Eeva Nikkola

Taas mennään! Oma Kapua Guatemala 2025 -keräys on käynnissä. Minä olen mukana, ole sinäkin!

Hanke: Oma Kapua 2025 Guatemala
Keräyslupa: RA/2021/1029
Tavoite: 2000€
Kerätty: 20.00€
Keräysmittari:
Saavutettu 1%
Keräysmittari:
/2 000
Ikä: 54
Ammatti: Lääkäri
Kotipaikka: Helsinki
Motto: Loppujen lopuksi on kysymys vain tästä: että ei väsy, ei koskaan heittäydy välinpitämättömäksi, innottomaksi, hukkaa kallisarvoista uteliaisuuttaan – silloinhan sallisi itsensä kuolla. Näin yksinkertaista se on, eikö olekin? -Tove Jansson-
Oma viesti:

Ei kahta ilman kolmatta 

Tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus ovat minulle tärkeitä periaatteita – niin henkilökohtaisella kuin globaalilla tasolla. Kapuassa näitä päämääriä ja niiden myötä parempaa maailmaa tavoitellaan hienolla tavalla – tukemalla kehitysyhteistyötä ja kiipeämällä maailman vuorille ja tuntureille  https://kapua.fi/mika-on-kapua/  Siksi myös minä olen lähdössä kapuajaksi, nyt jo kolmatta kertaa. 

Vuonna 2017 törmäsin aivan sattumalta infoon Kapuasta ja suunnitteilla olevasta Oma Kapua –matkasta Afrikkaan, Kilimanjarolle. Tuo sattuma johdatti minut kapuajaksi, asia mistä olen edelleen valtavan iloinen. Kilimanjaron reissua seurasi vuonna 2022 toinen Oma Kapua –matka, joka tällä kertaa suuntautui Nepaliin ja Himalajan vuoristoon. Molemmat matkat ovat olleet upeita kokemuksia ja olen vakuuttunut, että ne ovat koko elämäni hienoimpien matkojen joukossa. Myös kanssakapuajista on muodostunut minulle tärkeä ryhmä ihmisiä, jotka ovat tulleet tutuiksi ja rakkaiksikin. Oma Kapua –jengimme ydin on pysynyt alusta saakka samana, täydentyen joka reissulla aina uusilla, upeilla kapuajilla.  

Nepalin matkan jälkifiilistelyissä aloimme miettiä, että mihin sitä seuraavaksi mentäisiin. Nyt nuo hajanaiset pohdinnat ja haaveet alkavat muuttua todeksi. Helmikuussa 2025 kavutaan taas!  

Seuraava kohteemme on Guatemala. Siellä lasten ja nuorten oikeuksien toteutumisessa on vielä paljon kohentamisen varaa. Parempaa tulevaisuutta rakennetaan paikallisessa hankkeessa, jossa lisätään nuorten ihmisoikeuksiin ja kansalaisvaikuttamiseen liittyviä tietoja ja taitoja sekä nuorten osallistumista kuntien päätöksentekoon. Nuorille järjestetään lukuvuoden mittaisia ihmisoikeus- ja kansalaistaitokursseja. Lisäksi koulutetaan opettajia ja kuntien viranomaisia nuorten oikeuksista ja osallistamisesta. Kotimaisena kumppanijärjestönä on tuttu ja luotettava Taksvärkki ry, joka on tehnyt kehitysyhteistyötä Guatemalassa jo vuodesta 2006. Nykyinen hanke on toiminut vuodesta 2019. Taksvärkki ry kanavoi keräämämme varat oikeaan kohteeseen.  Kaikki omat matkakulumme maksamme itse. 

Matkan vaellusosuuden kohde on Tajumulco-niminen tulivuori, joka on Keski-Amerikan korkein vuori (4223 m). Mitä kaikkea muuta matka tulee pitämään sisällään – sitä emme itsekään vielä tarkalleen tiedä.  

Mutta taas mennään! Innokkaana ja uteliaana näkemään ja kokemaan jotain uutta ja erilaista. Ja samalla auttaen hitusen niitä, jotka eivät elä niin etuoikeutettua elämää kuin itse elää. 

Sinä voit osallistua lahjoittamalla haluamasi summan keräykseen – pienikin lahjoitus on tärkeä. Myös huippusuosittuja Kapua-lakuja on tulossa myyntiin. Kerron matkaan valmistautumisesta ja itse matkasta myöhemmin lisää, joten pysy kuulolla. Tervetuloa mukaan matkallemme! 

Lahjoitukset

  1. 06.05.2024 klo 14:34
    Anonyymi lahjoitti 20 €
    Kannustusviesti:
    Tästä se lähtee! :)
Scroll to Top