Henna Nissilä

Voit lahjoittaa myös tilisiirtona:
Saaja:
Tilinumero:
Viite: (Huom. käytäthän viitettä, kiitos!)
Keräyslupa: POL/2014/13672
Tavoite: 1000€
Kerätty: 0.00€
Keräysmittari:
Saavutettu 0%
Keräysmittari:
0/1 000
Ikä: 34
Ammatti: lääkäri
Kotipaikka: Oulu
Oma viesti:
Vuonna 2017 Oma Kapua Kilimanjaro -tiimimme keräsi varoja Lääkärin Sosiaalinen Vastuu ry:n hankkeille. Tutustuimme Tansanian kohteeseen ja huiputimme Kilimanjaron. Melkein heti ideoimme jo uutta reissua ja nyt se on käsillä lähes samalla porukalla ja kohteenamme monen pitkäaikainen matkahaave Nepal.

Avustuskohteeksi valitsimme Taksvärkki ry:n kyläkoulujen kehittämiseen tähtäävän hankkeen,  jota Nepalissa toteuttaa Taksvärkin paikallinen kumppani ECCA.

Hankkeessa kehitetään kyläkoulujen opiskeluolosuhteita sekä oppilaskuntia tukemalla että vahvistamalla yhteistyötä eri koulutoimijoiden välillä. Kun oppilaskuntia tuetaan, nuoret saavat mahdollisuuksia osallistua oman kouluympäristönsä kehittämiseen ja oppivat tärkeitä taitoja tulevaisuutta varten. Hankkeen myötä on saatu kouluihin esimerkiksi juomaveden puhdistukseen tarvittavia suodattimia ja rakennettu tytöille erillisiä vessoja. Nämä konkreettiset oppimisympäristön parannukset nostavat myös koulutuksen laatua. Maaseudulla etenkään tyttöjen koulutusta ei välttämättä ole pidetty kovin tärkeänä ja meille itsestäänselvien kunnollisten vessojen puuttuminen on saattanut estää tytön koulunkäynnin. Hanke onkin vahvistanut etenkin tyttöjen edellytyksiä koulunkäyntiin ja koulupudokkaita on ollut aiempaa vähemmän.

Nepaliin lähdemme keväällä 2020; tutustumme avustuskohteeseen ja haastamme itsemme vaelluksella Langtangin alueella.

Osallistu keräykseen – sinä voit auttaa! Kaikki kerätyt varat menevät hyväntekeväisyyteen, matkamme maksamme itse.

Lisätietoa Taksvärkki ry:n hankkeesta Nepalissa

Hankkeen raportti vuodelta 2018