen ennätyspotin, 116 513 euroa järjestöjen kehitysyhteistyöhön, ja kiipesivät Mount Everestin juurelle marraskuussa.

20-henkinen ryhmä maailmanparantaja-seikkailijoita keräsi vuoden ajan varoja Kynnys ry:n, Taksvärkki ry:n ja Väestöliiton kehitysyhteistyöhön terveyden ja koulutuksen edistämiseksi Nepalissa ja Keski-Aasiassa. Marraskuussa kapuajat matkustivat omakustanteisesti Nepaliin tutustumaan Väestöliiton ja Taksvärkin tukemaan työhön ja kiipesivät Mount Everestin juurella sijaitsevan Kala Patharin huipulle 5545 metrin korkeuteen.

Kapuajat maalasivat yhdessä paikallisten nuorten kanssa seinämaalauksen koululle. Kuva: Reko Ukko
Kapuajat maalasivat yhdessä paikallisten nuorten kanssa seinämaalauksen koululle. Kuva: Reko Ukko

– Avustuskohteissa käyminen toi koko projektin lähelle ja todeksi itselle: tätä varten keräsin vuoden rahaa, että näiden ihmisten elämään saadaan parannusta, muistelee kapuaja Marjo Mälkönen viime vuotta.

Kapuajat järjestivät vuoden mittaan runsaasti tapahtumia ympäri Suomen aina konserteista ja teatterista kiipeilytapahtumiin sekä joogasta ja meditaatiosta lastentapahtumiin.

– Kapuajat keräsivät tapahtumien ja tempausten lisäksi varoja muun muassa myymällä 400 kiloa lakua ja 1500 paikkakuntamagneettia, Kapua-koordinaattori Suvi Aarnio kertoo.

Kapua 2016 Nepal -kampanjassa kerätyillä varoilla Kynnys ry vahvistaa vammaisten naisten oikeuksia Keski-Aasiassa. Nepalissa Väestöliitto tukee nuorten seksuaaliterveyttä, ja Taksvärkki ry vahvistaa oppilaskuntien roolia kyläkoulujen kehittämisessä.

Suomalaisten oppilaiden videotervehdys kiinnosti koululaisia Katmandussa. Kuva: Reko Ukko
Suomalaisten oppilaiden videotervehdys kiinnosti koululaisia Katmandussa. Kuva: Reko Ukko

– Vuosi opetti rohkeasti ylittämään omia rajoja ja epämukavuusalueita monillakin tavoin rahankeruun merkeissä. Opin uskomaan omiin kykyihini ja siihen, että asiat järjestyvät. Matkalla koetut ja nähdyt asiat avasivat silmiä ymmärtämään kehitysmaiden todellisuutta, ja vuorelle nouseminen ja huipulle pääseminen olivat myös matka itseen ja omiin rajoihin, kapuaja Marjo Mälkönen toteaa.

Tänä vuonna Kapua suuntaa Kirgisiaan. Vapaaehtoiset kapuajat keräävät varoja Väestöliiton, Taksvärkki ry:n ja Kynnys ry:n työhön koulutuksen ja terveyden edistämiseen Keski-Aasiassa ja Nepalissa sekä vaeltavat Pesnja Abaya -vuoren lähes 5000-metriselle huipulle.

Vuodesta 2006 on kapuamalla kerätty jo yli 700 000 euroa. Viime vuoden keräystulos on koko Kapuan historian suurin potti.

Lisätietoa Kapuasta:
Koordinaattori Suvi Aarnio, Aidventures Oy, 050 440 5534, suvi@kapua.fi

Lisätietoja järjestöjen kehitysyhteistyöhankkeista:
Kynnys ry: Mina Mojtahedi,  040 940 1962, mina.mojtahedi@kynnys.fi
Taksvärkki ry: Veera Blomster, 09 5845 5502, veera.blomster@taksvarkki.fi
Väestöliitto, Laura Lipsanen, 040 180 1116, laura.lipsanen@vaestoliitto.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top