Kapuajat keräsivät 85 281 euroa paremman maailman puolesta

Kapua Nepal -kampanjan vapaaehtoiset hyväntekijä-seikkailijat matkasivat maaliskuussa Nepaliin tutustumaan, mitä kerätyillä varoilla tehdään ja kiipesivät lähes kaksiviikkoa kestäneellä vaelluksella Cho La -solan huipulle (5420 m).

Kapua-tiimin rohkeat maailman muuttajat aloittivat varainhankinnan juuri ennen koronapandemian puhkeamista tammikuussa 2020. Vuoden pituiseksi suunniteltu kampanja huipentui viimein maaliskuussa 2022, kun kapuajat tutustuivat Väestöliiton ja Taksvärkki ry:n kehitysyhteistyöhön Nepalissa ja osallistuivat vuorivaellukselle, joka huipentui Cho La -solan ylitykseen.

“Elämän merkityksellisyys on avain onneen ja Kapuan kautta sain kokea tekeväni jotain tärkeää ja merkityksellistä. Hyvän tekeminen muille lisää myös omaa hyvinvointia. Sen sain kokea itsekin ja iloitsen vieläkin kaikista erilaisista tempauksista, joita näihin reiluun kahteen vuoteen mahtui,” kertoo Kapua-tiimin jäsen Laura Rantanen.

Kapuajat Cho La:n huipulla

Koronapandemia viivästytti matkalle pääsyä lähes kahdella vuodella ja hankaloitti varojen hankintaa, sillä muun muassa tapahtumia keräyksen edistämiseksi ei voitu järjestää lainkaan. Keräyspotti kohosi tästä huolimatta merkittäviin lukemiin.

Kapuajien keräämillä varoilla Taksvärkki ry tukee oppilaskuntien toimintaa ja edistää yhdenvertaisuutta Nepalissa. Väestöliiton ja Kynnys ry:n työllä vammaisten ihmisten seksuaalioikeusosaaminen vahvistuu, ja terveydenhuollon henkilökunnan osaaminen vammaisasioissa kasvaa.

“Matka ja keräys onnistuivat hienosti vastoinkäymisistä huolimatta. Olemme ylpeitä kapuajista, jotka sitoutuivat projektiin sen venyessä monivuotiseksi. Iso kiitos kapuajien tuesta”, kiittelee Tanja Seppänen Taksvärkki ry:stä.

Ensi vuonna Kapua suuntaa Malawiin. Syksyllä 2023 kapuajat matkaavat Malawiin tutustumaan, mitä kerätyillä varoilla tehdään ja osallistuvat Kapua-triathlonille. Haku tiimiin avataan kesällä 2022 ja siitä tiedotetaan kapua.fi -sivustolla. Vuodesta 2006 on kapuamalla kerätty yli miljoona euroa kehitysyhteistyöhön.

Lisätietoa Kapuasta:
Koordinaattori Suvi Aarnio, Kapua, 050 440 5534, suvi@kapua.fi

Lisätietoja järjestöjen kehitysyhteistyöhankkeista:

Kynnys ry: Veera Pensala, 050 383 9282, veera.pensala@kynnys.fi
Taksvärkki ry: Veera Blomster, 050 495 3778, veera.blomster@taksvarkki.fi
Väestöliitto ry: Laura Lipsanen, 040 180 1116, laura.lipsanen@vaestoliitto.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top