Johanna Tuukkanen

Kapuamalla apua Nepalin koululaisille!

Voit lahjoittaa myös tilisiirtona:
Saaja:
Tilinumero:
Viite: (Huom. käytäthän viitettä, kiitos!)
Keräyslupa: POL/2014/13672
Tavoite: 1000€
Kerätty: 0.00€
Keräysmittari:
Saavutettu 0%
Keräysmittari:
0/1 000
Ikä: 58
Ammatti: Palvelujohtaja
Kotipaikka: Jyväskylä
Motto: Carpe diem
Oma viesti:
Koukussa Kapuaan Olen valmistautumassa kolmanteen Oma Kapua -matkaani. Ensimmäinen suuntautui Nepaliin marraskuussa 2015, toinen Tansaniaan vuonna 2017 ja nyt on lähdettävä taas, tällä kertaa täytyy päästä takaisin Nepaliin. Olen siis koukussa, pahemman kerran. Mutta voisihan sitä olla koukussa pahempiinkin asioihin kuin kapuamiseen ja hyvän tekemiseen! Kapua tarjoaa huikean mahdollisuuden tehdä hyväntekeväisyyttä eli kerätä rahoitusta luotettavan ja tunnetun organisaation kehitysyhteistyökohteeseen, käydä tutustumassa työhön paikan päällä ja samalla haastaa itsensä johonkin fyysiseen suoritukseen. Nyt kerättävät varat suunnataan kokonaisuudessaan Taksvärkki ry:n Nepalin kehitysyhteystyöhön, kapuajat maksavat itse omat matkakulunsa.

Nepal on yksi maailman köyhimmistä maista, jossa on käyty lähivuosikymmenten aikana raastava sisällissota, ja juuri kun siitä oltiin toipumassa, tuli kevään 2015 tuhoisa maanjäristys. Köyhyydestä ja kärsimyksistä huolimatta pienessä, Himalajan huippujen ympäröimässä maassa asuu äärimmäisen ystävällinen ja vieraanvarainen kansa.

Vaikka kehitysyhteistyötä on arvosteltu paljon, on sillä edelleen merkittävä ja tärkeä rooli globaalin tasa-arvoisuuden lisäämisessä. Paikallisten elinolojen kohentuminen on myös paras tapa ehkäistä hallitsematonta maasta muuttoa. Erityisen tärkeää on parantaa kehitysmaiden lasten koulunkäynnin edellytyksiä ja naisten asemaa. Vaikuttavinta kehitysyhteistyötä on toimivien paikallisten hankkeiden tukeminen. Aloitankin ilolla varojen keruun Taksvärkki ry:n Nepalissa vuonna 2016 alkaneelle kehitysyhteistyöhankkeelle, jonka tavoitteena on parantaa 15 koulun oppimisympäristöä ja vahvistaa oppilaiden, henkilökunnan ja muiden sidosryhmien välistä yhteistyötä. Hankkeen myötä vanhempien osallistuminen koulujen toimintaan on jo nyt lisääntynyt ja he ymmärtävät paremmin koulutuksen merkityksen lasten elämäntaitojen ja hyvinvoinnin parantamisessa. Erityisesti tyttöjen edellytykset koulunkäyntiin ovat parantuneet ja koulupudokkaiden määrä on vähentynyt.

Odotan innolla tulevia kuukausia, valmistautumista matkaan tutussa porukassa. Päiviä Kathmandussa, tutustumista Taksvärkin hankkeeseen ja vaellusta huikeissa vuoristomaisemissa. Nepal ja sen ihmiset ovat jättäneet minuun pysyvän jäljen.