Kapua 2010 kokemuksia

 

 

 

 

 

 

 

Erja Järvelä, KAPUA 2010 Malawi
”Kapua on ollut minulle suuri kokemus, joka aspektilta. Saimme kokea Malawin monet kasvot ja tunsin itseni todella pieneksi monta kertaa, kaiken sen luonnonkauneuden ja köyhyyden, mutta elämäniloisuuden keskellä. Olen onnellinen, että olen pystynyt tekemään jotain konkreettista äitiysterveyden parantamiseksi Malawissa. Silmiinpistävää ja paljon ajattelua kohdallani herätti se, että ei tarvitse olla kurja vaikka on köyhä. Onnellisuus tulee jostain muusta kuin materiasta. Kokemamme vieraanvaraisuus ja ystävällisyys jäi päällimmäisenä mieleen, ja tämä matka kaikkine ilmiöineen jatkuu oman elämän ajan. Eikä vähäisimpänä asiana on mainittava upea määrä kanssakapuajia, joista on tullut osa elämää hengenheimolaisina. Mikä rikkaus itselle!”

 

 

 

 

 

 

Kaarina Kursukangas-Hourula, KAPUA 2010 Malawi
”Kapua oli ”Once in a lifetime” kokemus, jossa elämän rikkaus konkretisoituu. Kapua-vuosi eteni tunnelmasta toiseen; ryhmään valituksi tulemisen huumasta tapaamisen jännitykseen, varainkeruun ahdistuksesta ja riemusta aiempien Kapuajien tapaamiseen Inarissa ja valmistautumiseen suureen seikkailuun Malawissa, ennalta tuntemattomaan maahan ja kulttuuriin. Avustuskohdevierailu oli puhutteleva, mutta ei ahdistava. Erityisesti lasten iloisuus oli tarttuvaa. Pyöräily kylillä, melonta Domwen saarelle ja kapuaminen Mulanjelle läheiseksi tulleen ryhmän kanssa oli Kapua-vuoden täyttymys. Kapua tulee olemaan osa minua pitkään, kenties koko elämän. Jokainen tärkeä asia tarvitsee jonkun, joka väsymättä kulkee ja lakkaamatta puhuu.”

 

 

 

 

 

 

Elvi Tanskanen, KAPUA 2010 Malawi
”Kapua kokemukseni oli haastava henkisesti ja fyysisesti, kotimaassa ja Malawissa. Keräystavoitteen saavuttaminen oli yllättävän vaikeaa. Yrityksiä oli vaikea saada innostumaan lahjoituksiin, mutta onneksi ystävät ympäri Suomea olivat tukemassa lahjoituksin. Asennetta pitää olla ja verkostoitumista – yksin on raskasta. Kapua sopii niille, jotka ovat valmiit antautumaan haasteisiin. Matka Afrikkaan oli elämys, jota en unohda. Eniten puhutteli ihmisten huolenpito toisistaan, iloisuus ja tyytyväisyys ulkoisesti hyvin puutteellisissa oloissa. Elämme samalla pallolla, niin täällä kuin sielläkin erottuvat ne joilla menee taloudellisesti paremmin, mutta siellä heikossa asemassa olevia on niin paljon. Toivon, että ”Kapua-prosessi” sismmässäni jatkuu loppuelämäni ajan!”

 

 

 

 

 

 

 

Reijo Karhu, KAPUA 2010 Malawi
”Kapua ylitti kaikki odotukseni positiivisesti. Projekti oli muutakin kuin hieno matka, työn täyteinen, sanoin kuvaamaton vuosi. Upea ryhmähenki, paikalliset henkilöt ja heidän hymynsä. Samanlaista tunnetta kuin Namalakan kylään saapuessamme tuskin enään koen; satapäinen lapsijoukko näytti aidosti tunteensa, meitä oli odotettu! Kapua antoi myös heille.”

 

 

 

 

 

 

 

Hessu Närvänen, KAPUA 2010 Malawi
”Kapua oli todella vaikuttava projekti ja samalla alku uusille asioille elämässä. Varainhankinta ei ollut helppoa, mutta ilahduttavaa oli nähdä kuinka auliisti monet halusivat osallistua. Tällaiseen keräykseen osallistuminen onkin helppo tapa kantaa kortensa kekoon muiden ihmisten auttamiseksi. Matka kohdemaahan oli ainutkertainen ja unohtumaton kokemus. Oli äärimmäisen hienoa nähdä, mihin kerätyt varat oikeasti menevät ja samalla päästä näkemään minkälaista on arki täysin toisenlaisessa kulttuurissa. Vieraanvaraisuus ja lämpö, jolla meidät otettiin vastaan, tulee pysymään aina mielessä – ja myös esimerkkinä itselle siitä, miten ihmiset tuleekin kohdata.”

 

 

 

 

 

 

 

Heini Tuorila, KAPUA 2010 Malawi
”Malawin matka oli elämäni ehdottomasti paras ja antoisin matka. Näimme autenttisesti paikallisten elämää. Saimme kunnian tutustua paikallisiin ihmisiin, joita ei turistimassat olleet vielä kyynistäneet. Pääsimme ihmisiä todella lähelle, koska avunantoamme ja kädenojennustamme kunnioitettiin. Vastaavaa tunneskaalaa, vieraanvaraisuutta ja ystävällisyyttä on mahdoton löytää perinteisiltä turistimatkoilta. Se jolla on vähän, antaa vähästäänkin. Lapset hymyilivät lakkaamatta, olivat iloisia, energisiä, uteliaita ja valmiita oppimaan uusia asioita. Kaikessa köyhyydessään Malawista tuli tunne, että ihmisillä on hyvä olla ja he katsovat myönteisesti tulevaisuuteen. Tälle pohjalle on ollut ilo tarjota pientä lisähyvää äitiysterveyteen. Olen iloinen voidessani olla hyvän ringissä mukana.”

 

 

 

 

 

 

Päivi Terävä, KAPUA 2010 Malawi
”Vuoden 2010 alkaessa en arvannut enkä osannut odottaa, mitä kaikkea vuosi toisi tullessaan ja miten tiiviisti Kapua tuleekaan vaikuttamaan elämääni koko vuoden ajan: sitoutuminen projektiin, varainkeruun joskus vaikeatkin hetket, tutustuminen ja ystävystyminen ihaniin kanssa-kapuajiin, matkalle valmistautumista, huipentumana itse matka Malawiin ja tärkeimpänä tämän kaiken kokemisen myönteinen vaikutus itseeni. Se lämpö, jolla meidät otettiin Malawissa vastaan, lämmittää edelleen. Ajatukset pyörivät päivittäin tässä pienessä Afrikan maassa, joka on saanut paikan sydämestäni. Ja Kapua on tullut mukaan elämääni!”

 

Scroll to Top