Kari Heikkinen, KAPUA 2011 Nepal
”Mikäli haluat pysähtyä hetkeksi, hypätä oravanpyörästä ja kääntää ajatuksesi siihen, mikä viime kädessä elämässä on tärkeää ja tehdä työtä sen eteen, niin vastaus on Kapua. Ainakin minulle se toimi täydellisesti kaikkine yllätyksineenkin. Ymmärsin, että antamalla todellakin saa niin paljon enemmän kuin antaa ja apu menee perille ja vaikuttaa. Kapua on tarjous, josta ei kannata kieltäytyä, jos sellainen tilaisuus eteen tulee. Muiden ja itsensä auttamisen lisäksi bonuksena saat hullunhauskoja Kapuaja-kollegoita taipaleellesi.”

 

 

 

 

 

 

 

Marika Lamberg, KAPUA 2011 Nepal
”Kapua -projektiin hakeminen ja osallistuminen lähti kohdallani tarpeesta auttaa. Olin jo pitkään etsinyt omaa tapaani olla avuksi ja maksaa omalla tavallani osuuttani kuluttamisesta. Halusin jakaa osaamistani ja jos mahdollista, jakaa myös maailman varallisuutta oikeudenmukaisemmin. Se on tietenkin yltiöidealistista, mutta olen aina uskonut myös pienten tekojen voimaan. Kapua 2011 osoittautui haastavaksi, aikaa ja ajatuksia kaappaavaksi kokemukseksi, joka ei ole päästänyt otteestaan. Varainkeruu ei missään nimessä ollut helppoa, mutta jokainen sentti herätti ääretöntä kiitollisuutta ja onnistumisen tunteita.

Valmistautuminen matkaan oli vähintäänkin yhtä jännittävää kuin varainkeruu, mutta matka ylitti odotukset moninkertaisesti. Se osoitti kaikki ponnistelut ja tehdyn työn niiden arvoisiksi, ja plussana tuli uskomaton vuorivaelluskokemus maailman katolla.

Jokaisen kannattaisi haastaa itsensä yli omien (usein kuvittelemiensa) rajojen ja jokaisen kannattai si myös joskus matkustaa kehitysmaahan. Sillä meidän täytyypitää huolta toisistamme ja tästä uskomattomasta maapallosta, joka on meidän kaikkien yhteinen koti.

 

 

 

 

 

 

 

Merja Nummi, KAPUA 2011 Nepal
Kapua projektista on jo kulunut lähes puoli vuotta kun nyt muistelen ja kirjoitan kokemuksestani. Vaikka etäisyyttä asiaan on jo tullut,  elävät muistot  mukana edelleenkin jokaisessa päivässä ja jopa öisin unissa.Ei ole liioiteltua sanoa, että KAPUA on yksi elämäni parhaista kokemuksista ja olin onnekas päästessäni mukaan tähän huippuporukkaan. Varainkeruu oli haastava ja opettava kokemus. Oli todella palkitsevaa nähdä paikan päällä Nepalissa minkä eteen sitä tärkeää työtä oli tehnyt ja minkä asian puolesta puhunut tutuille ja tuntemattomille. Valmistautuminen kuukauden seikkailuun henkisesti ja fyysisesti antoipaljon uutta sisältöä arkeen.

Oman keräystavoitteen saavuttaminen ja huikea yhteinen keräyspottimme nostatti tunnelman vuorten tasolle. Ihania ikuisia Kapuajaystäviä unohtamatta… teimmehän tästä yhdessä mahtavan kokemuksen!

 

 

 

 

 

 

 

Nuppu Stenros, KAPUA 2011 Nepal
”Kapua vuosi muutti elämäni. Se voi kuulostaa kuluneelta sanonnalta tai maksetulta mainokselta, mutta totta se on. Löysin voimia, joita en tiennyt minulla olevan ja törmäsin rajoihin, joita en tiennyt itselleni asettaneeni. Kapua oli mielettömintä, voimallisinta ja rohkeinta, mitä olet koskaan tehnyt, mutta se oli myös pelottavinta, vaikeinta ja turhauttavinta koko vuodessa 2011.

Halu auttaa on suuri, mutta vaikka, mitä tekisin, maailma ei muutu minun tahtoni mukaiseksi. Parasta, mitä voi tehdä on avata itsensä muutokselle. Mennä mukaan, kokeilla, kohdata, katsoa, osallistua, kiivetä ja tehdä yhdessä. Nyt kuljen silmät auki ja sydän raollaan. Kapuaa ei voi selittää, sen voi vain kokea. Pieni osa kokemuksestani on tallennettu Kapua-videoon ja päätynyt kirjoituksiini. Päätä itse, oletko valmis muuttamaan maailmasi.”
Askel kerrallaan
Unelmat on tehty toteutettaviksi
Uskallatko vastata kun unelmasi kutsuu

 

 

 

 

 

 

 

Piia Karonen, KAPUA 2011 Nepal
”Kapua -vuosi oli upea kokemus. Hakuprosessi oli jännittävä, varainkeruussa sai laittaa itsensä likoon uudella tavalla ja koko vuoden kohokohdaksi nousi kuukauden matka Nepaliin. Sain tutustua kokonaan uuteen kulttuuriin ja uusiin ihmisiin maailman toisella puolella. Lisäksi pääsimme tutustumaan hyväntekeväisyysjärjestöjen työhön etelä-Nepalin köyhillä alueilla. Nepalin huikea luonto ja todella ystävälliset ihmiset tekivät minuun todella suuren vaikutuksen. Mutta matka ei olisi ollut niin hieno kokemus ilman ihania kanssakapuajia. Kapuan kautta pääset tutustumaan upeisiin ihmisiin täällä Suomessa, sinusta tulee osa ”Kapua -perhettä”. Jos siis haluat laittaa itsesi likoon, tutustua kehitysyhteistyöhön ulkomailla, tavata upeita ihmisiä ja kokea jotain uskomattoman hienoa niin hae mukaan Kapuaan!”

 

Tanja Liimatainen, KAPUA 2011 Nepal
”Lähtiessäni mukaan KAPUA 2011 hankkeeseen, minä ensin luulin lähteväni vuorikiipeilemään. Pian huomasin taistelevani rahan keräämisen kanssa. Tuska saada oman keräystilin tilanne täyteen, oli alussa suuri.

Sitten tajusin, että me Kapuajat keräämme YHDESSÄ, rahaa Nepalin luonnon ja ihmisten HYVÄKSI. Keräyksen tekeminen helpottui ja henkilökohtainen länsimaalainen kilpailuhenkisyys ja pärjäämismentaliteetti höllensivät otettaan. Hyväntekeväisyys, WWF:n ja Väestöliiton projektit Nepalissa nousivat ykköseksi.

Matkan aikana ihmisten ystävällisyys ja vieraanvaraisuus, luonnon ihmeellisyys ja elämiskulttuurin erilaisuus viilsivät sieluun polttomerkin, josta kuvitteli palaavansa takaisin länsimaalaiseen elämänrytmiinsä takaisin. Hieman sitä harmittelikin.

Toisin kävi. En saanut matkalta eksoottista tautia, jonka voisi parantaa antibiooteilla, mutta jotain sieltä jäi joka kytee sisällä lisää vaatien: hyvänlaatuinen auttamisenhalu ja ikävä valkohuippuisten vuorten ääreen. Lääkkeeksi kirjoitin oman reseptin; vuorotteluvapaasopimuksen. Otan itselleni menolipun kohti hyväntekeväisyysprojektia ja trekkaamisen riemua vuoden 2012 heinäkuussa. Kiitos kuluneesta Kapua- vuodesta yhteistyökumppaneille, läheisille ja projektia seuranneille!! Rakkaat kanssa-kapuajat: resham firiri!!”

 

 

 

 

 

 

 

Salla Tuominen, KAPUA 2011 Nepal
”Minulle vuosi 2011 tulee aina olemaan ”se Kapua-vuosi” – vuosi, joka oli täynnä tekemisen meininkiä hyvän asian nimissä mahtavien kanssakapuajien rinnalla. Kapua tarjosi erinomaisen mahdollisuuden päästä mukaan konkreettiseen hyväntekeväisyys- ja kehitysyhteistyöhön. Kapua-konsepti sopi minulle erinomaisesti; oli olemassa puhutteleva kohde, johon varoja kerättiin ja joka yhdisti hienolla tavalla minulle tärkeitä asioita ― kestävän kehityksen ja lisääntymisterveyden edesauttamista yhdessä maailman köyhimmistä maista― ja tämän ympärille rakentui selkeä projekti aikatauluineen ja tavoitteineen höystettynä sopivasti itsensä fyysisellä haastamisella. Ennätyksellisen suuren yhteisen eurometripotin keräämisen ja sen vaikuttavuuden ohella Kapuasta jäi käteen roimasti eväitä: opin lukuisia uusia asioita Nepalista, kehitysyhteistyöstä, varainkeruusta, markkinoinnista, mediasuhteista, tiimihengestä ja toisten kannustamisesta puhumattakaan siitä ilosta ja lisästä, jonka hervottomat kanssakapuajat elämääni toivat. Niin erilaisia ja silti niin samanlaisia!

Kapuasta en vaihtaisi hetkeäkään pois. Palaan yhä uudelleen ja uudelleen Kapua-vuoden tunnelmiin niin täällä kotomaan kamaralla kuin Nepalin upeiden vuorten syleilyssä. On mahtavaa, että on saanut tilaisuuden olla osa Kapua-yhteisöä ja on voinut antaa oman panoksensa paremman maailman eteen.”

 

Scroll to Top