Polkaise tyttöjen puolesta!

Kapua ja Loisto Setlementti yhdistävät voimansa nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. Järjestön ensimmäiseen Kotimaan Kapua -tiimiin haetaan juuri nyt vapaaehtoisia maailmanparantajia. Tiimi kerää varoja Helsingin ja Espoon Tyttöjen Talon toiminnan tukemiseksi ja pyöräilee elokuussa 2023 Saariston Rengastien ympäri hyvän asian puolesta.

Nuorten hyvinvoinnin tukemisen tärkeys on korostunut viime vuosina. Tyttöjen Talot® järjestävät monipuolista toimintaa ja tukea 10–28-vuotiaille tytöille ja naisille sukupuolen moninaisuus huomioiden. Tyttöjen Talon® toiminnassa nuori voi osallistua harrasteryhmiin, tukiryhmiin, yhteisötoimintaan ja saada yksilöllistä tukea omien tarpeiden mukaan. Tyttöjen Talolta® voi saada seksuaalineuvontaa ja tukea seksuaaliväkivaltakokemusten käsittelyyn. Talolta saa tukea esimerkiksi mielen hyvinvointiin, yksinäisyyden haasteisiin, oman identiteetin pohdintaan, jaksamiseen, ihmissuhteisiin ja seurusteluun, sekä oman näköisen elämänrytmin tai paikan löytämiseen.

Kunkin osallistujan tavoitteena on kerätä 500 euroa Helsingin ja Espoon Tyttöjen Talon® toiminnan tukemiseksi. Osallistujat saavat tuen ja välineet varainhankintaan koko kampanjan ajaksi. Elokuussa 2023 Kapua-tiimi polkaisee kesäisen Saariston Rengastien ympäri hyvän asian puolesta.

Kuka voi hakea kapuajaksi?

Mukaan voivat hakea kaikki täysi-ikäiset, nuorten hyvinvoinnin tukemisesta kiinnostuneet henkilöt. Odotamme kykyä itsenäiseen varainhankintaan. Aiempaa kokemusta varainhankinnasta ei tarvita. Omaa polkupyörääkään ei tarvita, sillä pyörän voi vuokrata lisämaksusta. Mukaan tiimiin mahtuu enintään 12 vapaaehtoista.

Osallistumiskulut

Osallistujat maksavat itse matkan sekä muut osallistumisesta aiheutuvat kulut. Osallistumismaksu Kotimaan Kapuaan on 70 euroa. Osallistumismaksu sisältää:
– Koulutus- ja tutustumistapaamisen ennen matkaa
– Materiaalit ja tuen varainhankintaan koko hankkeen ajan
– Tuen oman kampanjan markkinointiin ja tiedotukseen
– Oman varainhankintasivun
– Kapua t-paidan

Matkaohjelma

SAARISTON RENGASTIE

Tervetuloa pyöräilymatkalle Saariston Rengastielle Turun upeaan saaristoon! Yhteinen matkamme alkaa Nauvosta, jonne pääset helposti esim. bussilla, omalla autolla tai pyörällä. Jos mukanasi kulkee oma pyörä, voit valita myös laivakyydin Turusta, mutta huomioi tällöin, että laiva lähtee Turusta keskiviikkona jo aamulla. Nauvosta lähtevän kierroksen tiet ovat pääosin päällystettyjä, mutta erillisiä pyöräteitä ei ole koko reitillä. Lisäksi reittiin sisältyy päivittäisiä pidempiä ja lyhyempiä lautta- ja lossiosuuksia, joilla pääset rauhassa nauttimaan merimaisemista.

Ke 2.8. saapuminen Nauvoon
Ensimmäinen yö vietetään mukavassa hotellissa Nauvon kirkonkylällä, eläväisen vierasvenesataman tuntumassa. Täällä voi paitsi nauttia vilkkaan kylän monipuolisista palveluista, myös mennä uimarannalle, tai poiketa testaamaan keskustan tuntumasta löytyviä luontopolkuja.

To 3.8. Nauvo – Naantali alle 40 km
Varsinainen matkanteko alkaa Nauvon satamasta, mistä yhteysalus vie meidät Rymättylän puolelle. Pyöräilyä majoituspaikkaan on noin 30 km. Monipuolinen lomakeskus on luonnon keskellä, kaupungin ulkopuolella, mutta kannattaa käydä tutustumassa myös Naantalin viehättävässä keskustassa.

Pe 4.8. Naantali – Kustavi 50-60 km
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu Taivassalon kautta kohti Kustavia. Maasto on ajoittain mäkistä. Valita voi joko hiukan lyhyemmän ”oikoreitin”, tai polkea Askaisten kautta, jossa sijaitsee mm. Louhisaaren kartanolinna. Majoitus on kivoissa pikkumökeissä Kustavissa lähellä rantaa. Täällä pääsee saunomaan, uimaan ja vaikka soutelemaan.

La 5.8. Kustavi – Korppoo reilu 40 km
Päivä alkaa pienen pyöräilymatkan jälkeen lauttamatkalla Iniön saarelle. Reitti seurailee hiljaisia teitä läpi Iniön. Yhteysalus vie meidät edelleen Houtskariin. Poikkeaminen kirkonkylälle tuo pari lisäkilometriä. Päivän viimeinen lauttamatka vie Korppoon saarelle. Majoittuminen on hotellissa saaren eteläkärjessä meren äärellä.

Su 6.8. Korppoo – Nauvo n. 40 km
Aamiaisen jälkeen poljemme vielä Korppoon kirkonkylälle, ja sieltä edelleen Nauvon lautalle. Matka jatkuu pääosin vähäliikenteisiä teitä pitkin Nauvon kylälle, jonne mahdolliset vuokrapyörät jätetään. Nauvossa nautimme yhteisen päätöslounaan (omakustanteinen), jonka jälkeen kotimatka alkaa.

Matkan hinta: 479€/hlö


Hintaan sisältyy: reittiselostus, tarvittavat yhteysalusliput, majoitukset: 3 yötä hotellissa jaetussa kahden hengen huoneessa aamiaisineen sekä 1 yö mökkimajoituksessa, 2-4 hlöä/huone, saunavuorot osassa majoituskohteista, sekä tarvittaessa pysäköintipaikka Nauvossa.

Lisämaksusta:
– vuokrapyörä Nauvosta 100€ (sisältää kypärän ja laukut)
– laivamatka Turku-Nauvo/Nauvo-Turku meno 26-33€, meno-paluu 43-55€

Vastuullisena matkanjärjestäjän toimii Suomen Saaristovaraus. Lisätietoa matkaohjelmasta: info@suomensaaristovaraus.fi

Ole mukana! Täytä alla oleva lomake ja lähetä se meille 30.4.2023 mennessä!

Kapua Saaristo 2023 ilmoittautumislomake

Täytä lomake ja lähetä se meille, niin otamme Sinuun yhteyttä! Tarkistathan, että lomakkeen kaikki kentät on täytetty ennen lähetystä. Lähetämme kopion lomakkeestasi antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

"*" näyttää pakolliset kentät

Sähköpostiosoite*
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, pdf, gif, Max. tiedoston koko: 3 GB.
Voit halutessasi liittää valokuvasi mukaan hakemukseen.
Tilaan Kapuan uutiskirjeen
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Scroll to Top