Laku, kahvi sekä liikunta- ja kulttuuritapahtumat siivittivät kapuajat huipulle. Kapua 2019 Etiopia -kampanjan 20 vapaaehtoista hyväntekijä-seikkailijaa keräsi vuoden aikana 113 094 euroa kehitysyhteistyöhön ja kiipesi Etiopian korkeimmalle huipulle, Ras Dashenille (4550 m).

Kapua-tiimin rohkeat maailman muuttajat hankkivat vuoden ajan varoja terveyden ja koulutuksen edistämiseksi Etiopiassa ja Malawissa. Marraskuussa 2019 kapuajat tutustuivat Kynnys ry:n kehitysyhteistyöhön Etiopiassa ja osallistuivat vuorivaellukselle, joka huipentui Etiopian korkeimmalle vuorelle kapuamiseen.

– Kapua-vuosi oli upea, ja Etiopian matka aivan mahtava! Matka oli monipuolinen ja erittäin antoisa maailmaa jo jonkin verran nähneellekin, toteaa Kapuan vapaaehtoinen Lea God. Aikamme vammaisten naisten parissa oli koskettava. Saimme käsitystä siitä, millaista vammaisen elämä Etiopiassa on, ja näimme, kuinka merkittävästi heidän elämänsä voi avun myötä muuttua.

Kapuajat keräsivät varoja hankkeelle tekemällä muun muassa yhteistyötä yritysten kanssa ja järjestämällä ympäri Suomea monenlaisia tempauksia kuten joogaa, kirjoituspajoja, ravintolaillallisia ja teatteritapahtumia.

– Kampanjan keräystavoite ylittyi komeasti! Tiimin varainhankintaa vauhditti osaltaan myös tuotemyynti. Kapuajat myivät muun muassa hyvää tekevää Kapua-lakua yli 1200 kiloa ja 1300 pussia Kapua-luomukahvia, hankkeen koordinaattori Suvi Aarnio kertoo.

Kapuajien keräämillä varoilla Kynnys ry edistää vammaisten naisten voimaantumista Etiopiassa. Väestöliitto edistää nuorten seksuaaliterveyttä ja Taksvärkki ry tyttöjen oikeuksia ja koulutusta Malawissa.

– Kapuajat ovat ihan uskomatonta porukkaa. 20 vapaaehtoista kerää yli satatuhatta euroa ja kipuaa vuorelle. Tällä tuella tosi moni vammainen ihminen vahvistuu, rohkaistuu, kouluttautuu ja työllistyy hankkeissamme. Kiitos kapuajat, olette konkreettisesti maailmanparantajia, kiittää Kynnys ry:n puolesta Veera Pensala.

Tänä vuonna Kapua suuntaa Nepaliin. Kapua 2020 Nepal -tiimi tavoittelee 100 000 euron keräyspottia nuorten ja vammaisten oikeuksien toteutumiseksi Nepalissa. Marraskuussa kapuajat matkaavat omakustanteisesti Nepaliin tutustumaan, mitä kerätyillä varoilla tehdään. Tämän jälkeen vapaaehtoiset vaeltavat Himalajan vuoristossa 5420 metrin korkeuteen.

Vuodesta 2006 on kapuamalla kerätty yli miljoona euroa kehitysyhteistyöhön. Voit myös kerätä oman ryhmän ja osallistua Kapuaan. Lisätietoja www.kapua.fi.

Lisätietoa Kapuasta:
Koordinaattori Suvi Aarnio, Kapua, 050 440 5534, suvi@kapua.fi

Lisätietoja järjestöjen kehitysyhteistyöhankkeista:
Kynnys ry: Veera Pensala, 050 383 9282, veera.pensala@kynnys.fi
Taksvärkki ry: Emmi Chaguaro, 050 369 1790, emmi.chaguaro@taksvarkki.fi
Väestöliitto ry: Laura Lipsanen, 040 180 1116, laura.lipsanen@vaestoliitto.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top