Tarja Seuri

Melontaretkellä

Tarja Seuri

Suomalaisin silmin kavutaan hyvää Guatemalan nuorisotyölle.

Hanke: Oma Kapua 2025 Guatemala

Keräyslupa: RA/2021/1029

Tavoite: 2000€
Kerätty: 0.00€

Keräysmittari:

Saavutettu 0%

Keräysmittari:

0/2 000

Ikä: 62
Ammatti: opettaja, erikoislääkäri
Kotipaikka: Helsinki
Motto: Vain kauas katsoen löytää perille
Oma viesti:

Lasten ja nuorten hyvinvointi, kehitysyhteistyö ja hyväntekeväisyys ylipäätään ovat lähellä sydäntäni niin vapaalla kuin työelämässäkin. Kapua ja kapuajat ovat vuosia keränneet ja keräävät varoja paremman ja turvallisemman maailman puolesta luotettavien yhteistyökumppanien kanssa. Nyt kohteena ovat Guatemalan nuoret ja paikallisen nuorisotyön vahvistaminen. Yhteistyökumppanina on Taksvärkki ry.

Kahdessa kunnassa toteutettavassa hankkeessa lisätään nuorten ihmisoikeuksiin ja kansalaisvaikuttamiseen liittyviä tietoja ja taitoja sekä nuorten osallistumista kuntien päätöksentekoon. Nuorille järjestetään lukuvuoden mittaisia ihmisoikeus- ja kansalaistaitokursseja.

Hankkeessa perustetut nuortenryhmät tarjoavat vertaistukea ja kanavan tehdä omaehtoista tiedotus-, vertaiskoulutus- ja vaikuttamistyötä. Lisäksi koulutetaan opettajia ja kuntien viranomaisia nuorten oikeuksista ja osallistamisesta.

Pitkän harkinnan jälkeen vihdoin rohkaistuin mukaan kapuamaan kahden kokeneen kapuajan innoittamana. Minulle, eteläpohjalaistaustaiselle mummille, kapuaminen hyvän asian puolesta on siis konkreettisesti ensimmäinen kerta, mistä olen todella innostunut. On myös suuri ilo lähteä kartuttamaan hyväntekeväisyyspottia kokeneiden kapuajien kanssa Guatemalan nuorisotyön hyväksi. Jännittävää on myös tutustua paikan päällä hyväntekeväisyyskohteisiin ja paikalliseen nuorisoon.

Jokainen kapuaja kerää tavoitteellisesti euroja valittuun kehitysyhteistyökohteeseen, mutta kukin kustantaa itse omat matkakulunsa. Tavoitteenani on kerätä 2000 € Guatemalan nuorille, mihin toivon verkostoltani myönteistä osallisuutta. Toivottavasti olet mukana ja kuulolla Oma Kapua Guatemala matkalleni valmistautumisessa, mutta myös seuraamassa matkaamme tutustuessamme paikalliseen nuorisotyöhön sekä kavutessamme Keski-Amerikan korkeimmalle vuorelle, Tajumulcolle (4223 m), helmikuussa 2025.

Pienikin kavuttu askel ja tuki on merkityksellinen, joten tervetuloa mukaan kapuamaaan hyvää Guatemalan nuorisolle!
Lisää tietoa tarjolla somekanavilla ja tavatessamme. Kavutaan yhdessä hyvää!

Tuija Aro

Tuija Aro

Haluan tukea Guatemalan nuorten tulavaisuutta. Haluathan sinäkin. Lue lisää hankkeesta ja lahjoita!

Hanke: Oma Kapua 2025 Guatemala

Keräyslupa: RA/2021/1029

Tavoite: 2000€
Kerätty: 420.00€

Keräysmittari:

Saavutettu 21%

Keräysmittari:

0/2 000

Ikä: 57
Ammatti: Apulaisprofessori, neuropsykologi, psykoterapeutti
Kotipaikka: Jyväskylä
Motto: Tulevaisuus on nuorissa. Vastuu on aikuisilla.
Oma viesti:

Tervetuloa mukaan tekemään merkityksellistä työtä Guatemalan nuorten paremman tulevaisuuden hyväksi!

 

Guatemala on maa täynnä mahdollisuuksia ja vaikeuksia. Nuorten tulevaisuus on avain maan kehitykseen, mutta matkalla kohti parempaa huomista on esteitä. Korruptio, rikollisuus ja yhteiskunnallinen epätasa-arvo luovat varjoja nuorten elämään.

 

Helmikuussa 2025 menen Chimaltenangon alueelle tutustumaan paikalliseen kehitysyhteistyöhankkeeseen, jonka kumppanina Taksvärkki ry toimii. Hankkeessa panostetaan nuorten ihmisoikeuksiin ja kansalaisvaikuttamiseen. Se tarjoaa nuorille tietoa ja taitoja, joiden avulla he voivat osallistua aktiivisesti kuntiensa päätöksentekoon ja saada äänensä kuuluviin. Hankkeessa perustetut nuortenryhmät tarjoavat vertaistukea ja mahdollisuuden tehdä konkreettisia tekoja yhteisönsä hyväksi.

 

Nuorten tukeminen on minulle sydämen asia. Teen myös kotimaassa työtä lasten ja nuorten hyvinvoinnin parissa. Siksi haluan kerätä varoja Taksvärkki ry:lle ja kutsun sinutkin mukaan keräykseen. Lahjoituksesi on merkityksellinen askel kohti parempaa tulevaisuutta Guatemalassa. Lahjoitusvarat eivät mene kapuajien matkaan vaan suoraan kehitysyhteistyöhankkeelle.

 

Kiitos, että olet mukana tukemassa tätä tärkeää työtä! Matkani ei ole vain seikkailu, vaan konkreettinen askel kohti muutosta.

Lahjoitukset

 1. 19.05.2024 klo 11:07
  Tuula & Pauli Lamminmäki lahjoitti 400 &#128

 2. 12.05.2024 klo 21:31
  Saana Aro lahjoitti 10 &#128
  Kannustusviesti:
  Hyvää äitienpäivää❤️

 3. 10.05.2024 klo 13:47
  Aino Purola lahjoitti 10 &#128
  Kannustusviesti:
  ❤️❤️❤️

Silvia Lapenna

Silvia Lapenna

Your donation counts! Will be fully used to support younger people in Finland

Hanke: Kapua 2024 Saaristo

Keräyslupa: RA/2021/1544

Tavoite: 800€
Kerätty: 0.00€

Keräysmittari:

Saavutettu 0%

Keräysmittari:

0/800

Ikä: 47,5
Ammatti: Scientist
Kotipaikka: Helsinki
Motto: Be grateful
Oma viesti:

I love being surrounded by nature in a quiet and respectful way, as it warmth comes to me even in cold weather. Probably it’s not by coincidence that I ended up living in Finland a land covered in forests, lakes and swamps.

I have recently discovered my right knee can no longer afford to make long hikes or skiing.. limiting the way I can go out and explore nature. But I am here now to try making it by cycling! I am taking the opposite to embrace this particular Kapua fundraising program in support to women in Finland needing a safe home to get together and develop a positive lifestyle. I am ready to contribute to this project and will cycle the Finnish Turku archipelago this July to raise awareness and funds to donate to the “Tyttojen talo” in Helsinki and Espoo, Finland. I hope you can join me and support this project by making a donation – even a small amount will contribute! Thank you so much for this!


Rakastan olla luonnon ympäröimänä, rauhassa ja luontoa kunnioittaen, sillä luonnossa oleminen lämmittää kylmälläkin säällä. Ei varmaankaan ole sattumaa, että päädyin asumaan Suomeen, joka on metsien, järvien ja soiden peittämä maa.

Olen hiljattain huomannut, etten pysty tekemään enää oikealla polvellani pitkiä vaelluksia tai hiihtolenkkejä. Se rajoittaa tapaa, jolla voin lähteä ulos ja liikkua luonnossa. Mutta nyt kokeilen tehdä sen pyöräilemällä! Osallistun Kapua varainhankintakampanjaan tukeakseni suomalaisia tyttöjä ja nuoria naisia, jotka tarvitsevat turvallisen paikan kokoontua yhteen ja kehittää positiivista elämäntapaa. Olen valmis antamaan panokseni tähän hankkeeseen ja pyöräilen heinäkuussa Turun saaristotien ympäri kerätäkseni tietoisuutta ja varoja lahjoitettavaksi Helsingin ja Espoon Tyttöjen Talolle. Toivon, että voit liittyä seuraani ja tukea tätä hanketta lahjoittamalla – pienikin summa auttaa! Kiitos paljon!

Petra Järvinen

Petra Järvinen

Hanke: Kapua 2024 Saaristo

Keräyslupa: RA/2021/1544

Tavoite: 500€
Kerätty: 0.00€

Keräysmittari:

Saavutettu 0%

Keräysmittari:

0/500

Ammatti: Vakaope
Kotipaikka: Espoo
Motto: Aina ei tarvitse tietää ja osata. On lupa etsiä ja opetella.
Oma viesti:

Lähdin mukaan  tyttöjen talon toiminnan tukemiseen ystävän pyynnöstä ja siksi että koen sen toiminnan erityisen merkittäväksi.

Kolmen nuoren äitinä tiedän kuinka tärkeää tälläinen helposti saavutettavissa oleva (tutkimukseen ja ammattitaitoon) pohjautuva tuki on sekä nuorelle itselleen että hänen läheisilleen.

Henkilökohtaisena haasteena minä ja muut Kapua Saaristoon osallistuvat polkaisemme Saariston Rengastie-reitin (n. 180km).

Maksamme itse omat kulumme (majoitus,matkat jne.)

Kaikki lahjoitukset menevät suoraan Tyttöjen Talolle.

 

Terhi Solasaari

Terhi Solasaari

Kapua kanssani Guatemalaan!

Hanke: Oma Kapua 2025 Guatemala

Keräyslupa: RA/2021/1029

Tavoite: 2000€
Kerätty: 0.00€

Keräysmittari:

Saavutettu 0%

Keräysmittari:

0/2 000

Ikä: 44
Ammatti: Lääkäri
Kotipaikka: Helsinki
Motto: ”Kun hiljaa hiihtää, tulee kaunis latu”
Oma viesti:

”Oma Kapua Guatemala edistää nuorten osallisuutta ja mahdollisuuksia vaikuttaa. Hankkeessa lisätään nuorten ihmisoikeuksiin ja kansalaisvaikuttamiseen liittyviä tietoja ja taitoja sekä nuorten osallistumista kuntien päätöksentekoon. ”

Teen päivittäin työtä lasten, nuorten ja perheiden parissa, joten hankkeen tavoite puhutteli. Ihmisoikeudet toteutuvat yhteiskunnassamme toki monin verroin paremmin, mutta työ muistuttaa silti siitä, että työ lasten ja nuorten aseman ja vaikuttamismahdollisuuksien parantamiseksi on ensiarvoisen tärkeää. Muun muassa näistä syistä haluan osallistua Kapua-matkalle, nyt ensimmäistä kertaa.

Olen onnellisimmillani retkellä. Hiihtäen, kävellen, kiiveten tai soutaen. Reissuista on jäänyt reppuun paitsi lukemattomat, unohtumattomat luontohetket, myös kohtaamiset ihmisten kanssa. Kun jakaa entuudestaan tuntemattoman kanssa teltan, eväsleivät tai jännityksen, syntyy parhaimmillaan ystävyys ja yhteys, joka ei katkea koskaan.

Kapua-filosofia on yksinkertainen ja hyvä: ”Kapuajat ovat tavallisia ihmisiä, joita yhdistää halu tehdä hyvää, edistää globaalia oikeudenmukaisuutta ja kokeilla omia rajojaan. Kapuajat keräävät varoja valitsemalleen hankkeelle ja matkaavat tutustumaan kohteeseen, jota keräysvaroilla tuetaan. Matkan aikana he kohtaavat hankkeen fyysisen haasteen, vuorelle nousun tai muun ponnistuksen hyvän asian puolesta. ”

Seuraavien kuukausien tavoitteeni on lisätä tietoisuutta, omaani ja sinun, hyvä tukijani. Tietoisuutta Guatemalan kehitysyhteistyöstä, Kapua-hankkeesta ja kumppaniorganisaation, Taksvärkki ry:n, toiminnasta.

Minä kapuan sinun tukesi perille, tervetuloa mukaan matkallemme!

Miia Caraballo

Miia Caraballo

Hanke: Kapua 2024 Saaristo

Keräyslupa: RA/2021/1544

Tavoite: 500€
Kerätty: 73.50€

Keräysmittari:

Saavutettu 14%

Keräysmittari:

0/500

Ikä: 50
Ammatti: Kirjanpitäjä
Kotipaikka: Tampere
Motto: Don’t judge each day by the harvest you reap, but by the seeds you plant.
Oma viesti:

Olen tänä kesänä mukana Kapuan hankkeessa keräämässä varoja Tyttöjen Talolle. Tule mukaan tukemaan tyttöjen omaa tilaa, jossa on tarjolla yhteistä toimintaa ja kanssakulkijoita. Jokainen lahjoitus otetaan suurella kiitollisuudella vastaan ❤️

Kapua Saaristo kerää varoja Helsingin ja Espoon Tyttöjen Talojen toiminnan tukemiseksi. Tyttöjen Talossa saa yksilöllistä tukea ja toimintaa ryhmässä, kun elämä tuntuu raskaalta ja on hankaluuksia. Kerätyillä varoilla voidaan esim. hankkia välipaloja tai materiaaleja ryhmille tai järjestää työpajoja. Lahjoittamalla tuet turvallista lapsuutta ja tyttöjen oikeuksia.

Henkilökohtaisena haasteena Kapua Saaristoon osallistujat polkevat Saariston Rengastien. Jokainen osallistuja maksaa omat kulunsa ja kaikki lahjoitetut varat menevät suoraan Tyttöjen Talolle.

Lahjoitukset

 1. 03.05.2024 klo 15:22
  Miia Caraballo lahjoitti 73.5 &#128
  Kannustusviesti:
  Huhtikuun myynnit

Scroll to Top