Vapaaehtoiset suomalaiset osallistuvat osana Kapua 2019 Etiopia -kampanjaa vuorivaellukselle ja keräävät varoja vammaisten naisten kouluttautumiseen ja tyttöjen oikeuksien edistämiseen kehitysmaissa. Haku Kapua-tiimiin on käynnissä 15.11.2018 asti.

Kapua 2019 Etiopia -tiimiin ja seikkailuun haetaan juuri nyt eri-ikäisiä suomalaisia. Etsimme henkilöitä, joita yhdistää halu tukea kehitysyhteistyötä ja haastaa itsensä vuorelle vaeltaen. Vapaaehtoisista muodostuvan Kapua-ryhmän yhtenä tavoitteena on vaeltaa Etiopian korkeimmalle huipulle Ras Dashenille (4550m).

”Jokaiselle olisi tärkeää ja kasvattavaa välillä hypätä mukaan asioihin, missä ei ole omimmillaan. Kapua mahdollistaa niin monta uutta juttua ja kaiken ympärillä pyörii todella hyvän asian edistäminen. Kaiken kruunaa itse reissu – hienoa yhdessä kokemista, uusia tuttavia ja itsensä haastamista. Mielestäni jokaisen tulisi kokea Kapua”, toteaa Kapuan vapaaehtoisena toiminut helsinkiläinen Reko Ukko.

Kapua-tiimi matkaa lokakuussa 2019 Itä-Afrikassa sijaitsevaan Etiopiaan tutustumaan, kuinka Kynnys ry:n hanketyöllä edistetään vammaisten ihmisten voimaantumista Addis Abeban ja Gondarin kaupungeissa.

”Vammaiset ihmiset ovat maailman suurin vähemmistö, kehittyvissä maissa heitä on jopa 20 % väestöstä. Hulluahan olisi olla käyttämättä tällaista potentiaalia, varsinkin kun suuri osa vammaisista haluaa ja kykenee osallistumaan maansa kehittämiseen – kunhan vain siihen annetaan mahdollisuus’’, kuvaa Kynnys ry:n kehityskoordinaattori Veera Pensala työn merkittävyyttä.

Kapuajat keräävät kukin omalla tavallaan varoja ja tiedottavat kampanjasta Suomessa vuoden ajan. Kapua 2019 Etiopia -ryhmän tavoitteena on kerätä yhteensä 100 000 euroa kolmen suomalaisen kansalaisjärjestön tekemään kehitysyhteistyöhön Afrikassa. Osallistujat maksavat itse matkakulunsa Etiopiaan.

Suomalainen Kapua on toiminut jo 12 vuotta. Kapuan tavoitteena on globaalin oikeudenmukaisuuden edistäminen. Kapua lisää suomalaisten tietoa kehitysmaiden ihmisten arjen haasteista sekä kerää varoja koulutuksen ja terveyden edistämiseen. Kapua 2019 Etiopia -kampanjan tuella Kynnys ry edistää vammaisten ihmisten kouluttautumista ja työllisyyttä Etiopiassa. Väestöliitto edistää Malawissa nuorten seksuaaliterveyttä ja Taksvärkki ry tyttöjen oikeuksia ja koulutusta.

Hakuaika Kapua 2019 Etiopia -tiimiin on 16.10.–15.11.2018. Lue lisää ja hae mukaan tiimiin!Lisätietoa Kapuasta:
Koordinaattori Suvi Aarnio, +358 50 440 5534, suvi@kapua.fi

Järjestöjen kehitysyhteistyöhankkeista vastaavat:
Kynnys ry: Veera Pensala, 050 383 9282, veera.pensala@kynnys.fi
Taksvärkki ry: Emmi Chaguaro, 050 369 1790, emmi.chaguaro@taksvarkki.fi
Väestöliitto ry: Laura Lipsanen, 040 180 1116, laura.lipsanen@vaestoliitto.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top