Melontaretkellä

Tarja Seuri

Suomalaisin silmin kavutaan hyvää Guatemalan nuorisotyölle.

Hanke: Oma Kapua 2025 Guatemala
Keräyslupa: RA/2021/1029
Tavoite: 2000€
Kerätty: 120.00€
Keräysmittari:
Saavutettu 6%
Keräysmittari:
0/2 000
Ikä: 62
Ammatti: opettaja, erikoislääkäri
Kotipaikka: Helsinki
Motto: Vain kauas katsoen löytää perille
Oma viesti:

Lasten ja nuorten hyvinvointi, kehitysyhteistyö ja hyväntekeväisyys ylipäätään ovat lähellä sydäntäni niin vapaalla kuin työelämässäkin. Kapua ja kapuajat ovat vuosia keränneet ja keräävät varoja paremman ja turvallisemman maailman puolesta luotettavien yhteistyökumppanien kanssa. Nyt kohteena ovat Guatemalan nuoret ja paikallisen nuorisotyön vahvistaminen. Yhteistyökumppanina on Taksvärkki ry.

Kahdessa kunnassa toteutettavassa hankkeessa lisätään nuorten ihmisoikeuksiin ja kansalaisvaikuttamiseen liittyviä tietoja ja taitoja sekä nuorten osallistumista kuntien päätöksentekoon. Nuorille järjestetään lukuvuoden mittaisia ihmisoikeus- ja kansalaistaitokursseja.

Hankkeessa perustetut nuortenryhmät tarjoavat vertaistukea ja kanavan tehdä omaehtoista tiedotus-, vertaiskoulutus- ja vaikuttamistyötä. Lisäksi koulutetaan opettajia ja kuntien viranomaisia nuorten oikeuksista ja osallistamisesta.

Pitkän harkinnan jälkeen vihdoin rohkaistuin mukaan kapuamaan kahden kokeneen kapuajan innoittamana. Minulle, eteläpohjalaistaustaiselle mummille, kapuaminen hyvän asian puolesta on siis konkreettisesti ensimmäinen kerta, mistä olen todella innostunut. On myös suuri ilo lähteä kartuttamaan hyväntekeväisyyspottia kokeneiden kapuajien kanssa Guatemalan nuorisotyön hyväksi. Jännittävää on myös tutustua paikan päällä hyväntekeväisyyskohteisiin ja paikalliseen nuorisoon.

Jokainen kapuaja kerää tavoitteellisesti euroja valittuun kehitysyhteistyökohteeseen, mutta kukin kustantaa itse omat matkakulunsa. Tavoitteenani on kerätä 2000 € Guatemalan nuorille, mihin toivon verkostoltani myönteistä osallisuutta. Toivottavasti olet mukana ja kuulolla Oma Kapua Guatemala matkalleni valmistautumisessa, mutta myös seuraamassa matkaamme tutustuessamme paikalliseen nuorisotyöhön sekä kavutessamme Keski-Amerikan korkeimmalle vuorelle, Tajumulcolle (4223 m), helmikuussa 2025.

Pienikin kavuttu askel ja tuki on merkityksellinen, joten tervetuloa mukaan kapuamaaan hyvää Guatemalan nuorisolle!
Lisää tietoa tarjolla somekanavilla ja tavatessamme. Kavutaan yhdessä hyvää!

Lahjoitukset

 1. 22.06.2024 klo 12:39
  Allan ja Venla Seuri lahjoitti 20 €
  Kannustusviesti:
  Vau ja tsemppiä!
 2. 22.06.2024 klo 08:16
  Jukka Pylvänäinen lahjoitti 50 €
  Kannustusviesti:
  Hyvä Tarja!
 3. 21.06.2024 klo 22:59
  Kirsi Pylvänäinen lahjoitti 50 €
Scroll to Top