Hae mukaan elämäsi seikkailuun Tansaniaan!

Kapuan uuden kumppanin, Food and Forest Development ry:n, FFD:n Oma Kapua Tansania -matkalla ei kiivetä vuorille – matka sopii siis kaikille! Teemme vapaaehtoistyötä Tansaniassa pienviljelijöiden kanssa ja tutustumme Afrikan upeaan luontoon.

Mihin FFD:n Oma Kapua-hankkeessa kerätyt varat käytetään ja kuinka paljon varoja kerätään?
FFD:n Kapua-kampanjassa kerätään varoja eteläisen Tansanian Njomben alueen pienviljelijöiden työn ja toimeentulon ilmastokestävyyden kehittämiseen. Tavoitteena on kerätä vapaaehtoisvoimin yhteensä 25 000e. Jokainen vapaaehtoinen kerää varoja itsenäisesti, mutta saa tukea ja vinkkejä Kapuan muulta tiimiltä.

Myyntikojun laaja valikoima Igwachanyan kylässä, Tansania. Kuva: Jenny Öhman / FFD

Milloin varainkeruu aloitetaan ja kuinka matka Tansaniaan toteutetaan?
Vapaaehtoiset aloittavat varainkeruun elokuussa 2024 ja matkustavat Tansaniaan huhtikuun 2025 alussa. Matkan kesto on kaksi viikkoa. Jokainen osallistuja maksaa itse matkansa.

Miksi lähtisin mukaan?
Pientuottajat ovat ilmastomuutoksen eturintamassa ja joutuvat jo nyt sopeutumaan haastaviin olosuhteisiin. Tansanian maaseudulla merkittävä osa ihmisten toimeentulosta on sidoksissa viljelyyn ja maatalouteen. Pidentyneet ja lisääntyneet kuivuusjaksot, toisaalta taas rankkasateet, tulvat ja myrskyt tuhoavat satoa sekä omaisuutta. Resurssit sopeutumiseen ovat usein puuttellisia. Tämä kaikki tekee viljelystä epävarmaa ja vaikuttaa negatiivisesti ihmisten toimeentuloon ja ruokaturvaan. Heikentynyt toimeentulo näkyy lisääntyneenä köyhyytenä, puuttellisena ravitsemuksena sekä vaikeuttaa perheiden mahdollisuuksia lähettää lapsiaan kouluun. Ilmastokestävyyttä parantamalla voidaan vahvistaa ihmisten toimeentuloa, ravitsemusta ja yleistä hyvinvointia merkittävästi.

Keitä nämä pienviljelijät ovat ja mitä hankkeessa tehdään?
Viljelijät edustavat erilaisia ryhmiä; naisia, miehiä, nuoria, vammaisia ja vähemmistöryhmiin kuuluvia henkilöitä. Viljely ja maatalous ovat heidän ensisijaisia tulonlähteitään ja samalla takaavat alueella asuvien ihmisten ruokaturvaa.

Naisviljelijä-ryhmä Tansanian Njombessa kokeilevat peltometsäviljelyä, ja ryhmä on juuri perustanut oman taimitarhan. Kuva: Jenny Öhman / FFD

FFD:n hankkeissa ensiarvoisen tärkeää on mahdollistaa kaikkien viljelijöiden mahdollisuus osallistua sopeutumiskeinojen kehittämiseen ja varmistaa, että nämä keinot voivat jäädä pysyväksi osaksi viljelijöiden arkea myös hankkeen päätyttyä. Jokaisella tulee olla yhdenvertainen mahdollisuus harjoittaa kestävää ja tuottoisaa maataloutta, saada tähän tarvitsemansa resurssit, neuvontaa ja tukea.

Hyödynnämme agroekologisia menetelmiä, jotka huomioivat niin ympäristön, sosiaalisen oikeudenmukaisuuden kuin myös taloudellisen kannattavuuden. Näissä menetelmissä tulee olla riittävästi joustovaraa jatkuvasti muuttuviin ympäristön olosuhteisiin nähden.

Lue lisää ja hae rohkeasti mukaan 23.6.2024 mennessä tästä!

Heräsikö aiheesta kysymyksiä? Ota meihin yhteyttä: info@kapua.fi ja info@ffd.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top