Olivia Toivanen

VAIKUTA JA TULE TUKEMAAN KEHITYSVAMMAISIA NUORIA

Keräyslupa: RA/2020/1558
Tavoite: 5416€
Kerätty: 90.00€
Keräysmittari:
Saavutettu 1%
Keräysmittari:
0/5 416
Ikä: 40
Ammatti: Yhteisöpedagogi (AMK) | Luonto- ja eräopas
Kotipaikka: Nurmes
Motto: "Life is a journey"
Oma viesti:

 

Unelmat ovat kaukaisia, pieniä tai suuria ja jonain päivänä tärkeimmät tosia

 

Kuka – Mitä – Miksi?

 

Asun Itä- Suomen luonnon äärellä retkeilevän Siperianhusky- mummon kanssa. Luonto on tärkeä henkireikä ja saan usein rauhan tunteen patikoidessani keskellä koskematonta ja avaraa maisemaa. Inspiroidun erilaisten ihmisten kohtaamisesta, maailman tutkimisesta, voimaannuttavista haasteista taikka ihmisyyden ja luonnon ihmettelystäkin.

Taustani Kapuaan lähtemisestä juontaa juurensa henkilökohtaisista arvoista, mielenkiinnon kohteista, unelmista ja yllättävistä elämänkäänteistäkin. Toipuessani kriittisestä terveydentilasta keräsin voimia haaveillen vuoristo seikkailusta ja merkityksellisyydestä sen yhteydessä… mahdollisesti vuorten jykevyyden rauhanomaisesta kaoottisenkin maailman tuolla puolen. Tuolloin en tiennyt vielä Kapuasta, kunnes sattumalta etsiydyin järjestön sivulle.

Mukaan hakemiseen vaikutti isosti aiempi pintakosketus nepalilaiseen kulttuuriin, vaikken ole aiemmin käynyt Nepalissa. Kokemani ihmisten välittömyys ja lämpö kantoivat pitkään elämässä. Uskon Kapuan olevan myös hyvä fyysinen ja henkinen personal trainer tulevaa vuotta ajatellen.

Maailma ei ole täydellinen ja reilu kaikille, mutta silmissäni silti kaunis ja arvokas. Pienikin hyvä voi muuttaa elämän paremmaksi yhteisvoimin. Olen siis avoimin mielin mukana oppimassa Suomessa tehtävästä kehitysyhteistyöstä, varainkeruusta ylä- ja alamäkineen ja vuoristovaellukseen valmistautumisesta metri kerrallaan.

 

Kumppanuusjärjestöt ja avustuskohteet

 

 • Kapuan kumppaneina toimivat suomalaiset ihmisoikeus- ja kansalaistoiminta järjestöt: Väestöliitto, Taksvärkki ja Kynnys ry. Kyseiset järjestöt tekevät arvokasta ja yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa. Kohteisiin kavutut varat kattavat omavastuuosuuden 15% kokonaismääräisestä avustuksesta. Avustus ohjataan luotettavasti perille paikallisiin järjestöihin (matkalla tutustutaan esimerkiksi paikalliseen ECCA Nepal camps organisaatioon) ja varjojen käyttöä valvotaan asianmukaisesti.

 

 • Kapualla kerätään varoja kehitysvammaisille nuorille ja heidän kanssaan toimiville koulutusjärjestöille. Kehitysvammaisuus ja vähäosaisuus ovat edelleen traumatisoiva sekä vaikea aihe nepalilaisissa yhteisöissä. Kerätyillä varoilla edistetään yhdenvertaisuutta ja kehitysvammaisten ihmisten oikeuksien kehittämistä, kokonaisvaltaista tietoisuutta, terveydenhoidon laadun parantamista, koulutuksen rakentamista turvaamaan arkea sekä tulevaisuutta.

******

Kapua Nepal reissu huipentuu loppu syksyllä 2024 Thorong La solan kautta 5416 metrin korkeuteen, jonka huiputamme kapualaisten kanssa yhteisen hyvän puolesta. Jokainen euro per metri on tärkeä. Kiitos lahjoituksesta tärkeän asian puolesta!

 

 

Mukana tukemassa:

Lahjoitukset

 1. 01.12.2023 klo 16:41
  Tiina Hintikka lahjoitti 20 €
 2. 27.11.2023 klo 13:15
  Katariina Rantalaiho lahjoitti 20 €
  Kannustusviesti:
  😍
 3. 16.11.2023 klo 21:40
  Anonyymi lahjoitti 50 €
  Kannustusviesti:
  💝
Scroll to Top