Jussi & Vilma Ala-Lahti & Viitasaari

Haasteemme on kavuta Kilimanjaron huipulle keräten jokaisesta 5895 metristä euro tukea kehitysyhteistyölle. Tule mukaan kapuamaan kehitystä Somalian äideille!

Voit lahjoittaa myös tilisiirtona:
Saaja: Suomen Somalia-verkosto
Tilinumero: 5
Viite: (Huom. käytäthän viitettä, kiitos!)
Keräyslupa: RA-2018-1201
Tavoite: 5895€
Kerätty: 0.00€
Keräysmittari:
Saavutettu 0%
Keräysmittari:
0/5 895
Ikä: 25 & 25
Ammatti: Valtio- ja yhteistieteiden opiskelijat
Kotipaikka: Helsinki
Motto: Kaikki on plussaa
Oma viesti:
Terve, tässä Jussi, 25-vuotias kaveri Helsingistä. Kapuajana olen ensikertalainen mutta sitäkin innokkaampi tavoittelemaan korkeuksia niin kehitysyhteistyössä kuin vuorenrinteessäkin. Arkeni kuluu valtiotieteellisen luentosaleissa, joissa faktaseikat maailman tilasta ovat tulleet varsin tutuiksi: kehitysyhteistyön tarve maailmassa on kiistämätön. Nyt haluankin toimia konkreettisesti tällä saralla. Siksi olemme yhdessä ystäväni Vilman kanssa päättäneet tehdä tänä vuonna parhaamme kehitysyhteistyön varainkeruussa. Hanke tulee olemaan minulle tärkeä oppimisen paikka monella saralla. Odotan oppivani kehitysyhteistyöstä, sen haasteista mutta myös palkitsevuudesta. Projektin kunniaksi lähdemme hankkeen joukolla tutustumaan kehitysyhteistyöhön paikan päälle Somaliaan ja lisäksi tavoittelemaan Kilimanjaron huippua 5895 metrin korkeudessa – kutakin metriä kohden aiomme kerätä euron ja siten samainen luku toimii myös keräystavoitteenamme.

Kilimanjaron sanotaan olevan korkea muttei suinkaan mahdoton, sillä haasteessa kyse on merkittävissä määrin pitkäjänteisyydessä. Samalla tavalla hahmotan kehitysyhteistyön: globaalia eriarvoisuutta ei ratkaista yhdessä yössä, mistä ei kuitenkaan tule lannistua. Päinvastoin puutteita tasa-arvon toteutumisessa on korjattava periksiantamattomasti, pysyen määrätietoisena arvoista, jotka olemme varmasti kaikki valmiita allekirjoittamaan. Nämä arvot rakentavat yhdenvertaisuuden ja välittämisen varaan. Siksi en miellä kehitysyhteistyötä auttamisena, vaan kyse on enemmänkin velvollisuudesta. Meillä hyvinvoivassa pohjoisessa on yhteinen velvollisuus, ja nyt sen tavoittelu yhdessä on helppoa.
***

Olen Vilma, 25-vuotias opiskelija. Opiskelen Jyväskylän yliopistossa valmistuen tulevaisuudessa sekä sosiaalityöntekijäksi että luokanopettajaksi.

Kapua-tiimissä olen mukana ensimmäistä kertaa, eikä minulla ole boulderointiseiniä kummempaa kokemusta vielä kiipeilystä. Koen kuitenkin, että kokemuksen puutteeni korvaa innostukseni hanketta kohtaan. Koen kehitysyhteistyön todella tärkeäksi. Minusta on mahtavaa, että seikkailemalla voin päästä keräämään varoja niitä kaikkein eniten tarvitseville. Kapua-vuoden en odota olevan helppo, mutta uskoisin sen olevan monella tapaa antoisa ja opettavainen kokemus.

Lähde kanssamme mukaan kapuamaan kohti yhteistä tavoitetta! – Vilma ja Jussi