Kapua 2015 kokemuksia

 

sarihSari Hälinen
”Kapua on kerta elämässä- kokemuksia. Tapaat uusia ihmisiä, saat uutta tietoa ja näkökulmaa maailmasta. Haasteena varainkeruu kasvatti itseluottamusta ja siinä saat kehittää itsesi luovaa puolta. Kaikkeen tähän saat täyden tuen Suvilta ❤️Varainkeruun ollessa kiireisimmillään, pääset Kapua matkalle.  Reissussa  näet henkeäsalpaavia maisemia. Laitat itsesi henkisesti ja fyysisesti peliin vuoristossa. Tapaat organisaation, jolle keräät varoja. Matka yhdistää kaikki vuoden Kapua elementit yhteen kokemukseen, jota kannat aina mukanasi.Kapua kokemus
On kaikkea muuta kuin koettelemus
Välillä on vaikeaa
Useimmiten hauskaa
Loppuvuodesta jo hieman haikeaaHae mukaan! Ei sitä tee sun puolesta kukaan!”

 

Wilma-face-012015-492x640Wilma Wahlroos
Vaikka en itse matkaan päässytkään, Kapua-vuosi oli silti unohtumaton. Tapasin ihania ihmisiä, sain loppuiäksi uusia kavereita Kapua tiimistä. Varainkeruun työläys yllätti hieman. Vaikka se oli haastavaa, se oli erittäin antoisaa: mukavia ja mielenkiintoisia kohtaamisia ihmisten kanssa ihanissa tapahtumissa ja tempauksissa. Reppuun jäi paljon hyviä muistoja ja hyvää mieltä, siitäkin huolimatta, etten päässyt kummankaan vuoren huipulle – en Huyana Potosin enkä rahavuoren. Revanssia odotellessa ;) Oma Kapua kutsuu varmaankin jossain tulevaisuudessa.”

 

 

 

 

Tiina_VanneTiina Vanne
Vuoden 2015 tulen aina muistamaan Kapuavuotena. Vuosi ei ollut helppo enkä sitä odottanutkaan. Ei ole helppoa heilläkään, joille varoja keräsimme. Vuosi oli kuitenkin ikimuistoinen ja kasvattava, joka avasi silmiä ja sydäntä.

Lähdin keräämään varoja sillä ajatuksella, että teen asioita, joista itse pidän. Aika pitkälle näin menikin, muutamaa panikoitumisen hetkeä lukuun ottamatta. Mieleenpainuvia tapahtumia olivat mm Ravintolapäivä, Lasten jazzit Tapiolassa, Paloheinän Laamajuoksu ja Kapua hyväntekeväisyyskonsertti Espoon Tuomiokirkossa. Vuosi näytti, että ihmiset välittävät, ovat kiinnostuneita lähimmäisistä ja heillä on halu auttaa, osallistua ja antaa vähästäkin. Tiedän, että meidän tekemisillä on merkitystä ja meidän apu menee perille.

Matka Boliviaan oli raskas niin henkisesti kuin fyysisestikin. Kunto ei ollut lähtiessä niin hyvä kuin olisin toivonut. Liikunta ei ole koskaan ollut ihan ykkösjuttu mun elämässä ja harjoittelu jäi vähäiseksi. Jälkikäteen ajatellen, treenaamiseen olisin voinut panostaa enemmän, mutta sain matkalta ne kokemukset, jotka oli itselle tarkoitettu.

Mutta matka oli upea, Sain nähdä mitä keräämillämme varoilla tehdään ja niillä tehdään paljon hyvää. Sain nähdä miten erilaista elämä voikaan olla ja silti se on rikasta ja rakasta. Yhteisöllisyydestä voisimme ottaa oppia täällä KotiSuomessa. Huayna Potosin huipulle en päässyt, mutta yli 5000 metrin korkeuteen kapusin. Olen itsestäni ylpeä. Ylitin itseni monellakin tavalla. Yksin en olisi selvinnyt, mutta onneksi matkassa olivat ihanat ja kannustavat Kapuakaverit, Suvi ja oppaamme Nora. Heidän kaikkien tuesta olen ikuisesti kiitollinen.

Enkä olisi saavuttanut yksin 5323 euron rahavuortakaan. Ympärilläni on ihania ihmisiä, joilla on sydän paikallaan. Minulla on rikas elämä kaikella tapaa ja olen kiitollinen, että pystyn jakamaan hyvää eteenpäin.”

 

DSC_0052cMinna Tirinen
”Hakiessani mukaan kapuamaan olin jo jonkun aikaa miettinyt, että pitäisi kokea jotain uutta, jotain täysin erilaista. Kapua tuntui tarjoavan juuri tätä: uusia ihmisiä, kokemusta kehitysyhteistyöstä sekä mahdollisuuden olla mukana auttamassa. Suurin houkutin hakemiseen minulla oli kuitenkin matka Boliviaan, olinhan haaveillut reissusta Etelä-Amerikkaan jo kauan.Vuosi kapuajana antoi kaikkea mitä olin ajatellut ja paljon enemmänkin. Erityisen ylpeä olen ryhmämme keräämästä rahasummasta, jonka eteen teimme kovasti töitä. Olen onnellinen ajatuksesta, että keräämillämme varoilla pystytään oikeasti auttamaan. Matka Boliviaan, siellä tapaamamme ihmiset ja erityisesti supersuloiset lapset, sekä käsittämättömän kauniit vuoristomaisemat tuskin koskaan unohtuvat.Kapuamaan lähteminen oli päätös, jota en ole katunut. Kiitos, että sain olla mukana!”

 

 

MarjaanaH

Marjaana Hoikkala
Se uskomaton tunne, kun päätyy keskelle huimaa porukkaa, jonka jokainen jäsen tahtoo tehdä hyvää. Oppia ja yhdessä tekemistä. Omien vahvuuksien löytämistä ja hyppyä tuntemattomaan. Omia rajoja ja rajattomuutta.

Kapua-vuosi antoi enemmän kuin otti. Unohtumattomia muistoja ja lukuisia tarinoita. Jälkensä jättämistä maailman toiselle puolelle.”

 

 

 

 

Minna_KoistinenMinna Koistinen
Nyt on melko tarkan vuosi vierähtänyt omasta Kapua-matkastani Boliviaan. Itse matka oli erittäin avartava mutta myös sekä henkisesti että fyysisesti raskas. Paljon näimme matkalla kauneutta ja positiivisia asioita mutta aivan liikaa negatiivisia. Ihmisten eriarvoisuus nousi räikeästi esiin, mutta myös rakkaan planeettamme saastuminen. On ymmärrettävää, että perustarpeiden jäädessä tyydyttymättä ei ihminen jaksa huolehtia ympäristöstään. Siksi koen että niin Kapua kuin kaikki muutkin toiminnat ihmisten hyvinvoinnin ja tasa-arvon eteen auttaa kohteena olevien ihmisetn lisäksi meitä kaikkia planeettamme hyvinvoinnin kautta.

Hyvinvointia voimme edistää ja jakaa rahalla, mutta yhtä tärkeää mielestäni on se asenne ja ilmapiiri mitä itse edustamme ja mukanamme kuljetamme ympäri maailmaa. Tämä asenne ja ilmapiiri tarttuu kontakteissa ja luo tarttuessaan uusia ideoita sekä itsen että ympäristömme hyväksi.

Syvästi kiitollisena Kapua-vuodesta ja sen antamista kokemuksista!”

 

mirjamMirjam Hyvönen
”Kapua on koko vuoden kestävä ainutlaatuinen seikkailu, jossa jokaisella on mahdollisuus tehdä hyvää omilla keinoillaan. Kapua antaa mahdollisuuden päästä lähelle kehitysapua ja tutustua uusiin, mahtaviin tyyppeihin. Kapuan avulla voit nähdä maailmaa uusin silmin.

Kapua-vuosi opetti minulle ennen kaikkea uskallusta ryhtyä tekemään asioita, jotka ensisilmäyksellä näyttävät vaikeilta tai jopa mahdottomilta. Yhdessä vuodessa sain valtavan määrän eväitä myös omaan elämääni. Osallistumalla Kapuaan pystyy sekä antamaan että saamaan: On hienoa, kun voi konkreettisesti tehdä hyvää ja päästä näkemään mitä kerätyillä varoilla saadaan kohdemaassa aikaiseksi.

Matka kauas Boliviaan oli unohtumaton ja lumihuippuisen Huayna Potosi -vuoren valloitus haave, jonka kiitollisena pääsin toteuttamaan. Huipulle pääseminen vaatii sekä sisua että nöyryyttä. Sama juttu myös varainkeruussa.

Kapuaminen kannattaa, tulet huomaamaan – se antaa paljon enemmän kuin ottaa!”

 

Scroll to Top