Marjo Kokko

Marjo Kokko

Keräyslupa: RA/2021/1029

Tavoite: 1000€
Kerätty: 180.00€

Keräysmittari:

Saavutettu 18%

Keräysmittari:

0/1 000

Ammatti: Psykoterapeutti ja työnohjaaja
Kotipaikka: Laukaa
Oma viesti:

Elämä on ihmeellistä ja toiveet voivat toteutua… Nyt minun yksi pitkäaikainen toiveeni näyttää ehkä toteutuvan lokakuussa 2022. Pääsen elämäni ensimmäistä kertaa matkustamaan Nepaliin Kapuajien kautta. Oma- Kapua Nepal 2020 avustuskohteena on Taksvärkin ja ECCA Nepalin yhteistyöhanke, jossa tuetaan Nepalin kyläkoulujen kehittämistyötä. Matkalla pääsemme tutustumaan paikallisiin kyläkouluihin ja niiden oppilaskuntien toimintaan. Minulla ei ole aikaisempaa kokemusta  kehitysyhteistyöstä, joten minulle matka tuo mukanaan paljon uutta.

Nepalin kyläkoulut ovat tärkeässä asemassa mahdollistamassa lasten koulunkäyntiä maaseudulla. Kyläkoulujen haasteet näkyvät lasten koulupäivässä esim. koulurakennusten huonona kuntona, puhtaan veden puutteena ja heikkoina hygieniaolosuhteina. Pitkät koulumatkat ja huonot kouluolosuhteet vaikeuttavat koulunkäyntiä ja monelta jää koulu kesken. Erityisesti tyttöjen koulunkäyntiä ei Nepalissa pidetä kovin tärkeänä ja se katkeaa usein esim. lähes lapsena solmitun avioliiton takia. Kouluissa ei juuri ole erilisiä vessoja tytöille ja pojille, joka entisestään vaikeuttaa tyttöjen koulupäivää. Kuitenkin koulunkäynti on lapsille hyvin mieluisaa myös Nepalissa ja hankittu lukutaito avaa mahdollisuuksia vaikuttaa oman tulevaisuuden suuntaan. Lisäksi kyläkouluilla on tärkeä tehtävä antaa lapsille ja perheille ympäristökasvatusta.

Tässä hankkeessa halutaan parantaa kyläkoulujen olosuhteita ja tehdä sitä kautta lapsille turvallisempi koulupäivä. Hankkeen avulla on jo nyt onnistuttu lisäämään tyttöjen sitoutumista koulunkäyntiin. Oman vessan rakentaminen tytöille kouluun on jo riittänyt pitämään tytöt paremmin opinnoissa kiinni. Kyläkoulut tarvitsevat siis hyvin konkreettisia tekoja kouluolosuhteiden parantamiseksi. Paikalliset oppilaskunnat ovat mukana hankkeessa auttamassa, jolloin konkreettiset toimet kohdentuvat paremmin oikeisiin kohtiin.

Työssäni näen, kuinka merkittävä rooli koululla on lapsen ja nuoren elämässä riippumatta siitä, missä päin maailmaa asuu. Niinpä minun oli helppo sitoutua Taksvärkki ry hankkeeseen ja viedä omalta osaltani asiaa ainakin vähän eteenpäin. Tarvitsen tähän myös sinun apuasi ja toivon, että olet mukana lahjoittajana tässä hankkeessa. Keräämämme varat menevät kokonaisuudessaan nepalilaisten lasten hyväksi. Matkat ja muut kulumme maksamme itse.

Ota haaste vastaan ja lahjoita Nepalin kyläkoulujen kehittämishankkeeseen!

Lahjoitukset

 1. 24.05.2022 klo 11:05
  Jarmo Rintamäki lahjoitti 50 &#128
  Kannustusviesti:
  Toiveista totta! Auttamista tekojen kautta.

 2. 21.05.2022 klo 15:26
  Salla pykälämäki lahjoitti 20 &#128
  Kannustusviesti:
  Tsemppiä!

 3. 10.05.2022 klo 13:37
  Tuija Siren lahjoitti 50 &#128
  Kannustusviesti:
  Antoisaa matkaa. Omat lapseni kävivät aikanaan koulua pienessä kyläkoulussa. Teette arvokasta työtä.

 4. 08.05.2022 klo 18:47
  Dialogis Oy lahjoitti 30 &#128
  Kannustusviesti:
  Antoisaa ja avartavaa matkaa Marjo ❤️

 5. 07.05.2022 klo 15:06
  Petra Kurkinen lahjoitti 30 &#128
  Kannustusviesti:
  Äiti huipulle! ❤️

Sanna Virtanen

Sanna Virtanen

Seuraa matkaani täällä ja somessa, kun valmistaudun Afrikan toiseksi suurimman vuoren kapuamiseen ja humanitääriseen työhön.

Keräyslupa: RA/2020/1390

Tavoite: 5000€
Kerätty: 490.00€

Keräysmittari:

Saavutettu 9%

Keräysmittari:

0/5 000

Ikä: 44
Ammatti: Yrittäjä
Kotipaikka: Janakkala
Motto: I can do it, because I already have done what at first I was afraid! You can do it, too!
Oma viesti:

Kiitos, kun klikkasit minun profiiliani!

Ehkä tunnet minut ja halusit katsoa, mihin se Sanna on nyt ryhtynyt? Voi olla myös, että et tunne minua, mutta jokin sai sinut katsomaan tarinani. Kiitän siitä jo etukäteen, että luet loppuun ja mietit voisitko kannustaa minua ja lahjoittaa tärkeään kohteeseen Keniassa. Kerron, nyt miksi lähdin kapuajaksi.

Suuri auttamisunelma Afrikassa

Voiko sinun mielestäsi yksittäinen ihminen vähentää köyhyyttä?

Uskon, että voi, mutta ei yksin. Tarvitaan saman arvomaailman jakavia, rohkeita ja auttamishaluisia ongelmanratkaisutaitoisia ja -kykyisiä yrityksiä, yhdistyksiä ja yksityishenkilöitä mukaan hankkeeseen. Sinun pieni panoksesi, on merkittävä isossa verkostossa, jossa on muutosvoima.

Kerron pikaisesti taustaani, jotta avautuu syy, miksi köyhyyden vähentäminen koskettaa minua. Olen pitkän linjan yrittäjä, joka on ponnistanut vähävaraisen yksinhuoltajan lapsesta erilaisten haasteiden kautta tähän mitä nykyään olen. Olen selviytynyt. Minua on autettu ja tunnen tarvetta siksi auttaa heikommassa asemassa olevia ihmisiä. Olen siis jo vuosia etsinyt tapoja auttaa edes pienellä panoksella ja tehdä jotain konkreettista esim. vapaaehtoistöiden kautta.

Viisi vuotta sitten annoin lupaukseni Suomen Nuorkauppakamareiden järjestämässä Youth Forum-tilaisuudessa, että valitsen yhden YK:n kestävän kehityksen tavoitteista, jota lähden parantamaan ja silloin valitsin köyhyyden vähentämisen. Tuo kosketti minua eniten. Lupauksen jälkeen olen tietoisesti ja tiedostamatta alkanut valitsemaan asioita, joilla voin vähentää köyhyyttä. Samalla myös aloin tunnistamaan köyhyyttä eri mittasuhteissa, näkökulmissa ja olosuhteissa.

Olen auttanut läheisiäni ja toiminut tukihenkilönä lapsille sekä nuorille. Halu ymmärtää noin vaikeaa aihetta johti minua myös opiskelemaan kestävää kehitystä ja kriisityön tekemistä. Minulle muodostui myös suuri tarve jalkauttaa kestävän kehityksen periaatteita niin työhön kuin henkilökohtaiseen elämään, sekä tehdä humanitääristä työtä Suomen lisäksi myös ulkomailla.

Haluan keksiä konkreettisia keinoja, millä voin vähentää köyhyyttä, eriarvoisuutta ja samalla tietysti ilmastonmuutosta. Olen tässä pohdintojen ja keskusteluiden pohjalta tajunnut, että köyhyyden vähentämisen keinoilla voi itseasiassa vähentää myös paljon muitakin epäkohtia.

Kun törmäsin Kapua Kenia -hakuun, se kolahti. Siinä on keino, jolla otan seuraavan askeleen auttamisen halussani. Olen päättänyt siis kerätä mahdollisimman paljon varoja Lääkärin sosiaalinen vastuu ry:n Kenia hankkeelle, mutta vähintään 5000 euroa.

 

Hankkeen tavoitteena on edistää vammaisten tyttöjen ja naisten seksuaali- ja lisääntymisterveyttä ja -oikeuksien toteutumista Kenian terveydenhuollossa. Hankkeessa edistetään seksuaaliterveyttä, äitiysterveyttä, perhesuunnittelua ja sukupuolittuneen väkivallan ehkäisyä. Terveys ja riittävän terveydenhuollon mahdollistaminen on kaikkein tärkein perusta, jolle kaikki muu elämässä rakentuu.

 

En ole koskaan aiemmin käynyt Afrikassa, mutta nyt minulle avautuu mahdollisuus nähdä paikan päällä mihin avustus menee ja tutustua apua tarvitseviin sekä avustuskohteisiin. Lupaan kertoa rehellisesti tästä matkastani blogissa ja sosiaalisessa mediassa, jotta välittyy aito auttamishalu, haasteet ja onnistumiset niin matkan varrelta kuin määränpäästä Keniasta.

Kapua Kenia – hankkeen avulla otan ison askeleen kohti Afrikkaa ja suurta unelmaa, jossa voin olla vieläkin enemmän avuksi osaamiseni avulla.

Kerro minulle mitä ajatuksia tämä herätti sinussa?

Toivottavasti voit auttaa minua auttamaan ja kannustat minua. Kiitos, kun luit loppuun.

 

Lahjoitukset

 1. 21.05.2022 klo 11:28
  VeraVia Finland Oy lahjoitti 200 &#128
  Kannustusviesti:
  Onnea kapuamiseen ja varainkeruuseen hyvän asian vuoksi!

 2. 07.05.2022 klo 14:15
  Raila Eskola lahjoitti 50 &#128
  Kannustusviesti:
  Pienistä puroista joeksi

 3. 02.05.2022 klo 13:49
  Torikadun tennishallin kahvio lahjoitti 30 &#128
  Kannustusviesti:
  Hienoa, että olet mukana Kapua Kenia -keräyksessä! Tsemppiä alkaneelle Kapua-vuodelle! konkarisi Merja

 4. 28.04.2022 klo 13:23
  Anonyymi lahjoitti 30 &#128

 5. 25.04.2022 klo 21:54
  Puista Oy lahjoitti 100 &#128
  Kannustusviesti:
  Tsemppiä kapuamiseen!

 6. 25.04.2022 klo 21:13
  Juhani Haapaniemi lahjoitti 10 &#128

 7. 25.04.2022 klo 21:00
  Anonyymi lahjoitti 20 &#128

 8. 25.04.2022 klo 20:32
  Jaana ja Kaija Kilpinen lahjoitti 20 &#128

 9. 25.04.2022 klo 10:13
  Sanna Virtanen lahjoitti 30 &#128

Ida Heinänen

Kuvassa Rosemary, joka toimii hankkeen keulakuvana on hankkeen yksi hyödynsaajista kuulovamman vuoksi.

Ida Heinänen

Keräyslupa: RA/2020/1390

Tavoite: 1200€
Kerätty: 100.00€

Keräysmittari:

Saavutettu 8%

Keräysmittari:

0/1 200

Ikä: 25
Ammatti: Opiskelija (lääketiede 5. vsk)
Kotipaikka: Tampere
Oma viesti:

Kannetaan kortemme kekoon globaalin eriarvoisuuden ratkaisemiseksi!🌼🌱 Oma kapua-hankkeessa osallistujat keräävät rahallista tukea paikallisen jo olemassa olevan terveystoiminnan kehittämiselle ja palkinnoksi vierailevat paikan päällä ja Kapuavat Afrikan toiseksi korkeimman vuoren, Mt. Kenian, huipulle. Reissun kaikki maksavat ihan omasta pussistaan, mutta sinun tukeasi tarvitaan sponsoroitavan hankkeen rahoittamiseksi. 🌞

Hankkeessa parannetaan Kenian vammaisten (erityisesti naisten ja tyttöjen) pääsyä terveydenhuollon ja etenkin lisääntymisterveyden palveluiden piiriin. Vammaiset naiset ja tytöt ovat erityisen haavoittuvaisessa asemassa ja on todennäköisempää, että juuri he eivät saa asianmukaista ehkäisyneuvontaa (ei ole mahdollisuutta ehkäisyyn tai painostetaan sterilisaatioon), joutuvat raiskauksen uhriksi, eivät tule terveydenhuollossa ymmärretyksi ja saa asianmukaista hoitoa esimerkiksi synnytyksissä. 🩸🌧️ Konreettisesti mm. tehdään terveyskeskuksen tiloista sellaisia, että myös liikuntavammaiset pääsevät vastaanotolle ja sairaalavuoteelle, koulutetaan henkilökuntaa, jotta saataisiin murrettua syvälle juurtuneita ennakkoluuloja vammaisia kohtaan ja pyritään vaikuttamaan yhteisön käsityksiin seksuaalioikeuksista ja siitä, että ne kuuluvat ihan kaikille – myös vammaisille tytöille. 👩🏾‍🦽 Paperilla ja lain mukaan näin onkin, mutta käytäntö on vielä pahasti jäljessä.

Rahallinen tuki menee kahden vakaan paikallisjärjestön toiminnan kapasiteetin kasvattamiseen. Nämä kaksi järjestöä ovat vammaisten naisten vuonna 2001 perustama järjestö Women Challenged to Challenge ja nuorten sekä naisten koulutusta ja lisääntymisterveyttä kehittävä vuonna 2007 perustettu järjestö African Network Development on Sustainable Economic Activities. 📈 Kerätyillä varoilla hankitaan mm. terveyssiteitä tyttöjen klubille (2 kk 20e), koulutusta seksuaalioikeuksista terveydenhuollon ammattilaisille (50e) ja vammaisjärjestöille (100e), esteettömiä telttoja maaseudulla toimivalle liikkuvalle klinikalle (60e) sekä sairaalavuoteita, joihin liikuntavammaiset pystyvät siirtymään (140e).

Kiitos kun olet mukana ❤️

Lahjoitukset

 1. 24.04.2022 klo 19:59
  Päivi Laine lahjoitti 100 &#128

Elina ja Johanna Järveläinen

Elina ja Johanna Järveläinen

Keräyslupa: RA/2020/1390

Tavoite: 3000€
Kerätty: 110.00€

Keräysmittari:

Saavutettu 3%

Keräysmittari:

0/3 000

Oma viesti:

Olemme uteliaat ja avarakatseiseset siskokset ja innolla osallistumassa Kapuan tarjoamaan mahdollisuuteen tehdä hyvää.

Vammaiset ovat monessa yhteiskunnassa marginaalisessa asemassa ja kokevat ennakkoluuloja ja syrjintää. Osallistumisellamme Kapuaan haluamme oppia lisää vammaiskysymyksistä Keniassa ja varainkeruun kautta tukea vammaisten tyttöjen ja naisten oikeuksien toteutumista. Odotamme myös Kapuan mahdollistamia kohtaamisia ja muiden kapuajien tapaamista!

 

Lahjoitukset

 1. 14.05.2022 klo 20:40
  Anonyymi lahjoitti 10 &#128

 2. 14.05.2022 klo 08:50
  Anonyymi lahjoitti 30 &#128

 3. 02.05.2022 klo 16:05
  Eija-Liisa Järveläinen lahjoitti 30 &#128

 4. 02.05.2022 klo 15:36
  Anonyymi lahjoitti 20 &#128
  Kannustusviesti:
  Huikea matka alkamassa! Onnea hankkeelle! T. konkarikapuaja Annukka

 5. 02.05.2022 klo 14:32
  Marja Rikaniemi lahjoitti 20 &#128
  Kannustusviesti:
  Ilo päästä kannustamaan tärkeää hanketta! t. konkarikapuaja Marja

Anniina Rantala

Anniina Rantala

Keräyslupa: RA/2020/1390

Tavoite: 1200€
Kerätty: 0.00€

Keräysmittari:

Saavutettu 0%

Keräysmittari:

0/1 200

Ikä: 31
Ammatti: luokanopettaja
Kotipaikka: Turku
Oma viesti:

Olen 31-vuotias turkulainen luokanopettaja, maailmanparantaja, retkeilijä ja partiolainen. Lähdin mukaan kapuamaan hyvää, sillä tässä projektissa yhdistyvät kaksi minulle tärkeää asiaa: hyvän tekeminen ja rakkaus vuoriin.

Oma Kapua Kenia 2023 kerää varoja vammaisten tyttöjen ja naisten seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistämiseksi Kenian terveyden huollossa. Vuosi huipentuu matkaan Keniaan, jossa tutustumme yhteistyökumppanien toimintaan ja kapuamme Mount Kenyalle.

 

Vieritä ylös