Terhi Solasaari

Kapua kanssani Guatemalaan!

Hanke: Oma Kapua 2025 Guatemala
Keräyslupa: RA/2021/1029
Tavoite: 2000€
Kerätty: 0.00€
Keräysmittari:
Saavutettu 0%
Keräysmittari:
0/2 000
Ikä: 44
Ammatti: Lääkäri
Kotipaikka: Helsinki
Motto: "Kun hiljaa hiihtää, tulee kaunis latu"
Oma viesti:

”Oma Kapua Guatemala edistää nuorten osallisuutta ja mahdollisuuksia vaikuttaa. Hankkeessa lisätään nuorten ihmisoikeuksiin ja kansalaisvaikuttamiseen liittyviä tietoja ja taitoja sekä nuorten osallistumista kuntien päätöksentekoon. ”

Teen päivittäin työtä lasten, nuorten ja perheiden parissa, joten hankkeen tavoite puhutteli. Ihmisoikeudet toteutuvat yhteiskunnassamme toki monin verroin paremmin, mutta työ muistuttaa silti siitä, että työ lasten ja nuorten aseman ja vaikuttamismahdollisuuksien parantamiseksi on ensiarvoisen tärkeää. Muun muassa näistä syistä haluan osallistua Kapua-matkalle, nyt ensimmäistä kertaa.

Olen onnellisimmillani retkellä. Hiihtäen, kävellen, kiiveten tai soutaen. Reissuista on jäänyt reppuun paitsi lukemattomat, unohtumattomat luontohetket, myös kohtaamiset ihmisten kanssa. Kun jakaa entuudestaan tuntemattoman kanssa teltan, eväsleivät tai jännityksen, syntyy parhaimmillaan ystävyys ja yhteys, joka ei katkea koskaan.

Kapua-filosofia on yksinkertainen ja hyvä: ”Kapuajat ovat tavallisia ihmisiä, joita yhdistää halu tehdä hyvää, edistää globaalia oikeudenmukaisuutta ja kokeilla omia rajojaan. Kapuajat keräävät varoja valitsemalleen hankkeelle ja matkaavat tutustumaan kohteeseen, jota keräysvaroilla tuetaan. Matkan aikana he kohtaavat hankkeen fyysisen haasteen, vuorelle nousun tai muun ponnistuksen hyvän asian puolesta. ”

Seuraavien kuukausien tavoitteeni on lisätä tietoisuutta, omaani ja sinun, hyvä tukijani. Tietoisuutta Guatemalan kehitysyhteistyöstä, Kapua-hankkeesta ja kumppaniorganisaation, Taksvärkki ry:n, toiminnasta.

Minä kapuan sinun tukesi perille, tervetuloa mukaan matkallemme!

Scroll to Top